USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

Бізнес виграє в податкової менш, ніж в 1% судових тяжб. ВІДЕО

15 Жовтня 2013 11:02
Україна за рік піднялася на 66 пунктів у рейтингу Світового банку щодо легкості старту бізнесу. Однак, вести бізнес в Україні й далі дуже важко, - повідомляє «Радіо Свобода».

Держава створила відповідні умови й значно полегшила усі формальності. Однак, підприємцям в Україні й далі дуже важко, - йдеться у повідомленні. До тиску контролюючих органів ще додалася проблема реєстрації права власності та захисту майнових прав.

Так, віднедавна в Україні стало істотно легше відкрити власний бізнес або зареєструватися приватним підприємцем. Принцип «єдиного вікна», коли в одному місці можна зробити все необхідне й навіть отримати консультації з ведення бізнесу, значно зекономив час та сили тих, хто хоче спробувати займатися підприємницькою діяльністю. Про це свідчить рейтинг Світового банку, згідно з яким Україна з минулорічного 116-го місця у 2013 році перемістилася на 50-е, наблизившись до балтійських країн. Росія, для порівняння, так і залишилася на початку другої сотні.

Свою справу справді стало легко відкривати, але й далі дуже важко вести, – стверджує перший заступник голови комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики, голова громадського об’єднання малого та середнього бізнесу «Фортеця» Оксана Продан.

«Захисту насправді немає. Така ситуація і щодо оформлення земельної ділянки й отримання дозволу на будь-що. Навіть зареєструвати речове право на нерухомість на підставі права власності, внести себе у держреєстр – у Києві неможливо», – зазначає Оксана Продан.

Зі слів Оксани Продан, бізнес дуже рідко виграє в судових тяжбах із податковою службою та органами місцевого самоврядування – «менше ніж 1% виграшних справ».

До того ж, залишаються й усі інші проблеми, пов’язані зі складною системою сплати податків та тиском контролюючих органів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus