USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Волині повстали проти перетворення урочища в смітник. ФОТО. ВІДЕО

28 Травня 2013 15:50
Майже 4 сотні мешканців села Копачівка виступають категорично проти вивезення твердого побутового сміття в рукотворне урочище Долина.

Про це йдеться на сайті депутата Волиньради Ігоря Гузя.

Як ідеться у повідомленні, мешканці села вважають, що голова Кременецької сільської ради збагачується за рахунок збору грошей під виглядом благодійних внесків, а також причетний до розкрадання піску. Окрім того, на сайті зазначається, що своїми злочинними діями сільський голова не тільки наніс шкоду навколишньому середовищу, а й створив небезпеку для життя людей та дітей, які працюють та відпочивають на цій території.

«Котловани глибиною 3 метри та насипи викопаного піску висотою 4 метри не огороджені і несуть загрозу життю. Утворені котловани після заготівлі будівельного піску, в сезон дощів заповнені водою, сміттям та болотяною сумішшю. Варто зазначити, що на території поблизу сміттєзвалища проживає 32 дошкільнят та 16 дітей шкільного віку», - зазначають у прес-службі Ігоря Гузя.

Тож, реальним виходом з цієї ситуації, як ідеться на сайті, є закриття сміттєзвалища та вивезення побутових відходів до упорядкованого полігону побутових відходів у селі Брище.

«На жаль, попередні звернення представників громади села до прокурора району п. Касардія, начальника районного управління МВС п. Басалика та сільського голови п. Хведчака не дали жодних результатів», - підсумовують у повідомленні.

Нагадаємо, раніше у прокуратурі Волині повідомляли, що в області з'явилися незаконні сміттєзвалища на земельних ділянках площею понад 6 та 12 тисяч квадратних метрів.





Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus