USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Аграрії Волині об’єдналися

2 Грудня 2016 17:34
Успішні аграрії Волині об’єдналися і підписали спільний меморандум щодо створення Громадської спілки «СПАС» (Самоврядна перша аграрна спілка). Як розповів голова новоствореної організації Євген Дудка, головна мета об’єднання – створити умови для стабільного розвитку аграрного сектору області.

«Ті потужності, які аграрії відтепер використовуватимуть спільно – годуватимуть не лише Волинь, а й всю Україну», - зазначив голова правління Волинського обласного об’єднання роботодавців Володимир Цибульський.
Присутній під час зустрічі аграріїв голова Волинської облради Ігор Палиця зауважив, якщо між аграріями краю будуть розвиватися партнерські стосунки, тоді й обласна рада йтиме назустріч та всіляко підтримуватиме їх.


«В умовах децентралізації ми повинні ставати сильнішими і не тільки в регіонах, а й по всій Україні. І коли ви, аграрії, будете спільно діяти, розвиватися, то ставатимете більш незалежними у конкурентоспроможними», - сказав Ігор Палиця.

Зі слів директора ПОСП імені Тараса Шевченка Андрія Турака, у всіх учасників «СПАСу» спрацював інстинкт самозбереження, який, власне, і об’єднав їх у громадську спілку.

«Може статися так, що хтось прийде, наприклад, у моє господарство і забере все, що будувалося роками. І що тоді сам вдієш? Ми лише гуртом зможемо себе захистити!», − зауважив аграрій.

На думку директора ВАТ «Ковельський хлібокомбінат» Івана Смітюха, майбутнє потрібно будувати із використанням спільних знань та можливостей: «Я дуже радий, що ми об’єдналися, сподіваюся досягти поставлених результатів. Мені дуже імпонує, коли в країні розвинута велика кооперація між підприємствами, адже така співпраця сприяє розвитку».

Керівник сільськогосподарського товариства «Романів» Віталій Заремба переконує, що за ініціативи Євгена Дудки - за допомогою «СПАСу» волинські аграрії зможуть оперативно реагувати на економічні та соціальні виклики сьогодення.

«Будемо об’єднувати ресурси, щоб вирішувати складні питання. Я сам змушений зараз оборонятися від нецивілізованих «заходів». Гуртом, звісно, ми зможемо ефективніше господарювати та захищатись», − сказав аграрій. Та додав, що усі учасники Спілки будуть прикладати зусиль аби її розвивати.

Насамкінець, Євген Дудка зазначив, що спілка відкрита для всіх аграріїв області.

«Усім, хто готовий підтримувати наші ідеї, цінності, працювати разом, запрошуємо до себе», − резюмував Євген Степанович.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Марс Показати IP 2 Грудня 2016 17:41
а що Пилипюк також аграрій, пам"ятаю, як він у 2013 році так хотів у Тайожний Союз, а тепер мабуть до Европи йому захотілось...
еннот Показати IP 2 Грудня 2016 18:43
Євген Дудка, господарнник, це хамло якого свит не бачив, при Януковичу ще орден дали за заслуги за злолийство
бандерівець до еннот Показати IP 2 Грудня 2016 19:18
ти побудуй таку господарку та імперію в 40 років як Дудка тоді і будеш муркати!! Бажаю походити тільки один день за ним,думаю в обід в тебе мозгі закиплять якщо правда вони є в наявності)
бандерівцю Показати IP 2 Грудня 2016 20:32
А ви шановний щось побудували? Маєте досвід? Знаєте як збудувати господарство напівнезаконними методами? А загалом це не аграрії зібрались, а ті, хто намагається за всяку силу протистояти змінам, які приведуть в продуктивний с/г бізнес не лише колишніх голів колгоспів, осіб, що на коротку руку були з високим начальством області та столиці. Ця команда є командою містечкових с/г олігархів.
бандерівець Показати IP 3 Грудня 2016 06:41
да.побудував!! маю своє господарство і ніде нічого не вкрав і не віджав!! починав з повного нуля, не маючи халявної землі та техніки і зараз можу сказати що є середнім фермером!!! і дуже добре знаю Дудку і працював та працюю з ним. Так,що герої клавіатури похазяйнуйте хоча б на батьківському пайові тоді і поговоримо!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus