USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Біля Волиньради держлісгоспи запрошували на роботу

13 Травня 2011 11:10
Під стінами Волинської обласної ради працівники новостворених державних підприємств «Поліське лісове господарство» та «Прибузьке лісове господарство» 13 травня встановили намети і пропонують оформлятися до них на роботу працівникам комунальних лісгоспів. Переконують, що і зарплата у них вища, і робота – серйозніше організована.

Нагадаємо, у січні голова Волинської ОДА Борис Клімчук видав розпорядження про передачу комунальних лісів «Волинського обласного комунального спеціалізованого лісогосподарського підприємства «Волиньоблагроліс» (а це три дочірні підприємства «Маневичіліс», «Ківерціліс» та «Любомльліс») до обласного управління лісового та мисливського господарства Державного агентства лісових ресурсів України.

Проте частина волинських лісівників це розпорядження сприйняла негативно .

Проте вже у квітні на Волині таки створили два нових державних лісогосподарських підприємства: «Прибузьке лісове господарство» в Любомльському районі (замість КП «Любомльліс») і «Поліське лісове господарство» (замість КП «Маневичіліс») в Маневицькому районі. А лісові масиви, які належали КП «Ківерціліс», примкнули до Ківерцівського держлісгоспу та Цуманського держлісгоспу.

Як пояснив директор новоствореного державного підприємства «Поліське лісове господарство» Володимир Радіон, під стіни Волиньради його підлеглі вийшли невипадково. Каже: дізналися, що працівники колишніх комунальних лісгоспів налаштовані протестувати проти новостворених держлісгоспів.

«Усі комунальні ліси в області створені неправомірно. Тому на базі комунальних лісів зараз створено державне підприємство «Поліське лісове господарство», щоб більш раціонально і ефективно використовувати лісові ресурси, якісно відтворювати ліси, охороняти їх від вирубування, пожеж, а також для забезпечення людей більш високою зарплатою», – пояснює він.

Радіон також наголошує: не розуміє, чому окремі лісівники проти державних лісів, адже і зарплата, і умови праці тут ліпші.

«В нашому державному підприємстві найнижча ставка лісника – 1500 гривень, середня зарплата на нашому підприємстві сягає 2 500 гривень. А в комунальних – не більше 1 100 гривень», – говорить він.

«Тому ми вийшли сюди, щоб показати і розказати, що таке державне підприємство, для чого воно працює і які його переваги, встановили намети і пропонуємо йти до нас на роботу», – пояснив лісівник.

Володимир Радіон розповів, що підприємство з 1 квітня запрошує на роботу фахівців, нині є чимало вільних вакансій. Про це й сповіщав інформаційний стенд, який лісівники розмістили у своїх наметах перед Волиньрадою.

За цей час у «Поліське лісове господарство» з комунального «Маневичілісу» перейшло три працівники: головний лісничий, майстер лісу і ще один лісничий.

Натомість у з «Любомльлісу» до «Прибузького лісового господарства» перейшли усі працівники, - кажуть працівники нового підприємства.

Головний лісничий «Поліського лісового господарства» Володимир Аршулік, який раніше працював у комунальному підприємстві «Маневичіагроліс», вважає: господар в лісі повинен бути один – держава.

«У держлісгоспі ведення лісового господарства на вищому рівні. В комунальних немає такого наукового підходу до ведення лісового господарства, на нижчому рівні лісокультурна справа, насінництво, забезпеченість лісової охорони тим, чим необхідно практично відсутнє. І зарплата в комунальних практично мінімальна, а в державному – у два-три рази вища, відсутнє державне фінансування, охорона лісу шкутильгає, матеріальна база гірша, лісова охорона слабо забезпечена державним транспортом, щоб робити рейди і об’їзди. Також слабша первинна переробка лісу, об’єми менші, а від цього поступлення живих грошей набагато менше», – пояснив Аршулік.

«Та й кошти, які виручалися, не йшли на належне ведення лісової справи», додав при цьому головний лісничий «Поліського лісового господарства».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Кирил Показати IP 13 Травня 2011 11:43
Почитайте "Перець по Ковельськи" і побачите, який там "мед"
Леший Показати IP 13 Травня 2011 12:54
шо ж ти аршулік, то спочатку в агролісі працював, а зараз державне підприємство вихваляєш. «Та й кошти, які виручалися, не йшли на належне ведення лісової справи», додав при цьому Головний лісничий «Поліського лісового господарства». Так ти ж і тоді вирішував куди ці кошти направляти і зараз так само... Нехорошо, однако...
Свіфт Показати IP 13 Травня 2011 13:54
Таких продажних як Аршулік, треба пошукати. Був в державному, потім нагадив в комунальному. А тепер взяли назад в новостворене "Поліське" цікаво,чи надовго?...
Лісник Показати IP 13 Травня 2011 19:27
Так названий головний лісничий ДП "Поліське ЛГ" До кого ти приповз 8 років назад? ДЕ ТВОЯ СОВІСТЬ!!!
pva Показати IP 15 Травня 2011 18:46
Ви іще небачили що робиться в державних лісах. Подивіться в You Tube відео "Будущее лесов Волыни"!!!
pva Показати IP 18 Травня 2011 15:28
Що ти Аршулік-лис говорив на Колісників і як їх крив коли працював в ДП "Маневичіліс", а тепер перейшов під їх егіду. Це ненадовго.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus