USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.97

Ближче до нардепів: волинянам організували екскурсію у Верховну Раду

16 Березня 2018 22:14
Волиняни побували в Києві та відвідали Верховну Раду України. Поїздку організувано народним депутатом від УКРОПу Іриною Констанкевич за підтримки Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом».

Про це повідомляє прес-служба Волинського УКРОПу.

Участь в екскурсії взяли голови та депутати місцевих рад, педагоги, завідуючі ФАПів та громадські активісти.

Маршрут делегацій Ківерцівського, Камінь-Каширського, Маневицького та Любешівського районів розпочався із Маріїнського палацу. Краяни дізналися, коли саме збудували палац, з ким із історичних постатей пов’язане його минуле та чи є майбутнє у історичної пам’ятки. До слова, Маріїнський палац вже понад 10 років перебуває на реконструкції. Наступними пунктами екскурсії стали Маріїнський парк, оглядовий майданчик та пам’ятник генералу Миколі Ватутіну. Делегати, серед яких було чимало освітян, активно долучалися до обговорення найбільш гострих та неоднозначних історичних фактів.


Екскурсію Верховною Радою – найбільш очікувану частину поїздки, залишили насамкінець. Волиняни дізналися про архітектурні особливості будівлі, історію парламентаризму в Україні. Особливу увагу привернула картина Олексія Кулакова «Державотворення» – полотно, на якому зображені ключові постаті державотворення України.

Під час екскурсії делегати також отримали можливість поспостерігати за роботою народних обранців у залі сесійних засідань.

Народний депутат Ірина Констанкевич зазначила, що екскурсії до Верховної Ради проходять вже не вперше і стали гарною традицією.


«Такі поїздки надзвичайно важливі. Необхідно зробити ще багато кроків назустріч людям, аби подолати ту величезну прірву, що пролягла поміж виборцями та їхніми обранцями в парламенті», – переконана Ірина Мирославівна.

Відвідини будинку під куполом та спостереження за роботою депутатів викликали бурхливе обговорення та шквал емоцій волинян. В один голос зазначають: такі поїздки сприяють кращому розумінню проблем звичайних українців парламентарями.



«На жаль, законотворці досить часто розмито уявляють реальне життя простих українців, життя тих людей, які мешкають у віддалених селах нашої Батьківщини, де подекуди немає ні доріг, ні ФАПів, ні шкіл. Такі поїздки, на мою думку, сприяють зближенню представників центральної та місцевої влади», – зазначила Журавичівська сільська голова Алла Гонтар.

Для більшості волинських гостей це було перше знайомство з Верховною Радою. Зокрема й для педагога-організатора ЗОШ І-ІІ ст. села Дольськ Любешівського району Зої Гончарук.

«Раніше я й подумати не могла, що опинюся у стінах Верховної Ради. Я надзвичайно вдячна за цю поїздку. Ірина Констанкевич зуміла встановити дуже тісний зв’язок з людьми, їй вірять, у неї шукають поради та підтримки. Завдяки її роботі парламентарі перестали здаватися нам такими недосяжними, далекими від проблем людей», – зауважила Зоя Гончарук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus