USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

80% дітей хворіють через сильний стрес – їм страшно йти до школи

14 Червня 2013 17:23
Зазвичай психосоматичні розлади в дітей трапляються через необхідність іти до школи або в садочок.

Близько 80% дітей, які звертаються до педіатрів, хворіють через сильний стрес. Основна причина дитячих потрясінь – необхідність вперше йти в садочок або до школи, повідомляє Фокус. До найпоширеніших психосоматичних хвороб серед дітей лікарі відносять астму, діабет та ожиріння, - ТСН.

«До них відносяться гіпертонічна хвороба, виразкова хвороба 12-палої кишки і шлунка, бронхіальна астма, ревматоїдний артрит, нейродерміт, ендокринні захворювання, цукровий діабет, ожиріння», - розповіла голова Всеукраїнської Асоціації дитячих психіатрів України Людмила Литвин.

25% діток дуже сильно переживають через неприйняття дитячим колективом, погане ставлення вчителів або та трудності з навчанням. Поганий режим дня також сприяє погіршенню здоров'я дітей, а гіперопіка викликає в дитини високу тривогу при необхідності приймати власні рішення.

Щоб допомогти дитині впоратися зі стресом, необхідно залишати їй більше власного простору та часу для ігор. У грі діти заново переживають свої проблеми та краще їх переносять. Як відомо, сильний стрес, перенесений майбутньою матір'ю в перші три місяці вагітності, підвищує ризик розвитку шизофренії у дитини.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus