USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.70 9.86

Чому на Волині досі не з’явився жодний сміттєпереробний завод

5 Травня 2017 14:07
Однією з причин того, що на Волині досі не звели сміттєпереробний завод, є бюрократія та перешкоджання чиновників, через які інвестори відмовляються від бізнес-проектів.

Про це йшлося під час прес-конференції на тему: «Львівське сміття: проблема Волині?»

Заступник голови Волинської облради Олександр Пирожик каже, що питанням спорудження сміттєпереробного заводу почали займатись занадто пізно.



«Скоро не будемо мати, де захоронювати волинське сміття, а тут ще й львівське стимулює щось робити. Заводи треба і під Луцьком, і під і Ковелем», - каже Олександр Пирожик та додає, що проектів та потенційних інвесторів було безліч, проте будівництво так і не розпочалось. Зокрема, завод мали зводити і під Ковелем, проте 2013 року інветори не домовились з місцевою владою.

Своєю чергою, владці вже не вперше безрезультатно обіцяють вирішити проблему сміттєзвалища завдяки будівництву сміттєпереробного підприємства. Так, чинний голова ОДА Володимир Гунчик ще у жовтні 2014 року зустрічався з представниками німецької компанії INSIL Deutschland UG, яка декларувала готовність збудувати на Волині сучасний сміттєпереробний завод, що працюватиме за найновішими європейськими технологіями, безпечними для здоров’я людей і навколишнього середовища. Екотехнопарк із сміття мав виробляти бензин, солярку, бітум, а також холод для холодильних установок та теплоенергію.

Замість потужного сміттєпереробного заводу, здатного вирішити проблему стихійних звалищ на Волині, торік відкрили лише сміттєсортувальну лінію, спроможну переробляти до 50 тисяч тонн сміття на рік.

Депутат Волинської облради та очільник фракції УКРОП Вячеслав Рубльов каже, що інвесторів дійсно було чимало. Проте, на шляху впровадження інвестиційних проектів часто стають бюрократичні перепони, що, на його думку, і є однією з причин, тому такий потрібний для області об’єкт досі не звели. І це попри те, що переробка сміття є доволі прибутковим бізнесом.

«Державні органи не спрощують роботу інвесторам, а навпаки - ускладнюють. Потрібно дати можливість працювати інвесторам прозоро і вільно», - зазначив Рубльов.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Поціновувач мисткинь Показати IP 5 Травня 2017 14:13
А Пирожок не "бюрократія" і не "чиновник"?
палка Показати IP 5 Травня 2017 15:16
ми все вирішимо до чого тут гунчик самі побудуемо на волині і не один цеж не австрія нехай травляться головне щоб в австрії сміття не було
Кхе Показати IP 5 Травня 2017 16:41
В 2013 році влада мішала, а зараз ви влада то що зара мішає яйця?
Лучанин Показати IP 5 Травня 2017 18:00
Чиновники кажуть що перепоною є чиновники. Саме це і є причиною того що взагалі ніде нічого не робиться.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus