USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Англійці виділять кошти на стерилізаційний центр у Луцьку

6 Лютого 2018 17:57
Лучани виконали чергову умову участі у грантовому проекті щодо побудови стерилізаційного центру – підтвердили високий рівень кваліфікації. Зараз відбувається підготовка до наступного етапу – будівництва, яке має розпочатися цього року.

У коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини керівник комунального підприємства «Ласка» Дана Новарчук розповіла, що англійці позитивно оцінили рівець луцьких ветеринарів.

«Представники організації «Dog Trust» Неллі Майхілл і Кетрін Роудс Доббі нещодавно побували в Луцьку й провели цілий день у «Ласці», щоб проаналізувати роботу наших лікарів. Результатом гості задоволені, адже наші лікарі навчилися оперувати так, як це роблять в Англії, відповідно до їхньої методики. Дали нам кілька рекомендацій, зокрема щодо документообліку, порадили закупити для собак грілки, аби їм комфортніше було відходити після операції.

Зваживши на те, що наші ветеринари якісно виконують свою роботу, вони тепер готові виділити гроші на будівництво самого стерилізаційного центру», - розповідає Дана Новарчук.
Нагадаємо, що проект щодо стерилізаційного центру Дана Новарчук виграла ще торік.

«Я написала звернення в «Dog Trust» ще рік тому з проханням допомогти нам у будівництві стерилізаційного центру. Мені сказали, щоб я подавала заявку, адже бажаючих багато з різних країн. Відповідно, я підготувала грантовий проект на 50 сторінок англійською мовою й виграла його. Вони вже подарували автомобіль, яким ми рятуємо песиків. Далі поставили умову навчання наших працівників у їхніх фахівців. Тому двоє ветеринарів із Луцька поїхали в Грузію, де працювали з англійськими колегами.

Тепер маємо підтвердження наших успіхів і я починаю активну роботу над оформленням належних документів. Згідно з моїми прогнозами, влітку ми можемо приступити до самого будівництва», - інформує керівник КП «Ласка».

Зауважимо, що вартість будівництва стерилізаційного центру близько 3 мільйонів гривень. Це буде об’єкт із оглядовою, маніпуляційною, передопераційним приміщенням, операційний кабінет, мийкою для собак. Також передбачається будівництво післяопераційних вольєрів з утепленням, лабораторії, душових для собак і людей, кухонь для собак і людей, буде три офісні кабінети, оглядова для домашніх тварин. Окремими будуть і вхід для лучан і стерилізаційна для домашніх тварин.

Також Дана Новарчук додала, що даний центр дасть можливість притулку заробляти додаткові кошти надаючи послуги населенню.

«Стерилізація для безпритульних безплатна, а для домашніх платна. Ціна у нас значно нижча, ніж у ветклініках: 300 гривень у порівнянні з сумою 600 гривень, яку пропонують приватники. Тому ми зможемо залучати додаткове фінансування для подальшого розвитку «Ласки», - вважає Дана Новарчук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Луцьк вечiрнiй Показати IP 6 Лютого 2018 19:10
Нерештi почнуть кастрюлей штерилiзувати
777 Показати IP 6 Лютого 2018 21:12
Це наших чиновників стерилізувати треба, щоб су...і такі не плодились.
Лучанин Показати IP 7 Лютого 2018 21:13
Люди ,хватить нести дурниці !!!!ну якщо проблеми раніше були з водою чи стерильністю, то зараз збудують всі приміщення, які необхідні для 100 % нормальної роботи .і хватить обливати брудом.оцінили суто роботу вет.лікарів.їм все підходить, а проблеми були з малою кількістю ліків, інструментів і відповідного приміщення.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus