USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Борги та нова заява: в Україні змінили правила надання субсидії

7 Лютого 2019 16:57
В Україні зменшили з двох до одного місяця максимальний термін простроченої заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг для призначення субсидій.

Про це йдеться в постанові Кабміну №62 від 6 лютого, передає Кореспондент.

Згідно з постановою Кабміну №62 від 6 лютого, житлова субсидія не призначається (в тому числі на наступний період) якщо структурним підрозділом з питань соціального захисту населення отримано інформацію про наявність простроченої понад місяць (раніше два місяці) заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг, витрат на управління багатоквартирним будинком.

При цьому відмова в наданні субсидії застосовується в разі, якщо загальна сума заборгованості перевищує 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340 гривень - ред) на день звернення за призначенням житлової субсидії.

Водночас вказується, що відповідна норма не застосовується під час призначення субсидії громадянам на наступний період у разі, коли Міністерством соціальної політики не забезпечено фінансування житлових субсидій таким громадянам у грошовій формі (в тому числі готівковій).

Крім того, постанова передбачає, що з 1 травня 2019 року призначення житлової субсидії домогосподарствам, які таку субсидію отримували протягом опалювального сезону 2018/19 року на підставі їхніх звернень до 31 грудня 2018 року, здійснюється тільки після подання нової заяви (у якій обов'язково вказується номер мобільного телефону заявника) та декларації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
нострадамус Показати IP 7 Лютого 2019 18:01
кожен день видають все нові закони на відсів претендентів... усе йде до того, що сусидії не зможе отримати ніхто! :-( а як гарно усе починалося... гройсман щебетав як соловей
йолоп Показати IP 7 Лютого 2019 18:02
Бажано умови призначення субсидій змінювати кожного тижня.
Колян Показати IP 7 Лютого 2019 19:49
Влаада нищить людей!! Останнє віддаємо а вони жирують зажирається влада коли вже буде кінець такій владі?!!
Не важливо хто Показати IP 7 Лютого 2019 20:21
На жаль, так. Держава - головний ворог тих, на кому вона постійно паразитує

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus