USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

«Артек-Буковель» зустрічає успішних

22 Травня 2017 17:49
Дивовижні Карпати, мальовничі краєвиди, чисте повітря та надсучасний міжнародний дитячий центр «Артек-Буковель» надовго запам’ятаються яскравими враженнями для 345 волинських школярів. За свої здібності і знання, а також активну життєву позицію, вони отримали можливість відпочити й оздоровитися в рамках проекту «Відпочинок у Буковелі», який шостий рік поспіль реалізовує Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом».

Про це повідомили у прес-службі Фонду.

Девіз зміни першого травневого заїзду артеківців: «Ми всі успішні, тому що ми – команда!». І справді, попри велику кількість дітей, за лічені дні усі вони стали однією щирою і справжньою родиною. Після першого дня знайомства щодня в «Артеку-Буковелі» тривали найрізноманітніші тематичні розваги: конкурс «Музичний ринг», ерудит-шоу «Піраміда знань», пізнавальний «Ігр-ленд», квест «Я і мій загін», відвідування мотузкового парку, марафони та челенджі. Відбувалися й спортивні змагання з артболу, футболу, дартсу, шахів, шашок, а також командна ігрова програма «Загін, вожатий, я – це артеківська сім’я» та спортивно-розважальна гра «Ми – олімпійці!», лабіринт спілкування «Портрет успішної людини», інформаційний портал «Успіх у наших руках» тощо.
Вожата п’ятого загону «Фенікси» Анна Бурка каже, що такі заходи дуже згуртовують дітей: вони вчаться працювати в команді, підтримувати одне одного, спільно шукати шляхи розв’язання тих чи тих завдань, долати вершини.
– Протягом конкурсу кожен із дітей бере участь на одному з етапів, а решта із залу чи групи підтримки підбадьорюють речівками, вигуками, оплесками. Атмосфера неймовірно тепла і дружня. Дуже багато конкурсів, спрямованих на популяризацію української мови і літератури, музики. Також діти дізнаються про історію Буковелю, карпатські традиції. Усі наші заходи є повчальними, пізнавальними, у них закладена мета показати дітям усе найкраще, що є в нашій країні, її історії та звичаях, виховати в них почуття гідності, – каже вожата.

До речі, під час цієї весняної зміни відпочивали та оздоровлювалися діти з усіх районів Волині та обласного центру.

Вожатий найбільшого загону (32 дітей, порівну дівчат і хлопців) Антон Філінський має кількарічний досвід роботи з дітьми саме під час канікул. Раніше він працював у «Артеку» в Криму, а зараз третій сезон поспіль займається з артеківцями в таборі «Лісовий». Про підопічних з Волині говорить із захватом, каже: це дуже талановиті діти, активні та ініціативні. Уперше з нашими школярами молодий чоловік потоваришував ще в 2015 році.

– Коли приїжджає Волинь, то всі знають, що приїхали одні з найкращих. Кожен із вожатих хоче працювати з ними. Це діти, які відгукуються на будь-які пропозиції, беруть участь у змаганнях, конкурсах, дуже комунікабельні. Цього разу наш загін – найбільший у зміні й має назву «Вершки». Усі діти активні, ми самі організовували квести, конкурси, творчі вечори, марафони. Ця травнева зміна дуже насичена різноманітними заходами, діти встигають усюди й не хочуть щось пропустити. У нас є так звані «Загонові кола», де кожен може висловити свою думку з того чи того приводу, своє бачення і пропозиції. Ми прислухаємося й намагаємося враховувати дитячі побажання, – ділиться враженнями вожатий Антон.

Богдан Титаренко в «Артеку-Буковелі» вперше, хоча й приїхав з братом Олександром, який тут уже втретє. Хлопці з села Прилісне Маневицького району добре вчаться, мають чималі здобутки та призові місця у туристичних змаганнях. Ще вони відвідують Малу академію наук, де, вивчаючи «Історію релігії», також здобувають перемоги на обласному рівні.

– Найбільше мені до вподоби інтелектуальні конкурси, пізнавальні квести. Але, незалежно від предмету, діти, які добре вчаться, мають справді реальну можливість відпочити й оздоровитися в «Артеку-Буковелі». Тут дуже чисте повітря, мальовнича природа, захопливі гори. Такого на Волині не побачиш. Це дуже потужний стимул, бо є сім’ї, які не можуть дозволити собі такий відпочинок, а Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» надає таку можливість успішним і талановитим. Наприклад, з прилісненської школи цього разу в Карпати поїхало шестеро учнів. Ми всі вдячні батькам і вчителям, які навчають, виховують нас, намагаються дати все найкраще, – розповідає хлопець.
Школярка з Каменя-Каширського Марійка Должко вперше на такому відпочинку. Дівчина навчається у дев’ятому класі, а змогу побувати в «Артеку-Буковелі» отримала за призове місце в Міжнародному конкурсі знавців української мови імені Петра Яцика, що має на меті збереження та розвиток української мови, піднесення її престижу серед молоді. Каже, враження неймовірні, а відпочинок – на найвищому рівні.

– Ми здружилися, стали великою родиною, яка має спільні й гарні емоції, активне дозвілля, різноманітні конкурси та змагання, квести. За все це дякуємо нашим вожатим, а Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» – за таку можливість, – із вдячністю зазначає школярка.

Ілля Козак, учень НВК №9 м. Луцька, цікавиться історичним минулим нашої області. А тому написав та захистив на призове місце наукову роботу з археології на тему «Репресії радянської влади на території Волині у 1939-1941 рр.». За це Ілля отримав нагоду побувати й оздоровитися у Карпатах, знайти тут нових друзів, однодумців. А ще хлопець приємно вражений сервісом в «Артеку-Буковелі».

– Усе дуже по-сучасному, чисто й охайно. Кімнати просторі, в кожній є телевізор із 42 каналами, Wі-Fі, ванна кімната. Дуже смачна кухня, сніданки з солодкими млинцями, ситні обіди й вечері, завжди фрукти. Усе дуже комфортно, що робить відпочинок ще більш приємним. З великим задоволенням хотів би наступного року ще раз побувати тут, тому старатимуся з усіх сил, – каже хлопець.

Уперше на відпочинку в «Артеку-Буковелі» й Софія Северенюк із села Вербка Ковельського району.

– Відпочинок у Карпатах – це найкращий подарунок за здобутки, які маю сьогодні в навчанні. Я виборола третє місце на олімпіаді з біології та отримала нагоду побувати в «Артеку-Буковелі». Дуже вражена природою, все таке мальовниче, а проживання комфортне. Я й не очікувала, що в нашій країні може бути все на такому високому рівні, – зазначає дівчина.

Ярослав Гейчук, учень Волинського ліцею-інтернату Волинської обласної ради, здобув перше місце на обласному турнірі винахідників та раціоналізаторів, за що й отримав можливість відпочити й оздоровитися в «Артеку-Буковелі».

– Я кілька разів був у різних таборах, але такого драйву, як тут, ніде не відчував. Прекрасні організатори – вожаті, які згуртували колектив, а під час різних змагань щоразу доводять, що тільки разом можна досягнути гарних результатів, – каже хлопець.

П’ятнадцятирічна Кіра Угрин із Володимира-Волинського дуже любить активний відпочинок, тому всі заняття у таборі сприймає з особливим оптимізмом.

– Тут щодня – інші заходи, про які ми дізнаємося лише в день проведення. Така програма інтригує, але ми точно знаємо, що все буде дуже круто й цікаво. Одного дня ходили в гори, іншого каталися на лижах, постійно відбувалися спортивні змагання, а щовечора – тематичні дискотеки, які ми називали масовками. Вожаті показують нам цікаві танцювальні рухи, ми разом розважаємося. Тут дуже велика територія, ми її постійно вивчаємо, багато доріжок і сходів, цікавих місць, які ми досліджуємо. Співаємо різних пісень, складаємо речівки, гасла, маємо свою систему знаків загону. Протягом дня підбадьорюємо одне одного, багато спілкуємося. Увечері втомлені, але щасливі повертаємося в комфортні будиночки. За ці дні я отримала драйву і насолоди на цілий рік, – зазначає дівчина.
Кіра дуже хоче повернутися в «Артек-Буковель» ще раз, тому каже, що докладатиме для цього максимум зусиль. До речі, школярка виборола призове місце на обласній олімпіаді з правознавства. Із цим напрямком в майбутньому планує пов’язати професійну діяльність.

Олександр Ющук із Любомля виборов призове місце на обласній олімпіаді з математики та вперше отримав за свої знання шанс побувати в «Артеку-Буковелі». Із захватом розповідає про свій загін під назвою Еasy Тop («Легка вершина»).

– Ми дуже дружні, драйвові, а враження від такої насиченої програми – неймовірні. Наш загін бере участь у різних конкурсах, але найбільше до вподоби – спортивні та активні. У загоні багато хлопців у гарній спортивній формі, і ми є лідерами серед інших в активному дозвіллі. Хочу звернутися до своїх однокласників та всіх школярів: вчіться добре, здобувайте знання, бо Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» справді винагороджує за це прекрасним відпочинком у Карпатах, – каже любомльчанин.

Катерина Шпак із шахтарського міста Нововолинська здобула перемогу на обласній олімпіаді з французької мови і вже вдруге в «Артеку-Буковелі». При цьому дівчина зазначає, що ця зміна є дуже насиченою.

– Попереднього разу ми мали змогу милуватися Карпатами, а цього разу ще й на лижах встигли покататися, що дуже захоп¬ливо. Також побували у басейні, отримали море задоволення й позитивних емоцій. Рекомендую одноліткам добре вчитися та отримувати за це гарний відпочинок, – із захватом розповідає дівчина.

Кожна дитина унікальна, кожен має талант: хтось більше спортсмен, хтось співає, є і виконавці сучасних та класичних танців, музиканти, юні письменники та поети, каже вожата загону «Вершки» Вікторія Кабин.

– З усебічно розвиненими дітьми легко порозумітися, втілювати різні проекти. А ще волинські школярі дуже щирі й безпосередні. Я вперше зустріла таких відкритих підлітків, попри те, що саме зараз у них перехідний вік і більшість важко йде на контакт. Але ми дуже швидко потоваришували, перезнайомилися і здружилися відразу в перший день. Протягом зміни ми разом придумуємо назву загону, девізи, кричалки, готуємо виступи для творчих конкурсів, спільно долаємо перешкоди у змаганнях, уболіваємо й підтримуємо одне одного, підкорюємо вершини, презентуємо свої досягнення та разом радіємо нашим перемогам. Тому хочу побажати, щоб їм завжди щастило у житті, щоб вони не забували одне одного, підтримували стосунки та, звісно, ще раз зустрілися в «Артеку-Буковелі».

Фінальним акордом зміни, вершиною досягнень кожного артеківця і загону став підсумковий творчий бенефіс «Ми – артеківська команда!» – свято талантів, натхнення та успіху. Волинські школярі танцювали, співали й веселилися, але на душі в кожного була краплинка суму за днями, проведеними в «Артеку-Буковелі», за тими відчуттями та емоціями, які тут вирували. Нові знайомі, які стали найкращими друзями, роз’їдуться в різні куточки Волині, але назавжди залишаться тими, з ким хочеться підкорювати вершини.
Проект «Відпочинок у Буковелі» Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» започаткував у 2012 році. За цей час 5 809 успішних і обдарованих дітей з Волині оздоровилися та відпочили у міжнародному дитячому центрі «Артек-Буковель». Крім талановитих дітей, побувати у Карпатах мають змогу й особливі діти з батьками. Загалом протягом шести років за сприяння Фонду «Артек-Буковель» відвідало 8075 юних волинян.

– Під час першого весняного заїзду цього року 345 дітей з усіх районних центрів Волинської області побували у міжнародному дитячому центрі «Артек-Буковель». Друга зміна школярів – 450 майбутніх артеківців – вирушить на відпочинок у Карпати вже наприкінці травня. Третій заїзд заплановано на осінь. Це ще 170 дітей, – розповіла координатор проекту «Відпочинок у Буковелі» Оксана Демчук. – Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» продовжуватиме проект «Відпочинок у Буковелі» й надалі, щоб талановиті й обдаровані діти мали змогу відпочити та оздоровитися. Хочу побажати наснаги, нових звершень, здобутків волинським артеківцям. Вони отримали якісний відпочинок, і це буде для них найкращим стимулом для наступних перемог.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
корінний лучанин Показати IP 22 Травня 2017 18:53
Слово"аптек"тут неумісне .де декомунізатори?ви щось можете до кінця довести?геть радянські назви!
Не ний до корінний лучанин Показати IP 22 Травня 2017 22:32
Лучанин, зроби сам щось. Завези тисячу діток на відпочинок, побудуй стадіон, дай стипендію студентам.. А тоді критикуй. Декомунізатор...
богдана Показати IP 6 Червня 2017 19:00
привіт яхочу туди потрапити

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus