USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Автобуси з активістами луцького Євромайдану по дорозі двічі зупиняло ДАІ

12 Грудня 2013 09:20
З Луцька на Київ вирушила колона автобусів на підтримку столичним мітингувальникам. Про це кореспонденту розповів один з мітингувальників Олександр, - інформує Gazeta.ua.

"Автобуси з активістами луцького Євромайдану по дорозі двічі зупиняло ДАІ, - каже Олександр. – Спочатку нас спинили біля Цумані. Почали перевіряти документи. Потім один з міліціонерів зізнався, що шукають трьох осіб – активістів луцького Євромайдану, проти яких уже відкрили кримінальне провадження. Зателефонували друзям у Луцьк. Вони кажуть, що багатьох викликатимуть на допити. Вже вручають повістки. Трьох підозрюють у вчиненні злочину, передбаченого статтею 295-ю Кримінального кодексу України. Це заклики до вчинення дій, що загрожують громадському порядку".

Зі слів Олександра, з Луцька на Київ за виїхало близько тисячі мітингувальників.

"Наші активісти ходять по місти з гучномовцями і закликають людей мобілізуватися, - каже мітингувальник Володимир. - Дехто заїжджає додому за теплими речами, дехто їде прямо з роботи. Беруть з собою спальні мішки і каремати. На центральну площу міста приїжджають водії і пропонують їхати з ними на їхньому авто. Хтось пропонує 2-3 місця, один чоловік зняв свій "Мерседес" з міського маршруту і набрав цілу маршрутку людей і повіз на столичний Євромайдан".

"Ті, хто не може сам виїхати до Києва, просто приносять мітингувальникам гроші і харчі. Прийшов один дід, дав 400 гривень. Говорить: Хлопці, даю півпенсії, але скиньте Януковича, як Леніна звалили, - говорить Володимир.

Зі слів активістів, одній з учасниць луцького Євромайдану голові молодіжної організації "Національний Альянс" Майї Москвич ввечері правоохоронці вручали повідомлення про підозру у скоєнні кримінального злочину.

Майю звинувачують у хуліганстві, бо 2 грудня вона винесла з Волинської облради портрет Януковича і несла його по центральних вулицях міста перевернутою – догори ногам. Її хочуть посадити під домашній арешт. Такий запобіжний захід вимагатиме для дівчини слідчий досудового слідства. Її викликають на допит.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
лучанин Показати IP 12 Грудня 2013 09:28
Ти бачиш, як образилися люди, що їх ДАІ зупиняла! А для чого вона створена - ДАІ?
для до лучанин Показати IP 12 Грудня 2013 12:26
тролінга за бабло
Семен Показати IP 12 Грудня 2013 10:36
Как бы вот это: Сменяются эпохи И дышит наша грудь То хорошо, то плохо, То сносно как-нибудь. Бывает нелегко нам И в малом и в большом, И лишь хамелеонам Живётся хорошо. По-разному, заметьте, - Сей факт неоспорим - Живут на белом свете Поэты и Цари. По-разному сгорают Их звёзды налету, Во тьме пересекая Последнюю черту! Пока Цари на троне, С Царями все в ладу. Царя никто не тронет, Пока он на виду. Ему никто не скажет, Что, мол, не так поёшь! На удивленье даже - Хорош, пока живёшь! Но только Царь уходит - И подпевалы все Изъяны в нём находят, Как сало в колбасе. Один был своенравен, Другой, вообще, без головы! Скажите, Бога ради, Где ж раньше были вы? Совсем не то - Поэты. Пока они живут, Какие-то запреты Всегда для них найдут. Но долго жить прикажет Затравленный Поэт - На удивленье даже - Снимается запрет! И тот, который сам был Вчера готов его сожрать, Запел вдруг дифирамбы - Какая благодать! Посмертные награды, Так нужные живым, Скажите, Бога ради, Где ж раньше были вы? Живут на белом свете Поэты и Цари. По-разному, заметьте, - Сей факт неоспорим! По-разному сгорают Их звёзды налету, Во тьме пересекая Последнюю черту! Да, судьбы их различны, Но, что ни говори, Нам дороги обычно И Поэты, и Цари. Одних мы чтим публично, Во всю рукоплеща, К другим приходим лично... На кладбища. В. Асмолов

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus