USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Боєць з Волині, який переніс 15 операцій, другий місяць - без зарплати

17 Липня 2015 14:01
Військовим, яких лікують у шпиталях Волині, не виплачують зарплатні. Дехто із них має важкі поранення, інші – вже одужали і знову на передовій, однак, грошей за час перебування у медзакладах солдати не отримали досі. Про це йдеться у сюжеті ZIKу.

Боєць Федір підірвався на мінній розтяжці біля Дебальцевого у жовтні минулого року. Відтоді переніс 15 операцій, пересаджування кістки і мав чимало ускладнень. Зараз він пересувається на інвалідному візку.

«До травня зарплату йому нараховували стабільно – 3300-3100 – як коли. Та у червні коштів взагалі не надійшло і досі немає», – розповідає сестра військового Олена Наглюк.

Сам Федір не раз телефонував у військову частину Володимира-Волинського, однак там справи не вирішили.

«Я дзвоню, вони кричать. Пояснюю, що я зараз у госпіталі і не можу ходити, як я приїду в частину? Вони ж кажуть, що це їх не цікавить», – обурюється Федір.

І хоча лікують Федора у госпіталі безплатно, та гроші йому вкрай потрібні. Навіть квиток, аби поїхати на обстеження до столиці, купити немає за що, бо вже два місяці боєць без зарплати. У схожій ситуації опинилися десятки волинських солдатів.

«Однозначно, кожну ситуацію потрібно розглядати окремо. Не буду приховувати, що у нас справді є такі інциденти. Коли люди звертаються, з‘ясовуються обставини, за деякими фактами проводиться розслідування, встановлюється вина тієї чи іншої особи і здійснюється доплата коштів», – розповів підполковник ОК «Захід» Тарас Веселовський.

Тим часом, юристи радять все ж вирішувати проблему на місці.

«Якщо людина не перебуває у польових умовах, не на сході, а вже тут, у частині, то перше, що потрібно – підійти до командира і поцікавитися, чому не виплачена заробітна плата», – каже правозахисник Василь Нагорний.

Та якщо ж і після цього бійцям не платитимуть їхніх грошей, потрібно звертатися до прокуратури та суду.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus