USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.94

SIM-картку без паспорта вже не купиш

16 Січня 2014 18:14
Рада зобов'язала власників SIM-карток укладати угоду з операторами.

Відповідне положення закріплене в законі №3879 "Про внесення змін до Закону України "Про судоустрій і статус суддів" та процесуальних законів щодо додаткових заходів захисту безпеки громадян", - про це повідомляє "Українська правда".

"Згідно з ним, закон України "Про телекомунікації" вводиться поняття ідентифікаційної телекомунікаційної картки – "засобу, який використовується для позначення (ідентифікації) кінцевого обладнання абонента в телекомунікаційній мережі (SIM-картка, USIM-картка, R-UIM-картка тощо)".

"Надання телекомунікаційних послуг із використанням ідентифікаційних телекомунікаційних карток здійснюється на підставі укладеного між оператором телекомунікацій і споживачем телекомунікаційних послуг договору в порядку, передбаченому законодавством", - йдеться в законі.

Крім того, національної комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації, отримає право "обмежувати доступ абонентів операторів телекомунікацій до ресурсів мережі Інтернет, через які здійснюється розповсюдження інформації, поширення якої суперечить закону". Також закон зобов'язує операторів телекомунікацій за власні кошти не тільки встановлювати, але й закуповувати "технічні засоби, необхідні для здійснення уповноваженими органами оперативно-розшукових заходів".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Михась Показати IP 16 Січня 2014 23:09
От і настає час тотального контролю. Тепер майже кожну людину можна буде вивчити "глибше", ідетифікувати не тільки за місцем перебування, проживання, кола її мобільного спілкування, ідентифікування імею телефона, фінансового стану, частоту зміни телефонів, сім-карт, ідентифікування голосу, стану емоцій, біометричних даних в подальшому. Особливо це стосується "певних" осіб.
lutchanka Показати IP 16 Січня 2014 23:16
Ну, вже точно буде як у кацапії
Лучанин до lutchanka Показати IP 16 Січня 2014 23:33
Аби тільки не як в Америці! Інше все переживемо.
Волинякам Показати IP 17 Січня 2014 01:22
Гляньте, хто з волинських депутатів голосував за це і за інші норми, що створюють поліційну країну! Що вибрали, те й маєте!!!
Терорист Показати IP 17 Січня 2014 03:04
цікаво, а коли вже будуть пакети продавати по паспорту?
лучанин Показати IP 17 Січня 2014 08:28
Для розкриття дійсно кримінальних злочинів це має непогану перспективу. Але лише кримінальних.
Джулія Показати IP 21 Січня 2014 22:10
А кількість карток, які можна придбати, в законі прописана?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus