USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Через сміття – на Волині підтоплення

28 Лютого 2014 12:44
Дві присадибні ділянки затопило у Маневицькому районі на Волині. Сталося це через засмічення водопропускної споруди.

Так, 27лютого на адресу Маневицького управління водного господарства надійшло звернення мешканців села Новоукраїнка Маневицького району про підтоплення двох присадибних ділянок та трьох гектарів сільськогосподарських угідь. Причиною цього стало засмічення отвору внутрішньогосподарської водопропускної споруди, яка знаходиться у власності Рудниківської сільської ради.

Наслідки були б значно серйознішими, якби повінь була більшою, - кажуть очевидці.

Волинське облводресурсів, а також Державна служба з надзвичайних ситуацій у Волинській області неодноразово зверталися через засоби масової інформації до голів сільських та селищних рад про необхідність обстеження, а при потребі і проведення елементарних заходів, таких як розчистка від сміття кюветів, отворів водопропускних труб, першою чергово, у межах населених пунктів, що перебувають у них на балансі. У період межені такі роботи можливо було виконати звичайними лопатами власними силами, а от тепер до роботи була задіяна аварійна бригада Маневицького управління водного господарства, - йдеться у повідомленні.

Слід зазначити, що дане питання розглядалось під час засідання комісії техногенно–екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, де було доручено сільським радам до початку весняного водопілля провести роботу з прочистки кюветів, отворів водопропускних труб на дорогах і вулицях, що перебувають у них на балансі та примикають до автомобільних доріг загального користування.

Тому начальник обласного управління водних ресурсів Ростислав Кравчук ще раз звертається до сільських та селищних голів, сільських громад не забувати, що захист від затоплення це – першою чергою, їх справа.

«Не викидайте сміття в кювети та канали, проведіть елементарне водовідведення з власної присадибної ділянки, не допускайте замулення і засмічення трубчатих переїздів до вашої оселі», - закликають у повідомленні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus