USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У бюджетах - обмаль коштів для волинських ПТУ

28 Лютого 2017 17:37
Освітян закликають працювати над залученням коштів з інших джерел фінансування, окрім бюджетів. Так, цьогоріч не запланували коштів на капітальні видатки і розвиток навчально-матеріальної бази, а на стипендії заклали коштів лише на 7 місяців.

Про це йшлося під час розширеної наради керівників професійно-технічних навчальних закладів 28 лютого.

Як повідомила начальник управління освіти, науки та молоді облдержадміністрації Людмила Плахотна, передача закладів профтехосвіти у 2016 році на фінансування з п’яти різних бюджетів розбалансувало роботу закладів.

На 2017 рік 242 мільйони гривень виділили на професійно-технічну освіту. З них 62 мільйони становить освітня субвенція державного бюджету місцевим бюджетам, 46,2 мільйона – обласному бюджету і 16 мільйонів – бюджетам міст. 33,7 мільйона становить дотація з державного бюджету місцевим бюджетам, 90,4 мільйона - кошти обласного бюджету, 56 мільйонів – бюджет Луцька. Наразі передбачили максимальну кількість коштів на виплату заробітної плати, на стипендії та енергоносії передбачили кошти лише на сім місяців року.


Фінансування видатків загального фонду на розвиток навчально-матеріальної бази, капітальних видатків на 2017 рік взагалі не передбачили. Отже, в таких непростих умовах освітян закликали спрямовувати зусилля на співпрацю із соціальними партнерами, залучення коштів з інших джерел фінансування. Нині одним з джерел позабюджетних доходів є випуск продукції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus