USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Чиновникам подарували книжку «без жодної помарки». ФОТО

7 Листопада 2011 12:38
У Луцьку презентували видання унікальної пам’ятки рукописного мистецтва «Луцьке Євангеліє XIV століття».
Презентація відбулась 7 листопада за участі голови облдержадміністрації Бориса Клімчука та митрополита Луцького і Волинського Ніфонта.

«Це достойна робота, потрібна для поколінь. Мої друзі литовці тоді тільки християнство приймали, а в Луцьку вже книги писали», – так оцінив видання Клімчук.
Про унікальність видання розповів митрополит Ніфонт: «Тут немає жодної помилки, жодної помарки. Все це писалося вручну. Це – оригінал».

Також він зауважив, що це – неоціненне джерело знань для науковців, духовенства, молоді. «У презентованому виданні йдеться про те, як жили наші предки у XIV столітті», – розповів митрополит.
Ніфонт також додав, що видання побачило світ накладом тисяча примірників, а собівартість одного примірника – орієнтовно 400 гривень.
Після презентації духовенство вручило по одному екземляру унікального видання голові облдержадміністрації Борису Клімчуку, голові облради Володимиру Войтовичу та Луцькому міському голові Миколі Романюку.

Нагадаємо, що видання раніше презентували у Києві, а після Луцька його представлять у Європі та США.
Довідково:
Луцьке Євангеліє – одна з найдавніших богослужбових книг України, що збереглась до наших днів. Рукопис належить до пам’яток галицько-волинської книгописної школи. Це – богослужбовий збірник, у котрому текст чотирьох Євангелій поділений на окремі пронумеровані цілісні частини – значала, розташовані у порядку причитування у святкові, недільні та будні дні під час богослужіння протягом року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus