USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Дамба під Любешовом: затопило міст через Стохід

27 Червня 2013 12:25
Міст, який сполучає Любешів і Заріку, затопило. Перехід через нього - небезпечний для життя.

Про це пише Волинь-нова.

За словами заступника любешівського селищного голови Василя Видерка, найнебезпечніший такий шлях — для дітей та людей похилого віку. У темну пору доби взагалі варто обирати іншу дорогу.

Окрім цього, внаслідок цьогорічного паводку у Заріці підтопило п’ять хат, багато хто так і не зміг посадити городи.

Любешів і Заріку розділяє Стохід. Нещодавно через річку перекинули новий навісний міст. Дорога через нього і далі по дамбі (приблизно півтора кілометра) займає небагато часу. Якби не цей міст, зарічанам довелося б обходити 7 кілометрів.

Але цьогоріч дамба, збудована ще у 1980–х, не витримала паводків. Коли Стохід розлився, її розмило в кількох місцях. Під водою опинились і три мости, які мають пропускати воду. Стало очевидно, що потрібна нова дамба–дорога.

Користуватися нею, як і мостом, буде кому, адже у Заріці є 72 хати, живе понад 200 людей.

«Самотужки проблему ми не вирішимо. Торік місцевий депутат Любов Горщар організувала людей, і вони спробували мішками з піском загатити місця прориву. Але цього року води було так багато, що вона пішла поверх мішків», — розповідає Василь Видерко.

У селищній раді кажуть, що про проблему знають і в Луцьку, і в Києві. І сподіваються, що з грошей, виділених на протипаводкові заходи, таки виділять щось на ремонт дамби. Інакше кошти, витрачені на новий міст, можуть виявитися викинутими на вітер — не буде сенсу користуватися ним у період паводку, який може тривати не один тиждень і навіть місяць.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus