USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

28 травня: події,факти, дні народження

28 Травня 2014 00:01
День народження 28 травня відзначають депутати Луцької міської ради: член депутаської групи «Новий Луцьк» Рустам Дячук (на фото) та депутат ЛМР Микола Яручик, український співак, соліст гурту «Тартак», шоумен, уродженець Луцька Сашко Положинський , а також артисти Волинського обласного академічного драматичного театру Наталія Мельничук та Анна Раєва.

Інформаційне агентство Волинські Новини вітає їх і бажає здоров’я, натхнення і удачі. Сьогодні – День прикордонника.

Іменини за православним календарем святкують Дмитро, Макар та Анастасія.

Наша хроніка:

Торік на Волині повстали проти перетворення урочища на смітник. Категорично проти вивезення твердого побутового сміття в рукотворне урочище Долина виступили майже чотири сотні мешканців села Копачівка.

У 2012 році у цей день біля Луцька горів недобудований готель. Пожежа трапилася у селі Маяки, загасити полум’я вдалося лише через дві години.

Цього дня у 2011 році ми інформували, що на добудову шахти № 10 «Нововолинська» виділили 35 мільйонів гривень. Зі слів тодішнього першого заступника голови облдержадміністрації Олександра Башкаленка, планували, що цих коштів вистачить на оплату праці гірникам, а також на погашення боргів за виконані роботи.

А 28 травня 2010 року ми повідомляли, що Костянтина Патракеєва звільнили з посади директора Луцького підприємства електротранспорту. Зі слів тогочасного міського голови Богдана Шиби, підприємство мав очолити Володимир Пуц.

У 2009 році цього дня волинянин Григорій Гуртовий став лауреатом премії Всеукраїнського культурно-наукового фонду Тараса Шевченка. Премію присудили за вагомий подвижницький внесок у справу збереження історичної пам’яті українського народу та виховання яскравої плеяди волинських істориків-краєзнавців.

А 28 травня 2008 року стало відомо, що проти директора «М.Ж.К.» порушили кримінальну справу. Інформацію про те, що керівник МЖК у Луцьку перебуває на підписці про невиїзд повідомив під час сесії Луцької міської ради заступник міського голови Петро Гоцалюк.

Народилися:

Цього дня народилися американський бізнесмен, засновник першої у світі меблевої фабрики Ламберт Хічкок, російський поет, художній критик і художник Максиміліан Волошин, англійський письменник, автор романів про супершпигуна Джеймса Бонда Ієн Флемінг, російський співак і артист, відомий як професор Олексій Лебединський («Я убью тебя, лодочник», «Бегут года»), австралійська поп-співачка й акторка Кайлі Міноуг, російська акторка, дочка Андрія Миронова й Катерини Градової Марія Миронова.

Сталося:

1742 — у Лондоні відкрився перший у світі критий плавальний басейн.

1923 — генеральний прокурор США оголосив, що жінки мають право носити штани де завгодно й коли їм це заманеться.

1957 — у США заснована Національна академія грамзапису, що вручає одну з найпрестижніших премій у світі музики — «Греммі».

1985 — команда київське «Динамо» забила свій 2000-й гол у чемпіонатах СРСР.

1987 — 19-річний німецький льотчик-аматор Матіас Руст на спортивному літаку приземлився на Красній площі у Москві.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus