USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Facebook покриє безплатним Інтернетом всю планету, - ЗМІ

30 Березня 2014 09:34
Марк Цукерберг заявив, що створив відділ, який займеться проектом з розповсюдження інтернету по всьому світу. А зроблять це за допомогою безпілотних дронів, інформує «Кореспондент».

Facebook домовляється про покупку компанії Titan Aerospace - виробника дронів, що живляться сонячною енергією, які можуть літати дуже-дуже високо. Цукербергу було не жаль викласти за все це $60 мільйонів - все для того, щоб використовувати технології Titan Aerospace в проекті Internet.org, покликаному дати можливість вийти в мережу мільйонам людей, які зараз з різних причин зробити цього не можуть.
Зокрема, за допомогою дронів планувалося роздавати інтернет на важкодоступних територіях.

У пості на своїй сторінці Цукерберг розповів про команду, яка займатиметься цим амбітним проектом. Підрозділ називається Connectivity Lab і його головне завдання - об'єднати весь світ за допомогою надання доступу до інтернету.

Ініціатива Internet.org була запущена в минулому серпні компаніями Facebook, Opera, Qualcomm, Samsung і ще деякими іншими, але зараз соцмережа явно виходить у проекті на лідируючі позиції. Facebook не лякає конкуруючий і чимось схожий проект Loon від Google, в ході якого інтернет планується роздавати за допомогою повітряних куль, що ширяють у верхніх шарах атмосфери.

Крім поста Цукерберга, компанія опублікувала пояснення одного з провідних інженерів Яаелем Магуайром, в якому він більш детально розповідає про те, що планується зробити: «Якщо ви поглянете на традиційну модель надання інтернет-доступу, то там все починається з великої базової станції. Це така вежа, яка роздає сигнал, що надходить в пристрої користувачів.

Але таку вежу потрібно ставити на землю, за яку потрібно платити, необхідно підвести до неї електроенергію, і в неї самої повинен бути вихід в мережу. Зараз Facebook збирається перевернути цю схему з ніг на голову.

Зробити це планується за допомогою створення мережі супутників, що роздають інтернет навіть там, куди звичайний кабель протягнути вкрай проблематично - наприклад, в джунглях або в горах. Для того, щоб ця схема запрацювала і пристрої на землі змогли отримувати інтернет з повітря і синхронізуватися між собою, Facebook доведеться вирішити цілий ряд проблем».
Зараз компанія серйозно розглядає як цих самих супутників безпілотні дрони, що працюють на сонячній енергії, які зможуть літати на висоті 20 тисяч метрів. Для роботи над цим напрямком до команди Connectivity Lab приєдналися нові висококласні фахівці. Про це заявив сам Цукерберг.

А зв'язуватися дрони між собою будуть за допомогою лазерів. І як стверджує Магуайр, Facebook вже найняв для роботи над вирішенням цього завдання експертів в області «космічної оптики».


Загалом, очевидно, що Цукерберг взявся за Internet.org з усією серйозністю. А це означає, що скоро ми напевно почуємо ще більш надихаючі новини. До речі, Марк поділився і деякими проміжними результатами роботи, які виглядають досить непогано:

Навіть якщо все це затівається заради того, щоб затягнути в соціальну мережу ще більше людей, а потім показувати їм рекламу, все одно те, на які зусилля готовий піти Facebook і які фантастичні технології розробити - просто вражає.

До речі, над таким проектом працює і Google. Тільки покрити весь світ інтернетом вони планували за допомогою повітряних куль.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus