USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.90

LvivIT Roadshow у Луцьку: програмування, Google Glass та ІТ в Україні

31 Липня 2014 21:00
Майстер-клас з інформаційних технологій, який привезли до міста львів’яни, відбувся вчора, 30 липня, у Луцьку. Зустріч проходила у рамках проекту Львівського кластеру ІТ та бізнес-послуг - LvivITRoadshow.

Команда Кластеру разом з представниками провідних ІТ компаній, які є членами спільноти, відвідують міста Західної України з навчальними майстер-класами. У Луцьку фахівці розповідали про технології Google, мову програмування Ruby та ділилися власним досвідом розвитку ІТ бізнесу в українському місті.

Безкоштовна зустріч, яка відбулася за партнерської підтримки компаній Eleks, SoftServe, Perfectial, Львівської школи тестування та луцької компанії InternetDevels, відвідали ІТ спеціалісти, студенти та зацікавлені в інформаційних технологіях.

Спеціаліст компанії Eleks Остап Андрусів ознайомив учасників LvivITRoadshow з технологіями Google та презентував цікаві розробки компанії. Бажаючі мали можливість випробувати відомі усьому світові Google Glass. Також Остап Андрусів здивував аудиторію, продемонструвавши Google’sCardboardVR – такий собі «картонний аналог» вражаючої розробки Google– OculusRift – шолому віртуальної реальності з широким полем зору.

Опісля захоплюючого тест-драйву відомих винаходів, із презентацією для справжніх ІТ титанів виступив старший програміст компанії SoftServe – Дмитро Панов. Він розповів про популярну мову програмування Ruby, підходи і практичне застосування. Дмитро Панов зазначив, що ця мова якнайкраще підходить для програмування стартап-проектів, адже є доступною та має досить просту семантику. Доповідь викликала жваве обговорення: знавці теми з залу активно дискутували з доповідачем та ставили запитання.

Виконавчий директор Львівського Кластеру ІТ та бізнес-послуг Степан Веселовський у своїй презентації на прикладі Львова розповів про те, як українські міста можуть ефективно розвивати ІТ індустрію. Попри усі складнощі, з якими доводиться стикатися, важливо чітко виокремити переваги міста та навчитися їх використовувати, будуючи бізнес. Також Степан Веселовський окреслив широкі можливості, які відкриються перед ІТ індустрією у найближчому майбутньому.

ІТ-фахівці запросили усіх учасників LvivITRoadshow з Луцька приїжджати до Львова – міста, яке має не лише вражаючу історичну спадщину, а й цікаву та розвинуту ІТ індустрію. Провідні компанії Львова радо приймають не тільки львів’ян, а й мешканців інших міст. А на завершення події команда Львівського Кластеру розіграла серед учасників квиток на найбільшу ІТ подію Західної України - «LvivITArena», яка відбуватиметься у Львові 2-4 жовтня. Квиток отримав Артур Вілігурський, учень НВК №9 м. Луцька та переможець численних олімпіад з інформатики.

Наприкінці серпня проект LvivITRoadshow привезуть до Тернополя. На учасників заходу чекатимуть нові доповіді від досвідчених ІТ фахівців Львова, спілкування та нові знайомства.

Партнери проекту LvivITRoadshow: SoftServe, N-iX, Eleks, Itera Consulting, Arivo Solutions, Intellex, Техніка для бізнесу, Global Logic, Limelight Networks, Perfectial, DevCom, Nravo, Conscensia, QubStudio, Sigma, Synergy Way, Remit, Envion software,Data Art.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 31 Липня 2014 23:18
а що там доманська робила теж кричала ганьба окупантам???
))) до Анонім Показати IP 1 Серпня 2014 10:12
Ахахаха палюбом, бо ж нічого іншого не вміє))))
ІТшник Показати IP 1 Серпня 2014 11:00
ЛУЗЕРИ!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus