USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Відео: звернення батьків волинських бійців тербатальйону

10 Листопада 2014 14:30
Під стінами ОДА відбувся мітинг сьогодні, 10-го листопада. Прийшли більше півтори сотні рідних волинських військовослужбовців. Після палких дискусій вони дійшли спільного рішення і підготували колективне звернення в Генштаб, Міноборони та до обласних владців.

Рідні військовослужбовців вимагають негайної ротації, бо волинські воїни на першій лінії фронту знаходяться більше 45 діб.
ТЕКСТ КОЛЕКТИВНОГО ЗВЕРНЕННЯ:

«Голові Волинської обласної державної адміністрації, голові Волинської обласної ради.

Ми, діти, жінки та матері мобілізованих військовослужбовців першого територіального батальйону «Волинь», які мобілізовані з березня 2014-го року і нині перебувають більше 45 діб у зоні АТО на першій лінії оборони, вимагаємо від керівництва області клопотання у вищого керівництва держави, до Генштабу та Адміністрації Президента України про проведення негайної ротації наших рідних.

Згідно з чинним законодавством, в зоні АТО, бойових дій мають право знаходитися контрактники і добровольці, хоча наші хлопці мобілізовані для охорони Волинської області, як батальйон територіальної оборони. Вони не відмовляються від свого обов'язку захищати територію України, але відпочинок нині є життєво необхідним.

Зі слів психологів, проживання під постійними обстрілами, в бліндажах, окопах, підвалах без світла, нормального харчування призводить до стресів і морального знищення наших рідних. Нам потрібні здорові чоловіки, сини, батьки, оскільки це є найкращі хлопці України. Наша країна спрямована до Європи і НАТО, а там чітко встановлено термін ротації військ.

Просимо керуватися законами європейських країн, оскільки наше законодавство - не досконале, а ми прагнемо бути європейською країною, де людське життя - найбільший скарб. Ми вимагаємо проведення негайної ротації військовослужбовців першого батальйону територіальної оборони Волинської області. Підписи і контактні телефони додаються».

Так, голова облдержадміністрації Володимир Гунчик взяв звернення й запевнив, що цього ж дня його відправлять поштою у столицю. А копію він передасть особисто, коли поїде на днях у відрядження. Окрім того, він доповів, що минулої середи, 5-го листопада, був у Києві в Міністерстві оборони України, де його запевнили, що батальйон відведуть на ротацію.
«Якщо ви мені не вірите, то чого зустрічатися?! Якби я був начальником Генштабу, то сказав би, що він буде виведений завтра. Тому моє завдання змусити Генштаб, аби батальйон не був там більше 45 днів, аби їх вивели. Я виконую те доручення, яке ви мені дали, я кожен день «довбаю» Міністерство оборони. Я вам можу щотижня звітувати після моїх поїздок в Київ про результати перемовин», - відповів Гунчик.
Присутні рідні військовослужбовців почали дорікати губернатору, що він мало робить для того, аби волиняни повернулися. Так, вчинився балаган і їх почала заспокоювати мати комбата Алла Козак.
«Ми вдячні, що батальйон «Волинь» лишився Волинським і що залишився командир Козак, але я знаю, що він не тримається за командування. Матері, батьки, будьте мудрі, не кричіть. Якщо зараз немає ким їх замінити, то невже треба їх забрати і лишити територію відкритою для російських військ!? Вони будуть тут. Це не той час, як було під час Другої світової війни «Вставай страна огромная», це - інша війна», - сказала Алла Козак.

Натомість, губернатор додав, що згідно з його інформацією, після ротації волинський тербатальйон «прив’яжуть» до однієї із військових частин біля Волині, він охоронятиме військові об’єкти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
вася пенсіонер Показати IP 10 Листопада 2014 14:41
невиховання і не розуміння -проблема нашого народу! зараз кричать а потім будуть вимагати посвідченння учаникам ато і гроші. А за що вам платити якщо ви з під палки йдете? хлопці хочуть захистити Вітчизну якщо не вони то інші і теж наші сини
настя Показати IP 10 Листопада 2014 14:44
а хто ж нас мае захищати? У війну хлопці повинні не втікати додому а захистити матір дружин дітей від ворога. таке життя настало і треба з розумінням віднестися до проблеми
дружина до настя Показати IP 10 Листопада 2014 16:03
Всіх мужиків на*рен мобілізувати! Тоді не буде кому *вандіти. На*іга ті мужики взагалі, якщо ні на що не здатні!
юля до настя Показати IP 10 Листопада 2014 20:50
Вони не тікають додому, а відбули всі 45 діб і ще навіть на багато більше, за весь цей час вони ні разу не пожалілися, не просилися додому , але всьому має бути міра, солдати втомилися.Вони ГЕРОЇ!! І на таких , як вони ця країна і тримається. Я вважаю за свою мужність вони заслуговують шанобливого ставлення (як мінімум).А на питання про те , хто має захищати цю країну скажу-вони свій обов'язок виповнили сповна!!!!!!!!!!!!
ярина Показати IP 10 Листопада 2014 15:04
шкода матерів і дружин але що ж як вороги нищать нашу країну йдуть на наші землі
совість до обох Показати IP 10 Листопада 2014 15:07
Вас не дивує "нема ким замінити"? Очевидно ті, що сидять у барах, їздять на джипах не можуть цього зробити і нам треба з "розумінням віднестися до цієї проблеми". Дикунство. Хлопці не можуть бути на передовій більше 45 діб, їх негайно треба змінити, вони живі люди. А стосовно посвідчення - правильно робитимуть- були там, на передовій, значить повинні отримати пільги. Подумайте скільки отримають посвідчень тих, хто там не був ...І взагалі, якщо всі то всі мають захищати, а не так як у нас вийшло: мобілізували, призвали, прикликали, змусили і т.д. тих, хто чесний і порядний, бо решта - "хворі", "знедолені", "пільговики" у кращому випадку дивляться на все це по телевізору це якраз "інші наші сини",,,
саша Показати IP 10 Листопада 2014 15:35
справжні патріоти не будуть втікати додому а будуть боронити і залучати треба нових щоб скоріше це пекло закінчилось а всіх зробити каліками це теж не вихід а ті що на джипах їздять давно пора їх туди або ж джипи туди направити на допомогу хлопців!
власюк лена Показати IP 10 Листопада 2014 16:11
хлопці коли йдуть в армію і взагалі військові повинні розуміти -що їм впершу чергу треба захищати Вітчизну! але прикро, що багато тих хто мае звання військових зараз роз"їджае на джипах
Ваня до власюк лена Показати IP 10 Листопада 2014 18:55
коментар було видалено
Волинянка Показати IP 10 Листопада 2014 21:15
А Гунчик свого сина (а краще двох) не хоче відправити на заміну даних Волинян??????? Ні, він у Єрємєєва бабло заробляє, хату будує!!!!!!
Лучанка Показати IP 10 Листопада 2014 22:33
Хлопцям негайно потрібна ротація!!А заміна є...Призвати всіх військовослужбовців--офіцерів,прапорщиків,контрактників,які в даний час отримують дуже хороші пенсії.Не з*явився в військоммат,в цей же день скасувати пенсію,щоб більше не отримував до кінця життя.Їх держава вчила,знаходились на повному забезпеченні (одяг.пайок,відпуск,безкоштовний проїзд 1 раз в любий куточок країни).Вони обрали собі в житті таку професію----захищати країну,так нехай захищають...У нашому Луцьку скільки військових!!!Весь вокзальний район!! Можна зібрати не один батальйон на заміну.
Волинь Показати IP 10 Листопада 2014 23:08
Зараз не "собачитися" треба - хто і скільки переслужив, а думати і щось робити, щоб витягти 2-х хлопців з полону. І якщо для цього треба буде залишатися на позиціях до Нового року, то таких знайдеться теж немало. А те, що психіка у нас багатьох здає - це правда, але ТРИМАЙМОСЯ...
Анонім Показати IP 11 Листопада 2014 10:14
Скоро в стране одни герои будут с удостверениями участников ато .Только кто их будет обрабатывать.Дед Иван 70 лет от роду из какой Ивановки или Степановки?
сrazy Показати IP 12 Листопада 2014 10:21
Тут так багато думок!стільки людей писало але толкового не написали...мабуть біля телевізора легко сидіти в теплих диванах і дивитися телевізор! слухати шо в новинах кажуть!!а посидіти хоч день в тому окопі ніхто не хоче... Люди!!!!які посвідчення??про шо мова???? Аби хлопці живими повернулися! І вночі не кидалися з ліжок!!!! Та бумажка не дорожча за сина!чоловіка . брата чи батька!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus