USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Чи уникнуть волинські підлітки відповідальності за злочини

12 Грудня 2013 19:00
Діючі міліціонери та ветерани органів внутрішніх справ Волині зустрілися з дітьми, які переступили межу закону, але не відбувають покарання у місцях позбавлення волі. Правоохоронці наголосили на тому, що доля усміхається кожному, хто обирає правильний шлях, повідомили у прес-службі волинської міліції.

На профілактичну бесіду прийшло п’ятнадцять парубків, які перебувають на обліку в міліції. Хлопці розповідали про себе і про ті причини, які штовхнули їх на порушення закону. Своєю чергою начальник сектору кримінальної міліції у справах дітей УМВС України у Волинській області майор міліції Інна Остапович звернулася до присутніх: «Неважливо з яких причин ви вчинили злочин, адже відповідальність наступить у будь-якому випадку. Більшість із вас уже зробили перший крок по кримінальній стежині, а тому повинні розуміти: замість того, щоби радіти життю, вчитися, працювати, створювати власні сім’ї, ви можете відбувати покарання у місцях позбавлення волі».



До профілактичної роботи долучилися і ветерани органів внутрішніх справ Волині, люди, які багато побачили у житті та мають, що розповісти підліткам. Тож голова Волинської ветеранської організації ОВС Сергій Шелепін поділився з хлопцями тими історіями із міліцейського життя, головними «героями» яких були їхні однолітки.



Духовний бік злочинного шляху розкрив юнакам настоятель Свято-Геогіївського храму, що збудований на території УМВС України в області у пам'ять загиблим працівникам міліції, протоієрей Олександр Мазурак: «Кожен вчинок повертається до нас за принципом бумерангу: якщо ми робимо добро та живемо за заповідями Божими, то від людей отримуємо теж саме, а злом лише руйнуємо себе».

Насамкінець міліціонери запевнили, що завжди готові прийти на допомогу, підтримати і зрозуміти. Для цього треба одне: зробити крок назустріч.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus