USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Бізнесмен не знав, що не можна ухилятися від мільйонних податків

3 Червня 2013 16:44
Колишнього генерального директора спільного українсько-російського підприємства «Украбашнафта», якому закидають ухилення від сплати податків обсягом понад 1,7 мільйона гривень, судитимуть наново.
Так ухвалив Апеляційний суд Волинської області.
Колишнього гендиректора СП обвинувачували у підробці документів та ухиленні від сплати податків. Мовляв, він у 2004 році вніс до податкової звітності недостовірну інформацію, внаслідок чого до держбюджету у вересні-жовтні 2004 року не надійшло понад 1,7 мільйона гривень.
Однак суд першої інстанції дійшов висновку, що бізнесмен підписав документи з неправдивими відомостями, «не розуміючи змісту й важливості значення податкової декларації з податку на додану вартість». Отож, суд обрав для чоловіка досить м’яку міру покарання – 2 роки позбавлення волі умовно. Але на підставі закону про амністію у 2011 році підприємця звільнили від основного покарання.
Цей вирок не влаштував жодну зі сторін. Засуджений в апеляції просив виправдати його. А от прокуратура вимагала штрафу у 425 тисяч гривень, а також чотирирічного ув’язнення. Щоправда, за строком давності державне обвинувачення клопоталося звільнити чоловіка від тюремного покарання.
Колегія суддів із розгляду кримінальних справ Апеляційний суду Волині дійшла висновку, що екс-генерального директора «Украбашнафти» правильно визнали винним у службовій недбалості, що спричинило тяжкі наслідки. Але твердження суду першої інстанції про нерозуміння бізнесменом незаконності підробки документів Апеляційний суд визнав припущенням, що не підкріплене жодними доказами.
Отож, колегія суддів скасувала вирок луцької Феміди і скерувала справу на новий судовий розгляд.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
цікавий Показати IP 3 Червня 2013 17:19
Укрбашнафта - це не Башкаленка фірма?
Адвокат Показати IP 3 Червня 2013 17:30
Ну от чого такі журналісти телепні?((( перш ніж подати цю єресь народу і обгадити людину, невже тяжко хоча б самому прочитати судове рішення і якщо незрозуміло, порадитись з фахівцем?? Свобода слова не повинна бути безмежною і допускати права інших, невже це так складно?...
Баннед до Адвокат Показати IP 3 Червня 2013 17:54
Вот за это журналистов избивают и даже убивают. Просто не все так к их словам относятся, как мы с Вами :)
Всезнайко Показати IP 3 Червня 2013 21:13
Це Сашко Кропива...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus