USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Жорстоко били: на акціях протесту в Росії затримали понад 1,3 тис. осіб. Відео

3 Лютого 2021 08:14
Під час розгону мітингів проти ув’язнення опозиціонера Олексія Навального 2 лютого російські силовики затримали щонайменше 1 386 людей у 10 містах РФ.

Про це повідомляють у правозахисній організації «ОВД-Инфо», передає ТСН.

Більшість людей затримали у Москві (1022) та Санкт-Петербурзі (229).

Затримували протестувальників жорстко: їх сильно били, у Москві ОМОН зупиняв машини і просив вийти водіїв, які сигналили на підтримку мітингувальників.

Також з’явилося відео, як в Москві росгвардієць вдарив по голові журналіста в жилеті "Преса", і той впав на землю. У цьому районі для затриманих приїхали дві швидкі.
У центрі Москви протестувальники кричали силовикам, що не мають зброї, але ОМОН почав бити їх кийками.
«Сотні людей ночують в ОВС. За весь день і ніч у відділення пустили тільки одного нашого адвоката в Москві. Досі наші – і не лише наші – адвокати чекають біля відділів», – розповіли правозахисники.

В організації також повідомляють про випадки відмови у наданні затриманим медичної допомоги. Зокрема, в ОВД «Обручевський» перебувають двоє неповнолітніх, яких «вдарили під час затримання». «Швидка» оглянула їх і відмовилася відвезти до лікарні», – йдеться у повідомленні.

Також відомо, що одній із затриманих «погрожують відмовою в праві на адвоката і застосуванням фізичної сили у випадку, якщо вона не надасть доступ до свого телефону і до його IMEI-номеру».
А в ОВД «Тропарево-Нікуліно» доставили мітингувальника зі зламаною рукою. «Повідомлялося, що у нього перелом, однак лікарі швидкої допомоги діагностували вивих і вправили руку, – уточнили правозахисники. – У відділ не пускали адвоката і трьох муніципальних депутатів, не брали передачі для затриманих».

Тим часом в московському ОВД «Філі-Давидково» правоохоронці «вилучають всі речі, паспорти і телефони», а в ОВД № 18 та № 29 у Санкт-Петербурзі «вилучають телефони».

«Із доставленими в ОВД «Ховріно» в Москві зв’язок припинився в момент виходу з автозаку. Затриманим в ОВД «Раменкі» обіцяють влаштувати засідання суду просто у відділі поліції», – додають правозахисники.

Нагадаємо, що 2 лютого суд у Москві ухвалив рішення про заміну Олексію Навальному умовного терміну на реальний: 3,5 року колонії загального режиму, за вироком, винесеним ще 2014 року. З урахуванням року, проведеного під домашнім арештом, Олексій Навальний проведе в колонії 2,5 року.

Після цього у російській столиці почалася нова хвиля протестів. Відомо, що Навального після вступу вироку суду в силу етапують в одну з колоній центрального федерального округу Росії.

Олексій Навальний повернувся до Росії 17 січня з Берліна, де лікувався після отруєння «Новачком». Його літак, який мав прибути до «Внуково», перенаправили в аеропорт «Шереметьєво», де політика затримали.

Напередодні, 13 січня, в РФ опозиціонера оголосили в розшук через справу 6-річної давнини. Його звинуватили у тому, що він нібито витратив на особисті цілі частину з 588 мільйонів рублів, які зібрали на пожертву для «Фонду боротьби з корупцією».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Пилип Орлик Показати IP 3 Лютого 2021 08:42
Якби жорстоко поліціянти били пікетувальників чи мітингувальників то половина з них вже не встали б на ноги, а пару раз гумовим кийком дати по сраці чи по спиняці не завадить нікому. Ви всі вдома по сраці б'єте своє вредне дитя, а тут без дозволу вийшли на вуличні протести десяток молодиків, які отримали по м'якому місці. Нічого страшного. Так влада поступає не тільки в Росії, так було і є у Франції, так кожного дня чинять поліціянти США на мітингах протестуючих, добре що ще цих молодиків-протестуючих не розігнали водометами, як це роблять у Австрії, Данії чи Франції.
Хак мозку до Пилип Орлик Показати IP 3 Лютого 2021 09:45
Добре що мозкомийні канали під санкції потрапили! Може поменшає вивихнутих...
Джек до Хак мозку Показати IP 3 Лютого 2021 10:08
От якраз вивихнуті це ті, які однобоко дивляться. Протести у Франції, Сша, Польщі, Німеччині дуже жостко придушуються, та ніхто не кричить про свободу слова та демократію. Вважають протести незаконними і діють в рамках, які дозволяє їх законодавство. Якщо ж щось подібне відбувається в інших країнах, ото вже зразу кричать про придушення демократії. Подвійні стандарти
ВІРУС Показати IP 3 Лютого 2021 09:30
МАЛО БИЛИ.
ВЕРСУС до ВІРУС Показати IP 3 Лютого 2021 17:00
Не переживай, особисто ти своє получиш сповна.
777 Показати IP 3 Лютого 2021 12:31
Чего вас так Россия то заботит? За собой бы лучше смотрели. Ну вломили особо буйным и правильно сделали.во всем мире государство это диктатура.нельзя иначе. Да. не надейтесь.Володю такие мелочи не тревожат и Россия распадаться не собирается.
999 до 777 Показати IP 3 Лютого 2021 17:01
Готуй посуду, скоро ботокна кр.са розлізеться на гнилий ботокс, А ВАМ СКАЖУТЬ НАБИРАТИ, БО ЩО ТО ЩОСЬ САКРАЛЬНЕ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus