USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

NASA схвалило політ корабля Ілона Маска на МКС

24 Лютого 2019 11:23
Американське космічне агентство NASA остаточно схвалило тестовий запуск космічного корабля SpaceX Crew Dragon до Міжнародної космічної станції (МКС) 2 березня.

Про це пише Reuters.

Рішення NASA знімає основну перешкоду для компанії SpaceХ в її прагненні відродити польоти американських астронавтів у космос після того, як програми пілотованих польотів на човниках Shuttle були припинені в 2011 році.

Агентство NASA виділило компанії SpaceX $ 2,6 мільярда доларів, а конкуруючій компанії Boeing $ 4,2 мільярда доларів для створення окремих систем запуску ракети і капсули для доставки американських астронавтів на МКС.

«Після цілого дня брифінгів та обговорень NASA і SpaceX приступають до планів провести перший випробувальний політ Crew Dragon без екіпажу на Міжнародну космічну станцію», – йдеться в заяві НАСА.

Наразі всі екіпажі доставляються на МКС і назад на Землю російськими кораблями «Союз».

Нагадаємо, 23 грудня з космодрому на мисі Канаверал, штат Флорида, запустили ракету Falcon 9. Із 2019 року її разом із кораблем Crew Dragon використовуватимуть для відправки астронавтів на орбіту і повернення їх на Землю.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Луч Показати IP 24 Лютого 2019 12:18
От і всьо один підприємець попорав роскосмос зі всіма їх бюджетами , що можна сказати , от такі люди і змінюють світ! А не такі злодії як пуйло і наші прошенки)
Нейтрал Показати IP 24 Лютого 2019 13:41
Просто і лаконічно Нема більше що добавити

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus