USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Червоний Хрест зустрівся із «путінськими конвоїрами»

14 Серпня 2014 20:45
Представники Міжнародного комітету Червоного Хреста сконтактували з керівниками російського «гуманітарного конвою».

Про це йдеться у повідомленні МКЧХ у «Твітері», - повідомляє УНІАН.

«Ростов. Вступили в контакт з керівництвом конвою в Україну. Багато деталей операції ще вимагають прояснення», - повідомили представники Червоного Хреста.

Раніше стало відомо, що «гуманітарний конвой» Путіна зупинився у полі поряд з КПП Ізварине, біля Донецька.

Росія досі не надала Червоному Хресту повної інформації про вміст «гуманітарного конвою», який, за останніми даними, зупинився у близько 20 км від кордону з Україною, - повідомила прес-секретар організації, відповідальна за операції в Європі, Анастасія Ісюк.

«Російська влада поділилась загальним списком речей з українською владою та Міжнародним Комітетом Червоного Хреста. До нього внесена інформація про продукти першої необхідності, такі як пляшки з водою, продукти харчування та генератори. МКЧХ потребує детальної інформації про вантаж, аби отримати цю допомогу», - сказала вона, відповідаючи на запитання, чи виконала РФ всі умови для того, аби Червоний Хрест взяв під свій патронат російський гуманітарний вантаж.

Зі слів Ісюк, представники організації підтримують контакт з українською та російською владою у цьому питанні, і ситуація розвивається дуже динамічно.

«Низка важливих питань ще повинна бути з’ясована між двома сторонами, зокрема питання перетину кордону, митної перевірки тощо. Ситуація змінюється щогодини, і ми не можемо надати більше деталей, як ця операція може бути проведена», - повідомила вона.

Як повідомлялося, згідно з даними розвідки, одна із причин, через яку так званий «гуманітарний конвой» із РФ не можуть «легалізувати» через Міжнародний Червоний хрест, це крадіжки гуманітарки на шляху пересування вантажу. Як вдалося з'ясувати розвідникам, майже третина гуманітарної допомоги була вкрадена.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
Андрей Воронов Показати IP 14 Серпня 2014 21:04
На пикабу гворят о яныке в одном из камазов, так что там повнимательней
Анонім до Андрей Воронов Показати IP 14 Серпня 2014 21:20
привет РАШИСТ опьять нарисовлса ,лить свою бредовою пропоганду!!!!!! ну давай лайкай сам себя,ждем!
Андрей Воронов до Анонім Показати IP 14 Серпня 2014 21:28
Зачем так грубо? Просто немного иронии. Ничего лить и не собирался
Анонім до Андрей Воронов Показати IP 14 Серпня 2014 21:52
а чего так совесть проснулась,или уволили! а может просто выходной ?
Андрей Воронов до Анонім Показати IP 14 Серпня 2014 22:01
Ну мне за мои мысли, к сожалению, ни кто не платит, был бы миллионером. А так, настроение какое то умиротворенное, ироническое, достал бардак в стране
Анонім до Анонім Показати IP 15 Серпня 2014 07:21
До речі, воно луцьке!!! То просто строіть з себе......
ВАСЯ Показати IP 14 Серпня 2014 21:19
1Допомога, яку Російська Федерація направила в Україну, містить заховані радіомаяки для наведення вогню до установок “Град”. Про це повідомив глава громадської організації Громадянська ініціатива “Права справа” Дмитро Снєгирьов. За його словами, дану інформацію він отримав з надійних джерел, які близькі до самопроголошеної ЛНР. Крім цього Снєгірьов повідомив, що під час входження конвою в Луганськ, він буде обстріляний загонами спецпризначення Росії, після чого вся вина буде виважена на Національну гвардію України. Також він повідомив, що вчора в Краснодоні відбулася нарада бойовиків, на якій велося обговорення моменту проходження “гуманітарної допомоги”. Також на ньому обговорили і присутність у вантажівках радіомаяків, – повідомляє joinfo.ua Нараду проводив офіцер ГРУ Російської Федерації під позивним “Микола”. У нараді брали участь 8 чоловік. Снєгирьов зазначив, що одним із доказів такої провокації є те, що Росія відмовилася від оренди автомобілів Червоним Хрестом. Ще одним підтвердженням того, що ця провокація запланована з боку Росії, є те, що нарада проводилася за участі польових командирів бойовиків, а також згода загороди спецпризначення ГРУ Росії, який складається з 18 чоловік. Він прибув в Україну напередодні і розмістився в будівлі державної податкової інспекції в місті Краснодон. Крім цього, в Луганську відзначається активізація бойовиків. Вони періодично проводять обстріли зеленого коридору і перешкоджають місцевому населенню виїхати за межі міста, зазначив Снєгирьов.
ПЄТЯ до ВАСЯ Показати IP 14 Серпня 2014 22:14
Спочатку треба оприлюднити докази, а не ВВС, а потім передати у міжнародні організації. а поки це інформ бла-бла!
лучанин Показати IP 14 Серпня 2014 21:32
Х*рня це все .. Вантажівки прибули не з метою привезти допомогу... а з метою забрати... А от що саме забрати ..не важко здогадатися... Включайте мізки панове... І митникам раджу пристально оглянути кожен виїзжаючий Камаз.. мало того.. не втрачати з виду жоден поки він на території України..
Семен до лучанин Показати IP 15 Серпня 2014 08:32
Пусть тех 450 типа народных увезут побыстрее.
Для розрядки Показати IP 14 Серпня 2014 22:35
Насправді там везуть в Україну личинки колорадських жуків, генномодифікованих, яких навіть найсильніший яд не вбиває. Це спланована акція як проти українців, так і проти білорусів. Щоб мати російську монополію на картоплю. А якщо серйозно, то той груз справді треба спалити, причому ритуально, бажано з благословіння Московського Патріархату, проти мене, Боже, за цинізм.
pablic enemy Показати IP 14 Серпня 2014 23:34
вообще оборзели.такое понятие как помощь от россии в принцепе не должно стоять.этож плевок нам в лицо.как психологи назовут мою ненависть к кремлю.
Вася Показати IP 15 Серпня 2014 08:04
Лiкуйтеся швидше, бо точно вилiкують!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus