USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Що буде з малокомплектними ПТУ Волині

28 Лютого 2017 12:26
Замість малокомплектних ПТУ цьогоріч планують створити 4-6 регіональних центрів профтехосвіти.

Про це йшлося під час розширеної наради керівників професійно-технічних навчальних закладів 28 лютого.

Начальник управління освіти, науки та молоді облдержадміністрації Людмила Плахотна повідомила, що профтехосвіта області потребує реформування, відповідно до якого будуть створені регіональні професійні центри профтехосвіти. До таких закладів вже можна віднести Луцьке ВПУ будівництва та архітектури, в структурі якого діють навчально-практичні центри від підприємств. Загалом в області створять 4-6 регіональних центрів.

Окрім цього, будуть створені коледжі з більш конкретною спеціалізацією та технічні ліцеї, що будуть структурними підрозділами вишів. Планують об’єднати два професійно-технічні заклади Ковеля, а також два професійно-технічні навчальні заклади Нововолинська. У результаті об’єднання протягом вересня-грудня цього року планують заощадити майже 2 мільйони гривень завдяки ефективному використанню будинків та кадрів. Загальні витрати у 2018 році повинні зменшитися на 12%, зекономлені кошти передбачають спрямувати на купівлю нового обладнання, техніки та інструменту.
Також чиновниця зауважила, що під час декількох останніх нарад у Міністерстві освіти йшлося про 450 малокомплектних професійно-технічних навчальних закладів, які працюють в Україні і повинні бути укрупнені. На Волині менше 300 учнів наразі мають, зокрема, Ковельське ПТУ №5, Берестечківське ПТУ №27, Оваднівський професійно-технічний ліцей, Технічний коледж ЛНТУ.

Посадовець наголосила, що навряд чи є майбутнє у тих закладів, які не працюють у напрямку заохочення дітей до вступу, не навчають робітничим професіям, затребуваним на ринку праці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
щвондєр Показати IP 28 Лютого 2017 12:44
"шо буде, шо буде" - триндець буде
перехожий Показати IP 28 Лютого 2017 13:49
Такі реформи добра точно не зроблять. Цікаво, а ті реформатори розуміють, що в такі ПТУ як Берестечківське і йому подібні, йдуть діти батьки яких не мають грошей на університети. А також не секрет, що туди поступають діти, які не дуже хочуть вчитися, але люблять техніку і не проти здобути професію водія, тракториста. Тепер побільшає безробітної молоді, а це призведе до збільшення крадіжок. Таке враження, що ті депутати взагалі не розуміють, що роблять. Це щось нагадує луцьку міську раду де вирішили, щоб пасажири в тролейбус сідали тільки через передні двері. В НАС ДЕПУТАТИ НЕ РОЗУМІЮТЬ СИТУАЦІЇ ВЗАГАЛІ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus