USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Згадали волинян, котрі не повернулися з Афганістану

22 Липня 2013 17:16
Інтернаціональний обов’язок перед своєю країною в Афганістані виконали 120 мешканців Любомльського району. Щоправда, майже кожен п’ятий із них не повернувся, - повідомили у прес-службі облдержадміністрації.

8 загинуло під час війни та 19 - після. Ця сумна статистика характеризує кількість людських втрат Любомльського району у війні в Афганістані.

Ті, хто залишився живим і повернувся на батьківщину, їх рідні, влада та духовенство відкрили 22 липня в Любомлі пам’ятний знак і поклали до нього квіти.
На гранітній стелі викарбовано вісім юних облич тих, хто не повернувся додому.

«Відкриваючи обеліски, ми не тільки вшановуємо пам’ять людей, які загинули, чи кому й сьогодні сняться афганські бої. Ми робимо «зарубки у національній пам’яті - щоб більше ніколи юнаки Волині не гинули, тим більше - на чужих війнах, щоб не було могил через військові дії. Я хочу, щоб ми жили з Богом і під Богом», - сказав Борис Клімчук.

Пам’ятний знак воїнам-афганцям в Любомлі виготовили та встановили за кошти меценатів. Це вже третій пам’ятник воїнам-інтернаціоналістам, який відкрили в області з початку року.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus