USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

31 грудня: події, факти, дні народження

31 Грудня 2016 00:00
Сьогодні день народження відзначає голова громадської організації «Жінки Волині» Енна Юрченко.

Також день народження святкує випусковий редактор Інформаційного агентства Волинські Новини та викладач СНУ імені Лесі Українки - Ольга Москвич (на фото).

ІА Волинські Новини вітає імениниць зі святом та зичить їм здоров'я, щастя і добробуту Вам і вашим родинам, великих успіхів і здобутків у всіх справах, наснаги та натхнення, довгих років життя у міцному родинному колі та серед вірних друзів і надійних партнерів.

Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Наша хроніка:

Минулого року у цей день редакція розповідала про тих, хто на Волині допомагає пережити зиму зубрам, лосям, благородним і плямистим оленям, диким свиням, козулям, дрібній дичині.

У 2014 цього дня львів'яни у Луцьку закликали весну. Запальні фольк-рокові колядки, щедрівки, веснянки та пісня про п’яних дівчат – львівський гурт «Джалапіта» завітав у Луцьк.

Три роки тому на Волині викрили підпільний горілчаний цех. Декілька місяців двоє лучан займалися виготовленням підпільної горілки відомих виробників.

Про найважливіші події року на Волині видання розповідало в 2010 році. Рейтинг дивіться ТУТ.

Народилися:

31 грудня з'явилися на світ французький художник і скульптор Анрі Матісс, український математик Володимир Левицький, український письменник, музикант, історик, композитор, мистецтвознавець, етнограф, педагог, театральний і громадсько-політичний діяч Гнат Хоткевич, український актор Микола Козленко, український поет і письменник Василь Бондар, британський актор театру і кіно, режисер, сер Ентоні Гопкінс («Мовчання ягнят», «Ганнібал», «Червоний дракон»), англійська акторка театру й кіно Сара Майлз («Слуга», «Фотозбільшення», «Дочка Райана»), поет, основоположник і теоретик українського футуризму Михайль Семенко, шотландський футбольний тренер, колишній футболіст, сер Алекс (Александер) Фергюсон, українська письменниця, журналіст, лауреат Шевченківської премії, заслужений працівник культури України Любов Голота, український естрадний співак, заслужений артист України Віктор Павлік, український музикант, вокаліст та автор текстів гурту «Бумбокс» Андрій Хливнюк, південнокорейський виконавець і автор пісень Пак Че Сан (PSY).

Сталося:

1695 — в Англії ввели податок на вікна (щоби не платити, дехто з мешканців просто заклав їх цеглою).

1904 — вперше масово святкували Новий рік на площі Таймс-Сквер (тоді – Лонгакр) у Нью-Йорку.

1938 — в Індіанаполісі вперше презентували прилад для визначення вмісту алкоголю в крові водіїв через аналіз повітря, яке ті видихали.

1944 — Крайова Рада Народова ухвалила декрет про перетворення Польского комітету національного визволення на Тимчасовий уряд Польської Республіки.

1968 — перший у світі політ надзвукового пасажирського літака Ту-144.

1990 — у зустрічі за чемпіонську корону з шахів Гаррі Каспаров переміг Анатолія Карпова.

1992 — припинила існування спільна держава чехів і словаків – Чехо-Словаччина. З 1 січня 1993 в Європі з’явилися дві нові суверенні республіки – Чеська та Словацька. 1999 — Борис Єльцин пішов у відставку з поста президента Російської Федерації; виконувачем обов'язків президента призначений Володимир Путін.

2004 — на Тайвані офіційно відкрили хмарочос «Тайбей 101», найвищий на той час у світі — 509 метрів.

2009 — у Литві зупинили Ігналінську атомну електростанцію, що працювала з 1983 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus