USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Частину проспекту Перемоги у Луцьку хочуть перейменувати іменем Героя України

13 Травня 2015 09:30
Під час засідання Громадської ради при Луцькому міському голові 12 травня, голова цього дорадчого органу Петро Верзун зауважив, що секретар міської ради Сергій Григоренко звернувся з проханням обговорити Програму підтримки ініціатив мешканців міста та питання надання одній з вулиць Луцька імені Героя України Василя Мойсея.

Про це повідомили у відділі інформаційної роботи міськради.

Зі слів Сергія Григоренка, програму «Підтримка ініціатив жителів міста Луцька» розглядатимуть на найближчій сесії. Він повідомив, що документ розроблений спільно з першим заступником міського голови Тарасом Яковлевим. Підтримує таку ініціативу й міський голова Микола Романюк.

Він зауважив, що така ініціатива не нова і використовується у країнах Європи. Зокрема, у польських Жешуві, Торуні, Ольштині, які є містами-партнерами Луцька, подібне реалізовується уже п'ять років.

Зі слів секретаря міської ради, на 2015 рік планують виділити 500 тисяч гривень.

«Участь у програмі може взяти будь-який зареєстрований мешканець Луцька. Вони пишуть проекти, які можуть стосуватися різноманітних питань, зокрема, влаштування квітників, встановлення пам'ятних дощок, екологічних заходів, благоустрій території тощо. Максимальна сума ініціативи може становити 50 тисяч гривень. Важливим моментом є те, що під цією ініціативою мають бути підписи не менше 15 мешканців міста Луцька», - зазначив він.

Після затвердження програми на сесії буде проведено промоційну кампанію, аби мешканці Луцька знали про її існування. Орієнтовно у липні місяці буде проводитися збір таких ініціатив. Також буде сформована комісія, яка вивчатиме ці пропозиції на відповідність вимогам конкурсу.

Потому на сайті Луцької міської ради буде проводитися голосування. Воно триватиме кілька днів, і ініціативи, які наберуть найбільшу кількість голосів, будуть реалізовуватися.

Важливим моментом є те, що передбачається співфінансування від авторів ініціативи у розмірі 10 % вартості проекту.

Сергій Григоренко наголосив, що метою програми є активізувати участь громади у житті міста, аби вона відчула відповідальність за долю свого міста.

Секретар міської ради попросив членів Громадської ради при Луцькому міському голові вивчити програму, і якщо виникнуть якісь правки чи зауваження, то озвучити їх під час наступної зустрічі.

Ще одним питанням, яке просив розглянути членів Громадської ради Сергій Григоренко є надання одній з вулиць Луцька імені Героя України Василя Мойсея. Він зауважив, що це питання хочуть внести на розгляд депутатів міської ради під час сесії у червні місяці.

Секретар міської ради наголосив, що було багато думок щодо того, якій вулиці присвоїти ім'я Героя Небесної Сотні. «Ми врахували досвід попередніх перейменувань вулиць. Люди вороже до цього ставляться, бо думають, що це призведе до додаткових витрат з переоформленням документів. Насправді - це не так. Звичайним громадянам прийдеться тільки змінити прописку в паспорті. Складніша процедура у юридичних осіб», - наголосив він.

Тому, зі слів Сергія Григоренка, пропонується проспект Перемоги розділити на дві частини. Тобто, відрізок від Історичного факультету Східноєвропейського національного університету імені Лесі України до шляхопроводу матиме нинішню назву зі збереженою нумерацією будинків. А от частині проспекту від кінотеатру «Промінь» до Історичного факультету пропонують присвоїти ім’я Героя України Василя Мойсея.

З його слів, тут нема житлових будинків, отже мешканці Луцька не відчують незручностей, і це одна з центральних вулиць міста. Крім того, тут знаходиться меморіальний комплекс «Вічна Слава», де похований Василь Мойсей.

Під час засідання Громадської ради був присутній й брат Героя України Роман Мойсей. Він зауважив, що родина погодилася з такою пропозицією.

Голова Громадської ради Петро Верзун запропонував членам дорадчого органу обговорити цю ідею у своїх колективах, з друзями, знайомими, аби знати думку громади, і під час наступного засідання чи засідань поділитися думками.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 18
Коля Показати IP 13 Травня 2015 09:39
Це не можна допустити.
Anonymous Показати IP 13 Травня 2015 09:53
А давайте місто перейменуєм! ВСЕ перейменуєм! Чи "умнік" один як завжди придумає і вирішить (який там не живе), а, даруйте, геморой буде всім жителям і фірмам, там розташованим... Житлових будинків то саме там нема, а як бути з НУМЕРАЦІЄЮ будинків, а? Вулиця то починається саме звідти! От хай той "ідеолог" сам бігає, все людям оформляє за свої гроші, і по хатам і офісам з низьким уклоном розносить!
ВОНО Показати IP 13 Травня 2015 10:09
есть у революции начало, нет у революции конца. Задовбали вже політичні пристосуванці з їхньою імітацією бурхливої діяльності.
Анонім Показати IP 13 Травня 2015 10:23
Вата н**ер в рассею!!!
ВОНО до Анонім Показати IP 13 Травня 2015 10:33
повіє вітер і полетиш ти туди як миленький
Анонім Показати IP 13 Травня 2015 11:07
коментар було видалено
Андрій Показати IP 13 Травня 2015 11:10
Мені здається що в місті є багато проблем, які треба вирішувати, а міська рада тільки додає нові. Давайте кожен будинок зробити окремим проспектом.
Colonel Показати IP 13 Травня 2015 11:11
Колишній розвідник, а згодом офіцер з особливих доручень при генералові армії Ватутіні, капітан Юрій Коваленко наводить шокуючі факти ставлення вищого армійського керівництва до новомобілізованих із лівобережної України. У цьому питанні ані Жуков, ані Ватутін не відрізнялися один від одного. Коваленко переказує розмову, що відбулася, за його словами, у штабі за участю Георгія Жукова. На зауваження когось зі штабних офіцерів, що для новомобілізованих лівобережних українців не вистачає обмундирування й зброї, він сказав: "Зачем мы, друзья, здесь головы морочим. На хрена обмундировывать и вооружать этих хохлов. Все они - предатели! Чем больше в Днепре потопим, тем меньше придется в Сибирь после войны ссылать". І їх кинули в крижані води Дніпра, без обмундирування, з однією гвинтівкою на десятьох. . А в Луцьку до цього часу вулиця названа на честь "велікого военначальніка"
лучанка Показати IP 13 Травня 2015 11:21
Дуже слушна пропозиція. Ці Хлопці, які загинули за Україну, заслуговують ПАМ'ЯТІ. Це була Революція Гідності, де Українці йшли мирним шляхом повалити несправедливий корумпований режим і розпочати будувати Європейську справедливу заможну державу для людей, а не для привілейованих. Ось уже більше року віддають молоді Хлопці своє життя за нас з вами. Вони заслуговують ПАМ'ЯТІ!
Анонім до лучанка Показати IP 13 Травня 2015 12:44
За що вони полягли, за Україну, чи за частинц її олігархів?
Анонім до лучанка Показати IP 13 Травня 2015 14:24
найкращою памяттю для них буде, якщо зробити україну демократичною і процвітаючою країною. а не скакати як папуаси із криками путін лалала, розфарбовуючи стовпи, паркани, мости жовто-блакитною фарбою та хаотично перейменовуючи вулиці.
123 Показати IP 13 Травня 2015 11:48
коментар було видалено
А Показати IP 13 Травня 2015 11:54
А чого мілочитись, давайте проспект Волі перейменуємо. І всі проблеми вирішимо. Або Київський майдан... А нові вулиці назвати тяжко, не так значимо для рівня "наших" депутатів? А на окраїнах Луцька так і будуть жити на Кленових, Гарбузових та інших ботанічних вулицях.
ВОНО до А Показати IP 13 Травня 2015 12:06
назви не звязані з політикою будуть існувати десятиліттями, а політичні будть міняти одна одну не встигнеш і оком зморгнути. Та Лесі Українки була вулицею : Пілсудського, Леніна,Сталіна і Радянською. Надіюсь що теперішня назва збережеться надовго.
Лучанин Показати IP 13 Травня 2015 11:56
Вибрали на свою голову уБЮТків (в їх списках Сергія Григоренка), тепер потерпайте від переіменування вулиць.
Такі да! Показати IP 13 Травня 2015 13:05
Заворушились совки. При комуняках перейменували б не запитували б нікого. А совкобидло мовчки стояло б у черзі за пляшкою чорнила чи кілограмом маслів.
А до Такі да! Показати IP 13 Травня 2015 19:51
А це ви про себе?
Ау Показати IP 9 Червня 2015 20:45
класика жанру ( За двома зайцями) "Дайте трішки потримати за горло цих інциаторів"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus