USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Безплатний газовий лічильник волинянам: умови встановлення

6 Березня 2014 22:17
Про те, хто та за яких умов має право встановити безплатний газовий лічильник, Інформаційне агентство Волинські Новини поцікавилося у ПАТ «Волиньгаз».

Як повідомив перший заступник голови правління - головний інженер ПАТ «Волиньгаз» Сергій Галянт, наразі на Волині триває держпрограма з безплатного встановлення газових лічильників. Цьогоріч приладами обліку газу мають забезпечити помешкання, де газ використовують для підігріву води та приготування їжі. Під дію держпрограми не підлягають: юридичні особи, комунально-побутові підприємства, мешканці, в яких проходить первинний монтаж системи газопостачання. З питань встановлення газового лічильника споживачеві необхідно звернутися у Службу комерційної діяльності та обслуговування клієнтів ПАТ «Волиньгаз» або зателефонувати на номер (0332) 77-69-08. Споживачам природного газу Волинської області - звернутися у центри обслуговування клієнтів «Єдине вікно», що працюють у кожному районному управлінні газового господарства.

Варто зауважити, що відповідно до закону, до 1 січня 2016 року газові лічильники мають бути встановлені у квартири та приватні будинки, в яких є газові плити та газові водонагрівачі. Якщо у визначені терміни споживач не встановить лічильник за свій рахунок і не погодиться на установку лічильника безкоштовно, відповідно до чинного законодавства з 1 січня 2016 року газопостачання йому припинять.

Для встановлення лічильника обов’язковою умовою є наявність чинного договору на газопостачання. Монтажні роботи зі встановлення лічильника тривають у середньому 2-3 години. На момент установки лічильника не повинно бути таких порушень, як самовільна заміна газопроводів та обладнання, втручання в систему димовідведення та вентиляції, відсутність кватирки (провітрювачів) та перепланування помешкання, де розташовані газові прилади. Якщо виявлять такі порушення, лічильник не встановлюватимуть до моменту їхнього усунення.

Якщо споживач не потрапляє під дію держпрограми з безкоштовного встановлення лічильників або його не влаштовують терміни, він може встановити лічильник за свій рахунок. Вартість приладу (лічильника) залежить від його марки і типорозміру - орієнтовно до 400 гривень. Вартість робіт розраховує проектна група. Сума залежатиме від обсягу перемонтажу системи газопостачання, у середньому – 1000 гривень.

При встановленні лічильника за держпрограмою, ні сам прилад, ні роботи оплачувати не потрібно (крім робіт, які стосуються винесення та узаконення газових приладів). За технічний стан і безпеку експлуатації газового обладнання (у тому числі лічильників) відповідають споживачі природного газу та власники житла.
Якщо лічильник знаходиться на балансі газового господарства (встановлений безплатно) і несправний не з вини споживача, то ремонт приладу оплачує ПАТ «Волиньгаз».
У разі несправності лічильника, встановленого безкоштовно, треба звертатися у відділ супроводження клієнтів фізичних та юридичних осіб управління обліку та балансів ПАТ «Волиньгаз» за телефонами: (0332) 77-69-44, (0332)77-69-42, (0332) 72-61-30.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Andy Показати IP 4 Квітня 2016 17:09
Уточніть, будь-ласка, що малось на увазі в тексті: "безблатний" чи безкоштовний?
Юлія Показати IP 18 Травня 2016 11:13
Поясніть, будь-ласка, чому на деякі будинки міста Луцьк будуть встановлені загальні газові лічильники, а не індивідуальні за державною програмою?
Луцьк Показати IP 21 Грудня 2018 10:20
Хочу повідомити як підключили будинок Молоді 4 ... вже тиждень люди без газу і не має жодних рухів, одна найнята компанія невідомо хто встановив лічильники не повідомивши про те коли буде підключення, з 10.12 по 21.12 ми сидимо без газу взагалі !!!!! Дякуємо Вам за безкоштовні лічильники, хто взагалі дав добро перед новим роком так поводитись з людьми, чому ми цілий тиждень змушені були відпрошуватись з роботи та чекати працівників, хто відповідає за таку організацію роботи ??????

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus