USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92

Чи переформують аеродром у Луцьку

3 Червня 2014 10:55
Аеродром у Луцьку використовуватимуть надалі, його не збираються переформовувати. Про це під час навчань, які тривали з 14 по 21 травня на летовищі, заявив генерал-лейтенант запасу, льотчик-снайпер Станіслав Павлович.

Як відомо, протягом багатьох років на луцькому аеродромі базувався 806-й бомбардувальний полк, який у 2004 році розформували.

Сьогодні, зі слів генерал-лейтенанта, тут знаходиться комендатура, аеродром використовується як запасний та для навчань.

«Аеродром у майбутньому буде використовуватись, його ніхто не буде розформовувати», - наголосив льотчик-снайпер Станіслав Павлович.


На запитання, чи планується найближчим часом на постійній основі перебазування сюди якогось підрозділу, генерал відповів, що поки такої інформації немає.

Нагадаємо, нещодавно на території аеродрому відбулися навчання. На Волинь для відпрацювання тренувальних завдань прибули кілька літаків. Для проведення занять з однієї з бригад тактичної авіації до Луцька передислокувалися бомбардувальники СУ-24М.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Вільна Волинь Показати IP 3 Червня 2014 11:40
Як на мене, то проект щодо будівництва цивільного аерепорту на базі Луцького війського аеродрому - нахабне відмивання грошей! В нас є чудовий аеропорт в Крупі, який ще можна і потрібно воскресити! Там все діюче і надійне, - роби ремонти і починай працювати!
Організація "ОВАЛ✈" до Вільна Волинь Показати IP 3 Червня 2014 12:04
Аеропорт в Крупі мертвий повністю. Там не залишилось нічого. Зняли апаратуру, кабелі, розвалили будівлі. Злітна смуга може прийняти лише легкі машини. Цей аеропорт викреслили зі списку аеропортів України. Відновлювати його - дешевше побудувати новий. А військовий аеродром Міноборони не віддасть цивільним.
Думаєте, доречніше будувати новий? А хіба не вигідніше відновити старий? З апаратурою - ясна річ, але ж корпуса стоять цілком придатні до відновлення.
Організація "ОВАЛ✈" до Вільна Волинь Показати IP 3 Червня 2014 12:56
Аеропорт в Крупі не відповідає сучасним авіаційним стандартам. Він не зможе прийняти сучасні авіалайнери і забезпечити належне наземне забезпечення для літаків і пасажирів. Я постійно виїзжаю в аеропорт в Крупу на польоти в Луцькому Аероклубі "Крила Волині" і постійно досліджую його стан. Це мертвий об'єкт. До того ж він вже є приватним, а не державним. На його території планують згодом побудувати великий розважальний комплекс.
Шкода. Зрозуміло, що в теперішніх реаліях цивільний аеропорт в Луцьку є взагалі нерентабельним. Але, з іншого боку, хотілось би вірити у краще... Нажаль, ця пісня дійсно не про Луцьк.
Лучанин Показати IP 3 Червня 2014 11:59
цей в резерві...
Може Показати IP 3 Червня 2014 12:34
чи вірніше міг аеродром у Крупі приймати і не лише легкі літаки. Свого часу, коли ще хтось памятая, його злітну смугу було підірвано і зроблено нову, саме для того щоб приймати літаки важчі ніж Л-410 та Ан-24. Роботи проводили "партизани" під керівництвом п-пка Гаврилова зі Штабу Цивільної оборони області.
льотчик Показати IP 3 Червня 2014 13:34
ВПП придумали боягузи, справжні льотчики сідають, де захочуть.
АН-2 Показати IP 3 Червня 2014 13:41
Вам не набридло місити га...но у ступі? З теперішнею ситуацією в Україні з економікою, інвестиціями... забудьте про той цивільний аеродром років на 10!!! Намайданили ситуацію в країні - тепер майте...
Анонім до АН-2 Показати IP 3 Червня 2014 13:54
А ти збирався ще довго ту банду кормити?
Вільна Волинь до Анонім Показати IP 3 Червня 2014 16:26
Здається, що тільки ти не зрозумів, що на місце минулої банди прийшла нова.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus