USD 39.90 40.20
  • USD 39.90 40.20
  • EUR 39.90 40.25
  • PLN 9.90 10.00

Акції протесту поширилися по всій Сирії

26 Березня 2011 12:16
У Сирії акції протесту проти чинного президента Башара аль-Асада поширилися в п'ятницю по всій країні.

Про це повідомляє радіо Свобода .

Як стало відомо, сили безпеки відкрили вогонь по демонстрантах в шести населених пунктах.

Є жертви. Незалежних підтверджень інформації мало, оскільки свобода пересування журналістів країною обмежена.

За відомостями правозахисної організації Amnesty International, протягом минулого тижня щонайменше 55 людей загинули в місті Дера, який став центром протестів.

За інформацією очевидців, у п'ятницю демонстранти звалили з п'єдесталу статую покійного президента Хафеза аль-Асада, батька чинного президента. Поліція відповіла кулями.

Нагадаємо, тиждень тому в місті Дера почалися антиурядові виступи. Протягом тиждня у зіткненнях з поліцією загинули кілька десятків людей, сотні були поранені.

Влада вже пообіцяла провести в країні економічні та політичні реформи, а також надати місцевим ЗМІ можливість вільно висловлюватися. Радник президента Сирії з політичних та інформаційних питань Бусейна Шаабан заявила, що Башар Ассад розпорядився створити комітет для підвищення рівня життя населення та розглянути можливість скасування надзвичайного стану, який діє в країні вже 48 років.

Сім'я аль-Асад знаходиться при владі в Сирії вже 40 років.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus