USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Через бухгалтерську програму 1С Росія здійснювала кібершпигунство, - Турчинов

16 Травня 2017 22:15
Секретар Ради національної безпеки та оборони Олександр Турчинов заявив, що рішення про заборону використання в Україні бухгалтерської програми 1С було прийнято через те, що через неї РФ здійснювала кібершпигунство та потужні кібератаки.

Про це Турчинов повідомив сьогодні журналістам в Києві, передає УНІАН.

«Що стосується програмного продукту, який реалізується в Україні. Було прийнято рішення щодо санкцій проти підприємств-юридичних осіб, які його розповсюджують. Хочу сказати, що СБУ дослідила, що деякі з них використовуються для нелегального збору інформації, тобто це фактично кібершпигунство», - заявив він.

«З іншого боку – використовується цей контент для розповсюдження небезпечних вірусів, і потім у відповідний час починаються за їх допомогою потужні кібератаки, такі, які були наприкінці минулого року та декілька днів тому. СБУ реально проаналізувала ситуацію, і це рішення (РНБО) застосовується проти тих підприємств, контент яких реально небезпечний для кіберпростору України», - додав Турчинов.

«Звичайно, ми не можемо примусити бухгалтера, який користується російським програмним продуктом, терміново від нього відмовитися…», - наголосив він.

Разом з тим Турчинов підкреслив, що державні, бюджетні установи мають терміново, в обов’язковому порядку переводитись на програмний продукт національного виробника. За його словами, є дуже якісний продукт, який виробляють українські програмісти та європейський програмний продукт, який забезпечує якісне обслуговування бухгалтерського обліку тощо.

Нагадаємо, 15 травня президент України Петро Порошенко своїм указом увів в дію рішення РНБО від 28 квітня 2017 року «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів», згідно з яким в Україні буде заблоковано доступ до російських соціальних мереж «ВКонтакте», «Одноклассники», ресурсів Yandex, Mail.ru, а також заборонено використання бухгалтерського програмного продукту 1С.

Податковий консультант Київського центру розвитку та підтримки бізнесу Олександра Томашевська заявила, що частка програми 1С на українському бухгалтерському ринку становить 98%, й альтернативи цьому продукту на українському ринку поки що немає.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
корінний лучанин Показати IP 16 Травня 2017 23:18
Да.Браво.Схавають.
Лалалалала до корінний лучанин Показати IP 17 Травня 2017 01:33
А какже *лядімір *лядіміровіч будєт інформаціонніе вбросі дєлать і дос-атаки організовивать,А? А как же он рюській мір нєсті будєт, ета зараза через масмедиа ой как хорошо продвігалась !?! А на рахунок 1с, все дуже правильно, всі державні і комунальні установи мають віджмовитись від шпигунського софту, а інші як хочуть.
Анонім Показати IP 17 Травня 2017 00:03
Хороший привід, щоб розвивати власні програмні продукти. Талановитих програмістів у нас дуже багато. Прикро,що більшість з них працюють на іноземні компанії, в тому числі і на агресора. Тут важливим є лише бажання, а організувати і реалізувати можна будь-що і дуже швидко!
! до Анонім Показати IP 17 Травня 2017 01:35
РНБО спрацювало на випередження. Раніше педерація шантажувала Україну всім чим могла, від сиру і молока, до газу, - Україна вистояла і стала сильніша. А ось тепер Україна дає відповідь, газ уже не беремо в Козлостані, зараз відмовляємось від інших продуктів. Дасть Бог, скоро візовий режим з Мордором введемо !!!
Анонім Показати IP 17 Травня 2017 07:28
Не плачте так сильно - для чорної бухгалтерії не потрібно 1С! Достатньо калькулятора!
ан Показати IP 17 Травня 2017 09:59
котимось в первісні часи. маразм

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus