USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Бойовики активізувалися. Мапа АТО

26 Вересня 2014 17:29
За минулу добу силовики вступили у вогневий контакт із бойовиками біля двох десятка разів. Головні удари противник наносив у районі Донецька, Дебалецеве, а також продовжив проводити артилерійські нальоти на місто Щастя на Луганщині. Про це інформує ТСН.

У Донецьку головний епіцентр боїв продовжує знаходитись у районі аеропорту, де вже кілька місяців тримають оборону бійці 93-ї механізованої бригади та полку спецпризначення.

За останню добу силовики відбили найсильнішу атаку бойовиків за весь час. Противник провів масштабну артпідготовку, а потім бойовики під прикриттям танків намагались вдертися на позиції українських бійців. Журналісти ТСН, якими стали першими з представників ЗМІ, хто потрапив у будівлю аеропорту, зафіксували запеклий бій, коли противник підібрався на дистанцію відкриття вогню із ручної зброї. Сам аеропорт вже перетворився на суцільну руїну, але, за словами самих бійців аеропорт, – це важливий стратегічний об'єкт, його можна використовувати як відправну точку для розвитку атак у тили та фланги іншим українським підрозділам. Не менш тяжко приходиться і силами АТО у районі Дебальцевого.

Зокрема, українські позиції біля селища Нікішине за минулу добу були під обстрілом чотири рази, противник використовував потужну артилерію та міномети, після чого пішов на штурм. Крім того, бойовики знову намагались захопити населений пункт Малоорлівка Шахтарського району. Усі атаки були відбиті. На іншому напрямку, на північ від Луганська, противник продовжує вести артилерійську підготовку у районі міста Щастя. При цьому удар приходитися на саме місто, де снаряди рвалися у місцевій лікарні. Як повідомляють бійці "Айдару", які тримають місто, у результаті обстрілу загинула одна мирна людина загинула, 16 поранених, з них троє – тяжко. Під обстрілом були і позиції самого батальйону, поранення отримав один боєць. Мінометний обстріл вівся з селища Весела Гора, яке знаходиться під контролем бойовиків так званої "ЛНР". Таким чином, вогонь вівся на відстані лише три кілометра, що навіть для мінометів є відносно малою відстанню.



Зазвичай така артилерійська підготовка вказує на можливий удар бойовиків у цьому районі, про що неодноразово говорили військові експерти, зазначаючи, що у цьому районі знаходиться стратегічно важливий міст через Сіверський-Донець. Але, як заявив комбат "Айдару", до міста направлені додаткові військові формування та добровольчі батальйони. Окрім того, як передає оперативне командування "Північ", були обстріляні підрозділи сил АТО в районах населених пунктів Станиця Луганська, Петрівка та поблизу Нового Айдара.

Під Маріуполем залишається напружена ситуація, так під обстрілом опинився блокпост силовиків біля селища Сартана, який знаходиться у декількох кілометрах від меж міста. Сам Маріуполь продовжує готуватись до оборони, а правоохоронці та місцеві жителі, які проводять патрулювання з метою виявлення диверсантів. Але навіть таких заходів виявляться замало, так, був підпалений офіс волонтерів, котрі допомагали бійцям АТО. На фоні цих подій, у РНБО повідомили про намір встановити режим "Тиші". Зокрема, передбачається виведення засобів ураження калібром понад 100 міліметрів та створення 30-кілометрової зони розмежування, а також розмінування буферної зони.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Дончанин Показати IP 26 Вересня 2014 18:09
"Журналісти ТСН, якими стали першими з представників ЗМІ, хто потрапив у будівлю аеропорту" я уже не говорю о том, что журналисты ТСН бздыкливые. Поэтому их нет на территории ДНР либо ЛНР. Просто авторам этой статьи не мешало бы изучить украинский язык. А вот по поводу "Не менш тяжко приходиться і силами АТО у районі Дебальцевого" следует вам объяснить, что в Дебальцевском котле варится 7.5 тысяч наиболее боеспособных ребят из состава сил АТО. Просто напросто именно эти ребятки пытались захватить Донецк и Горловку, за что сейчас и расплачиваются. PS. По поводу Дебальцевского котла. Там все время держится открытым "зеленый коридор", т.е. ребята из сил ВСУ могут выйти без всяких помех и риска для своего здоровья из котла по этому коридору. Но, естественно, на своих двоих. Попытки выйти из котла на бронетехнике жестко пресекаются.
Луганчанин Показати IP 26 Вересня 2014 19:21
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus