USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Конфлікт навколо волинського санаторію «Пролісок» поглиблюється?

16 Грудня 2008 10:04
Центральним питанням брифінгу у голови Волинської обласної ради Анатолія Грицюка 15 грудня стали перипетії навколо Волинського обласного санаторію матері і дитини «Пролісок», – повідомляє репортер «Волинських Новин».
 
Голова облради Анатолій Грицюк розповів, що у справі навколо санаторію «Пролісок», що у Ківерцівському районі, з’явились нові обставини. За результатами нещодавньої перевірки прокуратурою Ківерцівського району, поставлено під сумнів справжність акту прийому передачі основних засобів дитячого оздоровчого табору «Пролісок» однойменному санаторію матері та дитини. А цим документом у судових процесах навколо санаторію, за словами пана Грицюка, активно оперувала сторона Федерації профспілок. Проте прокуратура відмовилась порушувати кримінальну справу за статтею 366 (службове підроблення – «ВН»), оскільки документ датований 1996 роком, а, отже, минув строк давності щодо притягнення до відповідальності винних. Сторона облради наполягає, що починати відлік потрібно не від 1996-го, а від 2006-го року, коли цей документ подали до розгляду суду. А тому голова облради скаржиться на дії прокуратури Ківерцівщини вищому керівництву – прокурору області Андрію Гілю.
 
Очільник облради проінформував, що у п’ятницю Службою безпеки України перевірявся санаторій «Пролісок» за анонімним «наведенням».
 
Як стверджує Анатолій Грицюк, сторона профспілок претендує на 60% майна «Проліска». «Сьогодні хочуть забрати «Пролісок», щоб потім його продати», – припустив керівник Волиньради. Пан Грицюк стверджує, що він мав відповідну розмову з головою Волинської облдержадміністрації Миколою Романюком і той його переконував погодитись на схему «60 на 40», а згодом – на варіант «50 на 50».
 
Також Анатолія Грицюка дивує позиція екс-голови облради Василя Дмитрука та колишнього губернатора області Бориса Клімчука. Вони, як стверджує пан Грицюк, перебуваючи на своїх посадах, ухвалювали документи, щоб санаторій «Пролісок» був у комунальній власності. Проте зараз, як зазначив Анатолій Грицюк, вони своїми голосуваннями у Волиньраді показують зовсім іншу позицію.
 
Пан Грицюк неодноразово під час брифінгу закликав представників ЗМІ посприяти тому, щоб конфліктний санаторій залишився у власності територіальної громади.
 
Довідково:
 
На майно санаторію «Пролісок», яке обласна влада прийняла у комунальну власність, претендує Федерація профспілок області, що розпочинала його будівництво.
 
Прокурорська тяганина навколо акту прийому-передачі основних засобів (будівель та споруд) дитячого оздоровчого табору «Пролісок» санаторію матері й дитини «Пролісок» триває досить довго і фактично за одним сценарієм: «За наслідками проведеної перевірки 18.04.08 (а також 29.08.08, 10.10.08 – «ВН») винесена постанова про відмову в порушенні кримінальної справи стосовно службових осіб Федерації профспілок Волинської області та санаторію матері і дитини «Пролісок» за відсутністю в їх діях складу злочину...
 
Прокуратурою області 20.08.08 (а також 11.09.08, 28.10.08 – «ВН») вищевказана постанова скасована, а матеріали направлені у прокуратуру Ківерцівського району для організації проведення додаткової перевірки».
 
А остаточний вердикт стражів закону такий: «Злочини, відповідальність за які передбачена ст. 366 ККУ, відносяться до середньої тяжкості, у відповідності до вимог ст.49 ККУ особа звільняється від кримінальної відповідальності, якщо з дня вчинення нею злочину минуло п’ять років у разі вчинення злочину середньої тяжкості… Виходячи з вищесказаного, в діях службових осіб Федерації профспілок Волинської області та санаторію матері і дитини «Пролісок» відсутній склад злочину, передбачений ст. 366 ККУ».
 
Голова Волинської обласної ради Анатолій Грицюк під час сесії обласної ради 14 березня досить несподівано відреагував на запит депутата від фракції «Наша Україна», голови Федерації профспілок області Івана Карпомиза, який заявив про марність претензій обласної ради щодо намірів отримання у комунальну власність майна санаторію «Пролісок». Анатолій Грицюк фактично звинуватив «нашоукраїнців» у корупційних намірах. Анатолій Грицюк зокрема заявив: «Це питання має політичний підтекст і корупційні наміри окремих депутатів фракції «Наша Україна» дерибанити майно, яке належить комунальній власності».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 29 Грудня 2008 15:35
Облрада на чолі Грицюком активно намагається за допомогою прокуратури в судовому порядку зпхопити санаторій, який, до речі, на 95 % належить Мінчорнобилю! Чим не рейдерство? А профспілки там взагалі "бамбук" повинні "палити".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus