USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Бізнес треба захищати від тиску, - прокурор

27 Квітня 2013 08:00
Захищати бізнес потрібно від безпідставних перевірок та тиску, - про це заявив прокурор області Андрій Парака під час колегії.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури області.

Сьогодні прокурор області Андрій Парака провів розширене засідання колегії прокуратури Волині з питань забезпечення конституційних засад підприємницької діяльності органами виконавчої влади, державного нагляду (контролю), правоохоронними органами та прокурорського нагляду у цій сфері.

У колегії взяли участь заступник голови обласної державної адміністрації Едуард Стоєв, начальник Управління УМВС України у Волинській області Олександр Терещук, начальник управління Державної служби надзвичайних ситуацій України в області Володимир Грушовінчук, керівники обласних органів державного контролю, керівники структурних підрозділів апарату прокуратури області, міські, районні, міжрайонні та прирівняні до них прокурори.

До участі в колегії запросили голову Регіональної ради підприємців в області Петра Пилипюка та голову Асоціації захисту прав малого і середнього бізнесу Волині Ігоря Дильова.

Розпочинаючи засідання колегії, прокурор області Андрій Парака наголосив, що Президент України та Генеральний прокурор України першочерговим завданням визначають створення в Україні сприятливих умов ведення бізнесу та усунення фактів безпідставного втручання державних органів у господарську діяльність.

Захист конституційних засад підприємницької діяльності є одним із пріоритетів у роботі органів прокуратури України та Волині.

Органами прокуратури області у минулому та поточному роках вжито заходів, спрямованих на зниження адміністративних бар’єрів для розвитку і функціонування малого і середнього бізнесу в області, недопущення фактів тиску правоохоронних, контролюючих органів на суб’єктів підприємницької діяльності.

У першому кварталі 2013 року в рази зменшилася кількість планових та позапланових перевірок суб’єктів господарювання, здійснених контролюючими та правоохоронними органами Волині.

Проте контролюючими та правоохоронними органами області ще не в повній мірі забезпечується дотримання прав та законних інтересів суб'єктів підприємництва під час здійснення контрольно-перевірочних заходів.

Проведені прокуратурою перевірки засвідчили, що органами державного нагляду й контролю та правоохоронними органами допускаються випадки безпідставного втручання у діяльність господарюючих суб’єктів.

За наслідками проведених упродовж 2012 - 2013 років перевірок з питань додержання конституційних засад підприємницької діяльності прокурорами розпочато 4 кримінальних провадження, внесено 108 документів реагування, за якими до відповідальності притягнуто 151 посадову особу органів державної влади, правоохоронних органів, поновлено права суб'єктів господарювання.

Голова Регіональної ради підприємців в області Петро Пилипюк та голова Асоціації захисту прав малого і середнього бізнесу Волині Ігор Дильов зауважили, що розуміння органами прокуратури, державного контролю та правоохоронними органами того, що підприємці, які здійснюють свою діяльність законно і прозоро, потребують сприяння та захисту, а також зменшення тиску на бізнес є запорукою економічного зростання та створення в країні привабливого інвестиційного клімату.

На завершення колегії прокурор області наголосив, що авторитет правоохоронних, контролюючих органів безпосередньо залежить від усвідомлення їх керівниками необхідності додержання законності при здійсненні перевірочних заходів суб’єктів підприємництва. Органи прокуратури принципово реагуватимуть на порушення органами державного контролю та правоохоронними органами конституційних гарантій та засад підприємницької діяльності. Кожному такому факту дадуть принципову оцінку, кожна винна посадова особа понесе відповідальність згідно чинного законодавства.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
122 Показати IP 27 Квітня 2013 16:21
ГОЛОВНІ бізнесмени зібралися і спробували говорити про тиск, заодне і розподілили хто кого кришує, а кого ще не поділили і хто в цьому винен. Сміх і гріх.
ViNaPa Показати IP 28 Квітня 2013 15:00
ой дійсно тошно, банда решає.
Лучанин Показати IP 28 Квітня 2013 16:13
Ці захистять! по повній програмі!
ВОВА Показати IP 28 Квітня 2013 16:15
Я знаю три слова, Парака А.А. все кришує оце затягнув всі служби, так і хочеться крикнути Гей-Гей хлопці ...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus