USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Близько 300 тисяч людей протестували у Франції проти соціальних негараздів

6 Лютого 2019 10:36
Десятки тисяч людей вийшли у вівторок, 5 лютого, на вулиці Франції за закликом профспілок, протестуючі проти «соціальних негараздів». Вони вимагали збільшення заробітної плати, зниження плати за навчання та справедливих податків. До страйку, у якому взяли участь, у тому числі, і «жовті жилети», закликали одразу кілька профспілок, передає DW.

За даними великої профспілки CGT, загалом у страйку взяли участь близько 300 тисяч учасників. Вона повідомила, що лише у Парижі на демонстрацію вийшли близько 30 тисяч людей, поліція заявила про 18 тисяч учасників. У столиці було закрито Ейфелеву вежу, оскільки співробітники брали участь у мітингу.

Кількість мітингарів у Марселі склала близько 5200, у Ліоні на вулиці вийшли 4300 осіб. Також акції відбулись у Страсбурзі, Кані, Гаврі, Клермон-Феррані, Турі та інших містах. В акціях взяло участь багато студентів. «Сьогодні успіх, який вимагає більшого», – сказав голова CGT Філіп Мартінес, передає агенція AFP. Він додав, що радий участі «жовтих жилетів» в акції.

Хвиля протестів «жовтих жилетів» у Франції розпочалася ще 17 листопада минулого року через анонсоване підвищення акцизів на пальне. Демонстранти мітингували, блокували дороги, автозаправки, сховища пального і торговельні центри. Відтоді акції не припинялися й сягали піку у вихідні.

5 грудня під тиском протестувальників французький уряд цілковито відмовився від наміру підвищити акцизи на пальне. В уряді підрахували, що податкові пільги та інші фіскальні заходи, які президент країни Еммануель Макрон оголосив для заспокоєння демонстрацій, коштуватимуть бюджету країни 10 мільярдів євро. За оцінкою економістів, ця цифра становить 15 мільярдів євро. Однак, попри поступки з боку влади, «жовті жилети» вирішили продовжувати протести. Аби заспокоїти протести, Макрон запустив цього місяця серію загальнонаціональних дебатів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 6 Лютого 2019 12:30
Я теж проти соціальних негараздів. Тільки якщо захочу попротестувати у Києві, поліія це швидко припинить мабуть Доведеться їхати спеціально до Франції. Піду пройдуся разом з жовтими жилетками.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus