USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Чи довіряють чиновники директору волинського театру

16 Січня 2014 13:38
Контракт з директором Волинського академічного музично-драматичного театру Анатолієм Гливою управління культури облдержадміністрації пропонує продовжити лише на рік.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії з питань духовності, релігій, освіти й науки, культури, засобів масової інформації обласної ради сьогодні, 16 січня.

Термін дії контракту з Анатолієм Гливою завершується, і угоду треба поновити. У членів комісії не виникло питань з кандидатурою. Проте, депутатів зацікавило, чому пропонується продовжити контракт лише на рік.

Заступник начальника управління культури ОДА Галина Остапчук повідомила, що Анатолій Глива на посаді директора з 2011 року, але він ще недостатньо адаптувався до посади, каже вона.

«Адаптуватися на посаді директора треба більше часу, колектив непростий. Є ряд питань, які потребують врегулювання: оплата праці, проведення ремонту, придбання транспорту», - зауважила чиновник.

Депутат Валентина Блінова зауважила, що такі вислови свідчать про те, що Анатолій Глива не впорався з обов’язками. А депутат Віталій Собко напряму запитав, з якими стратегічними питаннями директор театру не дав раду.

На це Галина Остапчук відповіла, що головні завдання управлінця театру – ріст доходів закладу.

«На колегіях управління культури ми відзначали, що важливо театру більше заробляти. Можливо, переглянути склад театру, простимулювати матеріально акторський склад, а не адміністративну частину», - зазначила посадовець.

Щоправда, вона не уточнила, яких саме прибутків очікують від обласного театру.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
лучанка Показати IP 16 Січня 2014 13:51
О Господи, а хто ж туди ходить в цей театр.Аміністраивна частина не страждає, одержує чималі зарплати- це вона права стопроцентно.
до лучанки Показати IP 16 Січня 2014 14:36
Таких як Ви, шановна, там точно не знайдеш!
Александр Показати IP 16 Січня 2014 14:38
Чтобы волынский театр с замечательными актерами зарабатывал, нужно прежде всего искать режиссера.
Ольга до Александр Показати IP 16 Січня 2014 15:27
Так почему же директор не ищет?:) Или ждет только дня зарплаты или когда управление ему режиссера найдет?
Александр до Ольга Показати IP 16 Січня 2014 16:43
Не готов Вам ответить, не владею информацией...но тут Вы правы.
Алла Показати IP 16 Січня 2014 16:43
Гарний театр, порядний ініціативний директор, цікаві вистави, омолоджений склад талановитими акторами. Як глядач це з впевненістю кажу. Шкода що чиновники цього не бачать. А ми глядачі любимо театр, любимо акторів Зінчука, Репюка, Ластівку (Небось), Савош та інших. Всі достойні похвали. Про це говорять повний зал під час вистав. Продовжити контракт треба не на один рік, щоб не принижувати керівника театру.
театрознавець Показати IP 16 Січня 2014 16:43
А кому, цей порядний Глива, вже перейшов дорогу? Нехай шановний чиновник від культури -Галина Остапчук, прийде в театр і проведе майстер- клас перед усіма його працівниками ,як театру потрібно заробляти гроші! Та вони -Остапчук, Лисюк, вміють тільки ЗАРОБЛЯТИ і розприділяти державні гроші з обласного бюджету. Це знову чиясь чиновницька гра, за участю заступнка начальника обласного управління культури Остапчук ,на користь інтересів окремих бюрократів і окремих депутатів обласної ради.
стратег Показати IP 16 Січня 2014 16:44
А який заклад культури в нас процвітає? Де стратегія розвитку?. Може адміністративний склад управління культури теж пора пересіяти?
театрознавець Показати IP 16 Січня 2014 17:20
Та давно пора, бо там вже десятками років сидять бюрократи на своїх кріслах і тільки своїми розпорядженнями і наказами керують волинською культурою. Але,певно, це вигідно так нашому губернатору Клімчуку з однієї сторони, а з другої сторони,що вони зможуть уже зробити- цей же Лилюк,Остапчук та іші чиновники з обласного управління культури в творчому чи організаційному плані? Вони вже давно ПРОФНЕПРИГОДНІ! В будь-якому сільському клубі чи Будинку культури вони могли б добре робити тільки одну справу-ВІДКРИВАТИ І ЗАКРИВАТИ КЛЮЧАМИ ці заклади культури. А давайте їм дамо шанс і проведемо такий показовий тест на демонстрацію роботи чиновників обласного управління культури - відправимо їх на місяць чи два в райони і села ,щоб вони на ділі показали,як потрібно організовувати творчу і адміністративну роботу на місцях. Між іншим,покажуть приклад,-як закладам культури і тому ж директору театру Гливі,- заробляти гроші. Та вони цього не зроблять.Вони краще завра всі похворіють і підуть на лікарняне, ніж на діліпродемонструють свою реальну професійну працеспроможність.
віра Показати IP 16 Січня 2014 18:07
Театрознавцю 100% погоджуюся! Чиновники крім протирання штанів і спідниць нічого не вартують і треба було б упразнити всі ці управління щоб непроідали бюджетні кошти . А перед А.М.Гливою соромно і совісно бо праця не оцінена гідно!
небайдужий колега Гл Показати IP 16 Січня 2014 18:26
Знаю Анатолія Миколайовича як серйозного і відповідального керівника солідного твочого колективу. Категорично не погоджуюсь з висновками управління культури, Не можна театру ставити за головну мету - ріст доходів закладу. Я наївний чомусь вважав , що головне завдання театрального колективу - це долучати обивателів до прекрасного мистецтва, виховувати вічні моральні цінності, прищеплювати духовність. А ось чиновники від культури вважають по іншому. Тоді доречно і саме управління ОДА назвати "управління по отриманню доходів закладами культури", і нехай кожен заклад на свій розсуд виділяє дещицю від своїх доходів на утримання кокретного чиновника, в залежності від його (чиновника) участі у загальній справі.
бах-галтєр до небайдужий колега Гл Показати IP 16 Січня 2014 19:40
Ви що пропонуєте Лисюка на мінімалку перевести? Та він на пенсію втече. А вона в нього о-го-го яка! І все мало. і все дайте ще який руб дорахувати...
театрознавець Показати IP 16 Січня 2014 20:00
Видається, шо багато хто здогадується - де собака зарита у вишеобговореному питанні. Нинішній начальник обласного управління культури Володимир Леонтійович Лисюк, який в минулому році вийшов на пенсію, руками свого заступника Остапчук, хоче таким чином вижити, ще раз зазначу-порядного та високоінтелигентного Анатолія Миколайовича Гливу, з посади директора театру і через рік посісти у це тепленьке місце і знову нічого не робити а лише КЕРУВАТИ. Тому на сьогодні й виникло питання продовжити контракт з А.Гливою лише на один рік, та ще й з банальною причиною - ніби театр не вміє під його (Гливою) керівництвом заробляти гроші. Цікаво, а скільки ?, і яким чином ?, управління культури на чолі з Лисюком і Остапчук, заробили грошей в обласну казну у 2013 році?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus