USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Автор роману «В.І.Н.» – про погрози та луцьке повітря

21 Вересня 2017 09:26
Лідер гурту «Декаданс», запорізький письменник Валентин Терлецький презентував у Луцьку свій черговий роман «В.І.Н.», а також навіяв трохи меланхолії піснями, виконаними під акомпанемент гітари. Зустріч відбулася в приміщенні книгарні «Є» 20 вересня.

Насамперед автор розповів про своє життя в Запоріжжі та власний літературний шлях. До прикладу, пригадав, що писати розпочав у шкільні роки, хоча перші спроби сформувати повноцінний художній твір були ще й до школи. До речі, саме у школі, в одинадцятому класі, Валентин разом зі своїми друзями заснував і рок-гурт «Декаданс», якому цьогоріч виповнюється 25 років.

Місцева влада, однак, не пішла назустріч пропозиції гурту влаштувати в Запоріжжі дводенний музичний фестиваль із нагоди ювілею. Також, як відзначив Валентин Терлецький, через 10 років із часу публікації його роману «Рок-н-рол, стакан, кохання», який основується на реальних подіях 90-х років і змальовує справжніх людей, деякі його знайомі досі з ним навіть не вітаються. А безпосередньо після публікації твору він неодноразово отримував погрози, зокрема фізичної розправи.
Свій «свіжий» роман «В.І.Н.», який був написаний ще 5–6 років тому, автор окреслив як детективно-містичну історію. Її сюжет основується навколо зникнення відомого митця, який після себе залишив лише спогади. Віднайти його, своєю чергою, намагається журналіст, який, аби написати серію матеріалів про митця, проводить небезпечне журналістське розслідування.
Письменник програв спір, що його роман має відкритий фінал, аби кожен читач зміг по-своєму додумати кінцівку. Також цей твір є дещо філософським, адже його герої, у ході пошуку митця, відкриватимуть по-новому й себе, бо «вибору іншого немає» – потрібно лише стати Людиною.

Уперше презентував книгу «В.І.Н.» Терлецький на нещодавньому Форумі видавців, однак рукопис ще у 2015 році подавав на «Коронацію слова».

«Роман отримав спецпремію від міністра екології України. І коли ведуча оголосила про це, я підготувався, а міністр на сцену не вийшов. Зависла інтрига, повна зала людей, я стою, міністра нема, позорняк якийсь… Міністр так і не прийшов, почали дзвонити, і виявилось, що саме в цей день президент видав указ і за якісь корупційні схеми міністра екології звільнили. Він утік за кордон, і що там була за спецпремія я досі не знаю», – зазначив Валентин Терлецький.
Окрім творчості, автор поділився також своїми враженнями від Луцька, в якому побував вперше. Як зізнався, раніше не приїжджав до міста через його віддаленість і невигідну сполучність із іншими регіонами. Валентин відзначив, що найбільше волинська столиця заворожила його «особливим повітрям», яке і близько не зрівняється із задимленим і смоговим від постійних викидів численних заводів запорізьким повітрям.

Письменник теж анонсував, що герой його майбутнього історичного роману буватиме за сюжетом у Луцькому замку. Тож для правдоподібності описаного Валентин особливу увагу під час мандрівки містом присвятив відвідинам замку Любарта.

Насамкінець Терлецький подарував публіці декілька осінньомеланхолійних пісень під гітару.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
лучанин Показати IP 21 Вересня 2017 11:07
от кому це цікаво? навіщо таке висвітлювати?
Оксана до лучанин Показати IP 8 Квітня 2023 19:04
Мені це цікаво, та всім шанувальникам В.Терлецького та українського письменства.
Нелучанин Показати IP 5 Серпня 2019 13:35
Чому немає автора статті (матеріалу)?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus