USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

40 кілометрів за 2 години: волинські села ризикують залишитися без сполучення

28 Листопада 2017 16:46
Частина сіл у Ратнівському районі Волинської області ризикує залишитися без будь-якого транспортного сполучення. Поки місцева влада переносить початок капітального ремонту проміжного відрізку дороги з року в рік, перевізники відмовляються від проблемних маршрутів.

Йдеться про дорогу за напрямком Луцьк – Березники через Броди, зокрема про відрізок Гірники – Броди.

Як повідомила Інформаційному агентству Волинські Новини мешканка Межиситя Яна Приймачук, стан шляху за вказаним маршрутом критичний уже давно, однак, окрім обіцянок зі сторони місцевої влади, ситуація щодо необхідного проведення капітального ремонту дороги поки так і не зрушила з місця.

«Знаєте, якось малоприємно проводити в дорозі, яка займає 40 кілометрів, майже 2 години, бо просто нереально їхати швидше. Точніше не так, там взагалі нереально їхати. Недивно, що водії автобусів відмовляються їздити і змінюють маршрут. З однієї сторони мені абсолютно все одно, адже до свого Межиситя я таки доїду, а з іншої – як бути людям, які живуть у Бродах, Теребовичах, Боровусі, бо водії принципово не хочуть туди їхати, поки не зроблять дороги», – зазначила Яна Приймачук.
Виконувач повноважень керівника філії «Старовижівський автодор» Олександр Оліферук, своєю чергою, розповів, що цьогоріч цю дорогу Ратнівська районна рада планувала відремонтувати шляхом співфінансування, однак за відсутності необхідних коштів її внесли до програми на наступний рік, а ремонт мають провести за кошти обласного, районного бюджетів і Служби автомобільних доріг у Волинській області.

Відзначимо, що відповідно до проекту Програми економічного та соціального розвитку Ратнівського району на 2018 рік, прийнятого на сесії районної ради, ремонт дороги Гірники – Броди зараховано до пріоритетних напрямків розвитку Гірниківської сільської ради.

Дорога, про яку йдеться, також присутня серед переліку інвестиційних проектів, реалізація яких планується у 2018 році за рахунок бюджетних коштів. Так, наступного року в планах районної ради – відремонтувати 5,639 кілометра доріг, які пролягають через Гірники. Кошторисна вартість робіт складає 1,859 мільйона гривень, і вже навіть розроблено проектно-кошторисну документацію на один із напрямків.
До того ж, у проекті зазначено, що вже цього року «частково проведено поточний дрібний ремонт автомобільної дороги О 031273 на відрізку Гірники – Броди».

Олександр Оліферук поінформував, що ремонтні роботи справді проводили у вересні цього року шляхом співфінансування. Їхня загальна вартість склала 77,7 тисячі гривень, 30 тисяч із яких виділили з обласного бюджету. Частина коштів, яку мали спрямувати з районного бюджету, однак, поки так і не надійшла.

За словами виконувача повноважень керівника філії «Старовижівський автодор», зараз уже пізно приступати до робіт із капітального ремонту дороги, адже зимовий період не сприятливий для такого виду робіт.

«Вказана ділянка дуже проблемна, туди потрібно багато асфальтно-бетонної суміші», – відзначив Олександр Оліферук. Та додав, що в теплу пору року ремонт можна провести за 2 тижні, а орієнтовна вартість тільки ямкового ремонту може сягнути 900 тисяч гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus