USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Бізнес у туризмі боїться ризикувати

29 Лютого 2012 09:07
Більше 40 студентів, а також їхні викладачі взяли участь у засіданні за «круглим столом», яке відбулося на факультеті бізнесу Луцького національного технічного університету.

Тема заходу - «Актуальні проблеми сучасної економіки».
Як зауважила завідувач кафедри економіки та підприємництва, доктор економічних наук Любов Ковальська, втішає те, що майже всі доповіді стосувалися реалій Волині, шляхів поліпшення економічної ситуації, розвитку тих чи інших галузей економіки.

Так, студент 4 курсу Олександр Серяпов у своїй доповіді «Напрями підвищення ефективності використання конкурентних переваг туристично-рекреаційної сфери Волинської області» зазначив, що Волинь – на 4 місці серед інших регіонів України за рівнем туристично-рекреаційного потенціалу.

На думку студента, вітчизняні й іноземні інвестори мали б бути зацікавлені вкладати гроші у розвиток туристичної галузі, насамперед, Шацького, Ковельського і Володимир-Волинського районів, адже саме тут вдало поєднані природні та культурологічні ресурси.

Втім, поки, як переконаний Серяпов, Волинь не завжди не може конкурувати з іншими регіонами й сусідніми країнами з двох причин. Насамперед, тому, що туризму як прибутковій галузі на Волині підприємці поки не приділяють належно уваги, по-друге, через бажання більшості інвесторів швидко повернути вкладені у справу гроші, що у цьому випадку неможливо.

«Вони не мають бажання ризикувати» - стверджує студент.

Водночас додає, що у нашому краї поки бракує креативних ідей щодо створення і розвитку рекреаційних зон, туристичних маршрутів, об’єктів оздоровлення та відпочинку.

Про проблеми інноваційного розвитку підприємств Волині у своєму виступі розповів четвертокурсник Вадим Бубало. З його слів, наразі Волинь - на одному з останніх місць щодо виробництва інноваційної продукції, але це й можливості для підприємців, які готові вкладати гроші у втілення новітніх технологій на виробництві.
Утім, одна з головних перешкод запровадження інновацій, на думку Вадима Бубала, - прогалини у сфері інтелектуальної власності. «Поки ми будемо щось там впроваджувати, а інноваційні проекти не швидко окуповуються, може хтось паралельно впроваджувати, викрадуть наші ідеї, і втілять швидше за нас і вийде так, що ми даремно вкладали гроші і ресурси» - пояснив студент.

Водночас він переконаний, що на Волині інновації виправдані у галузях АПК, машинобудування.

До слова, студенти факультету бізнесу цікавляться шляхами економічного розвитку краю не лише під час занять в університеті.

«Вони живуть нашим регіоном і, як показує практика, більшість із випускників працевлаштовується на підприємствах області. І ми такі заходи організовуємо, щоб студенти могли показати свій науковий потенціал і показати чим вони цікавляться» - розповіла Любов Ковальська.

За словами завідувачки кафедри, засідання за «круглим столом» в університеті проводять декілька разів на рік.

«Дуже добре, що студенти - ініціативні. Абсолютно різні і цікаві теми зустрічаються, студенти активно досліджують проблемні питання. Не може бути наука заради науки, мають почути представники бізнесових кіл і влади, де є напрацювання і бажання молоді…» - пояснив прикладне значення заходу декан факультету бізнесу Тарас Божидарнік.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus