USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Банкам окупантів - не місце на Волинській землі»: акція протесту у Луцьку

19 Серпня 2015 19:10
Акція протесту щодо функціонування російських банків на території Волинської області відбулася сьогодні, 19 серпня, в центрі Луцька.

Активісти різних громадських організацій Волині, зокрема ГО «Бойкот» та ГО «Автомайдан Волині» вирішили повторити досвід своїх львівських колег та завітали до трьох найбільших російських банків у місті – «Сбербанку Росії», «Альфа-Банку» та «ВТБ». Вони передали керівникам установ звернення від імені своїх організацій з вимогою закрити власні філії. На це керівництву дали два тижні. В іншому випадку вони будуть всіма законними методами перешкоджати їхній діяльності. До слова, вчора у Львові відбулася аналогічна акція.



Збір учасників акції протесту відбувся о 15 годині біля головного корпусу СНУ імені Лесі Українки. Звідти активісти разом із журналістами вирушили до «Сбербанку Росії», що поруч з навчальним закладом. Спочатку на вікна установи наклеїли банери з гаслом «Банкам окупантів - не місце на Волинській землі». Потім спробували зайти всередину, проте працівники банку зачинили двері.


Далі маршрут проліг до «Альфа-Банку» по проспекту Волі. До активістів вийшла представник адміністрації банку. Жінка пообіцяла, що передасть звернення вищому керівництву, однак, коментувати ситуацію відмовилася.


Тим часом, працівники «Сбербанку Росії» уже відчинили двері. Тож цього разу активістам таки вдалося зайти всередину та поспілкувалися з представником адміністрації банку. Щоправда, він також утримався від коментарів і направив активістів у прес-центр банку.



Останнім пунктом маршруту був банк «ВТБ», що на вулиці Шопена. До активістів вийшов керівник установи. Він запросив присутніх до себе в кабінет та відповів на усі запитання.
Посадовець зазначив, що коментувати будь-які аспекти діяльності банку він не має права. Однак, наголосив, що звернення передасть вищому керівництву, яке, своєю чергою, найближчим часом надасть офіційну відповідь. Керівник попросив активістів не наносити шкоди самій установі банку, яка є історичною пам'яткою. Також наголосив, що у фінансовій установі працюють українці, які обслуговують українців.


Своєю чергою, громадські активісти, які зібралися на акцію, запевнили, якщо керівництво установ не виконає вимоги, подібні акції продовжаться.

Представники ГО «Автомайдан Волині» наголосили, що російським банкам - не місце на Волинській землі в той час, коли Росія веде підлу неоголошену війну з українським народом, бо кожна гривня, яка вкладається в цей банк, йде до російської казни. Таким чином кожна українська гривня вбиває наших же українських хлопців.

Голова ГО «Бойкот» Михайло Бабенчук наголосив, що метою акції є попередження російських банків на території Луцька, що в разі продовження їхньої діяльності через два тижні акції протесту продовжаться, громадські активісти блокуватимуть діяльність цих банків всіма правовими методами та організовуватимуть мітинги, закликаючи людей не користуватись їхніми послугами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus