USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Де зараз військові 51 ОМБ, яких вивезли росіяни. ОНОВЛЕНО

29 Липня 2014 22:35
Бійців 51-ої окремої механізованої бригади, які потрапили в полон і були вивезені в Росію, повернули в Україну. Долю чотирьох десятків бійців, яких підозрюють у дезертирстві, вирішить військпрокуратура, - повідомляє "24 канал".

Зараз військовослужбовці знаходяться у військовій частині на території запорізької 55-ї артбригади, де їх допитує військова прокуратура.

Військові стверджують: звільнені бійці не є затриманими чи арештантами. Вони перебувають у казармах, отримують харчування. Обмежує їх у чомусь хіба що проведення слідчих дій – треба достеменно з’ясувати, як бійці опинилися в Росії.

Запорізькі ветерани-десантники кажуть: найімовірніше, хлопці невинуваті, бо відступали за кордон, аби не загинути. А врятоване життя солдата – найбільша цінність.

Наразі ще невідомо, як вдалося повернути вояків з Росії додому. Військова прокуратура відкрила провадження за частиною 3 статті 409 – відмова від несення обов’язків військової служби у бойових умовах. А як насправді склався той бій – з’ясує слідство.



Нагадаємо, 42 військовослужбовці 51-ї ОМБ перетнули кордон з Росією. Російські ЗМІ відразу ж заявили про перехід українських військових на сторону сепаратистів. Міноборони взялося розслідувати цю справу. Офіцер 51-ої бригади заявив, що це не дезертирство, і на бік ворога ніхто не переходив.

Бійці 10 днів жили під обстрілом «Градів» в землянках і втратили всю техніку, все згоріло. Вони були в «котлі», в той час, як РНБО звітувала, що всі виведені з оточення. Про те, як вони опинилися на території РФ, йшлося в матеріалі "Тиждень у пеклі – до останнього. Герої 51 ОМБ, з яких зробили зрадників".

Сьогодні вранці про повернення бійців в Україну написав на своїй сторінці у Фейсбуці тележурналіст Роман Бочкала.

"Украинские военнослужащие из 51й бригады, попавшие в плен 25.07.14, возвращены в Украину. Вчера вечером все 41 человек были доставлены в Запорожье в воинскую часть А1978. В настоящее время военная прокуратура проводит допросы и следственные действия. Ребят подозревают в дезертирстве.

Про статью "государственная измена" речь пока не идет. Мобильные телефоны у задержанных отобрали, к ним приставлена военизированная охрана. Как наши плененные воины оказались в Украине - не знаю. Данная информация поступила ко мне из двух источников. От жен задержанных, а также от бойцов 24й бригады, которых тоже подозревают в дезертирстве, и они сейчас находятся в той же в/ч.", - йдеться у повідомленні Романа Бочкали.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 54
Анонім Показати IP 29 Липня 2014 11:46
"Де зараз полонені військові 51-ої бригади" - а кто их брал в плен?
СаньОК Показати IP 29 Липня 2014 11:49
Якщо війна - то це маневр, Якщо АТО - то перегрупування, в любому випадку - хлопці молодці, нема їх за що звинувачувати.
багато питань Показати IP 29 Липня 2014 11:49
Все-таки, дуже неприємна ІСТОРІЯ.
Украина до багато питань Показати IP 29 Липня 2014 11:54
История попохивает заботой о своей шкуре!!!Ребята наверное забыли,что такое концлагеря РОССИИ.И что такое военнопленный.
Волинянка Показати IP 29 Липня 2014 11:52
Як надати підмогу то часі не нашлось а бач як бисто вивезли з раши щось тут нечисто
Анонім до Волинянка Показати IP 29 Липня 2014 11:56
А вдруг передумают и останутся в России.
Волинянке до Волинянка Показати IP 29 Липня 2014 11:57
Так не вывезли,а скорее всего из-за них Украине прейдется прогутся перед Россией.
Зоряна Показати IP 29 Липня 2014 12:36
Врахуйте те що майже всі з 51... це село Волинське, Рівненське..... які садили городи, виховували дітей, хтось з них по вечорах любив хильнути розслабитись...... а тут війна..... Скажіть хто з них до неї готовий був... до крові, вогню і життя впроголодь в окопах.....? А тоді осуджуйте.
історія до Зоряна Показати IP 29 Липня 2014 12:41
Це не виправдання для чоловіків. Чоловік - це воїн, захисник, а не пияка. Так завжди було.
Оксана до історія Показати IP 29 Липня 2014 12:55
це правда. чоловік це воїн. а хто зробив з наших чоловіків пияків? чи не відсутність роботи? чи не безпросвітнє майбутнє і безнадія? чи не хронічне безгрошів"я? сільський чоловік після виснажливої праці, за яку ніхто не заплатить знаходить розраду в оковитій. це не правильно, але це реалії. де в селі інфраструктура, де театри, де спортивні клуби? куди можна повести на побачення дівчину? де провести вечір з дружиною? що показати дітям? хто розвалив село? і навіщо? а тому що завжди село було колискою нації, совістю народу, тому його потрібно було знищити, вивезти звідти "куркулів" - а насправді господарів, залякати інших. 100 років цим займались і домоглись цього. а зараз ті сільські хлопці - більшість із них, воюють замість міських "мажорів", які постять тут на форумах патріотичні промови та мають совість називати їх зрадниками, боягузами, та зневажливо "селюками".
Зося до Оксана Показати IP 29 Липня 2014 13:37
КАТАСТРОФА!!! Страшно читати. Які в нас люди в селі, виявляється.
Оксана до Зося Показати IP 29 Липня 2014 14:17
а ви поїдьте в село. не відпочити в лісі чи біля озера і залишити після себе купу сміття. а пожити, попрацювати. спробуйте а тоді напишете катастрофа це чи ні.
НІНА ЛОГІКА до Оксана Показати IP 30 Липня 2014 08:53
Так то воно так, от тільки був в селі великий клуб. Там стояв малий більярд. Безкоштовний. Грай і радуйся! То киї не встигали купляти - на тиждень-два. Потім голову попросили забрати той більярд назовсім. 180 грн. один кий. Причина поломки - та просто так, тоска напала на дибіла, хотів поржати. Про відшкодування мови навіть нема. От вам і культура селюків!Там що не зроби - все самі ж і розвалюють!!!
Ника до історія Показати IP 29 Липня 2014 15:21
НЕ осуждайте этих ребят.Они были в таком пекле ,что это даже страшно представить.Их не осуждают даже те бойцы кто тогда остались там и вечером прорвались до своих.А на другой день минометами и градами от горы осталась равнина...Не каждый может 10 дней пережить постоянный обстрел с двух сторон ,а приказа оставить это место никто не давал и ничем не помогал.Вот цена жизни наших детей.
Анонім до історія Показати IP 29 Липня 2014 23:54
Зоряна ти взагалі про що говориш
G Показати IP 29 Липня 2014 12:59
СВОЛОЧІ ще у вас є час допитувати. Потрібно, щоб вас ці хлопці допитали.Я так розумію , що із західної України хлопці ,як штрафбат.
Анонім до G Показати IP 30 Липня 2014 08:22
Украинские военнослужащие из 51-й бригады, попавшие в плен 25 июля, возвращены на Украину. Об этом сообщил промайдановский журналист Роман Бочкала. «Вчера вечером все 41 человек были доставлены в Запорожье в воинскую часть А1978. В настоящее время военная прокуратура проводит допросы и следственные действия», — написал он в соцсети. «Ребят подозревают в дезертирстве. Про статью „государственная измена“ речь пока не идет», — добавил Роман Бочкала. По словам корреспондента, мобильные телефоны у задержанных отобрали, к ним приставлена военизированная охрана. Эту информацию подтверждают и жены задержанных, и бойцы 24-й бригады, которых тоже подозревают в дезертирстве — они сейчас находятся в той же воинской части.
Ольга Показати IP 29 Липня 2014 13:43
От усі пишуть здалися- зрадники. А РНБО не зраздники?!! Яке має право Парубій звітувати, що всі виведені, а там лишаються люди. Хіба це по-військовому спершу звинуватити людей у дизертирстві, а потім сказати, що ми будемо розслідувати. Усе в нашій країні робиться через зад. Чому на Західній Україні "ставлять" плани скільки чоловікі добрати? Де міліціонери-пенсіонери. чому у військоматах сидять військові, от якраз того віку, щоб іти воювати, вони супер-спеціалісти, на передову їх, замість дітей 18-річних. Це звичайно теж чиїсь діти чи балтьки, але вони на це вчилися. І якщо вже йде мобілізація- то в першу чергу потрібно призвати усіх, хто служив в армії, а потім тих хто мав кафедру, а от охороняти кордони, навіть не у військових районах, а типу Одеси, Сум призвати тих, хто відкупився від армії. Отоді буде чесно.
Татка Показати IP 29 Липня 2014 15:07
Я згідна з Ольгою.У нас майже вся Верховна Рада-зрадники.І що? Когось посадили, чи зарплату відібрали?Замість того, щоб посилати тих чоловіків, які вже порох нюхали, що вони роблять???Набирають знову дітей необстріляних, а афганцям кажуть іти в добровольці. Це що , не зрада?А когось осудити найлегше,а от побувати на місці тих хлопців - це питання, якби кожен , хто осуджує поступив...
1122 Показати IP 29 Липня 2014 22:00
під час війни 1941-1945р воювали сини Сталіна, а що тепер? депутати, можновладці і їх синким - недоторкані!!!!!! Чому вони добровольцями не йдуть так як ці мобілізовані із волинських, рівненських, львівських сіл? Поробились в момент сліпими,кривими, слабими і тільки розпоряжаються чужими життями!!!! якійсь геноцид з а х і д н я к і в .
До вас Показати IP 29 Липня 2014 22:11
Це не дизертири це наші люди і те що вони понюхали пороху забагато це вина їх командирів. Був на весіллі у Росії 26 липня дивився по новинах як віддали наших військових слухав інтерв'ю їх командира так що тут щось не чисто якщо щось знаете більше пишіть
анонім до До вас Показати IP 30 Липня 2014 09:53
А що тут нечисто? Вас дивує, що Росія не така як розказують на всяких каналах "чесних новин": наших військових повертає, лікує у своїй лікарні, табори для наших біженців створює. Їх, до речі за даними ООН вже більше 100 000.
володимирчанин Показати IP 29 Липня 2014 22:58
Якщо проти цих хлопців порушать справу, необхідно зрозуміти, що вони боролися за п*дарасів, які прикривалися лозунгами слава україні. Нам всім, в один день треба буде дати пізди бойовикам і всім можновладцім і робити так, щоб керувати народом вони боялися, а йшли керувати чесні
Українець Показати IP 29 Липня 2014 23:08
Ми маємо таку владу, яка має нас. Чомусь мені зараз зовсім не смішно з цього жарту. ((( Коли вже щось реально зміниться на краще? І не треба писати, що люди не готові до нелегкої праці, пов'язаної з такими змінами. Знаю - готові! Можливо, буде третій Майдан або щось на зразок... Хто знає? Та усьому цьому, рано чи пізно, прийде кінець. Маю на увазі безкарність влади, свавілля правоохоронних органів, недолуге керівництво АТО і т.д. Вірю, все у нас з вами, дорогі українці, буде гаразд. Треба лише вірити у краще. Роби те, що повинен, і нехай буде те, що буде. Слава Україні!
До володимирчанина Показати IP 29 Липня 2014 23:15
Підтримую повністю для мене зрадник гузь і йому подібні а хлопці справжні герої . Розмовляв майже кожен день з хлопцями які стоять під луганськом вони кажуть що їх покинули їхні командири і коли їх обстрілюють з градів то люди після того як кантужені це страшно і гидко чути що справжніх синів звинувачують у зраді
Волинянка Показати IP 30 Липня 2014 00:30
Як залишати хлопців на призволяще щоб всіх побили то це не зрада,а як вони голодні без зброї без води забуті всіма виживали як могли то це зрада. Складається таке враження,що все це робиться спеціально щоб якомога менше свідків тієї війни залишилось і щоб люди не знали правду про те,що там відбувається.Хлопці ви Герої!!! На таких як ви і тримається Україна !!!
Дончанин до Волинянка Показати IP 30 Липня 2014 06:34
Ты ошибаешься в следующем: их бросили на убой только для того, чтобы не освободились блокирующие их силы ополченцев. Ибо даже без этих сил "«Вчера в Шахтерске случилась Прохоровка нашего времени. Общие потери бронетехники врага за вчерашний день в Шахтерске 125 (сто двадцать пять) машин, включая танки, БМП, бронетранспортеры. Умножаем на количество экипажей — получаем совсем внушительный результат. «Мы ж предупреждали, или как? Пошли вон из Донбасса! А вы не верили. Мамки, женки, сестрицы! Забирайте своих укро-воинов назад. А то вовсе лишитесь генофонда укро-нации. Где майданы по случаю призывов? Порошенко, тебя ж, шоколадный, скоро свои же раздерут», — обратился к руководству Украины заместитель Игоря Стрелкова"
Анонім до Дончанин Показати IP 30 Липня 2014 06:50
ЧИТАЙТЕ УВАЖНО! ОТ ЧОГО ДОБИВАЮТЬСЯ москалі на українській землі. Яскравий приклад того, що роблять КАЦАПИ на цьому сайті! А ви, "ідіоти", ведіться!
Дончанин до Анонім Показати IP 30 Липня 2014 07:51
Я украинец. Но, в отличие от тебя, сохранил славянское мировоззрение, корни которого были заложены в Киевской Руси, объединявшей как земли нынешней Украины, так и земли европейской части России (вспомни Великий Новгород). PS. Назови хотя бы одного украинца (уточняю, считавшего себя украинцем) среди изображенных на гривнах.
Патріот до Дончанин Показати IP 30 Липня 2014 08:56
Тарас Шевченко, Іван Франко, Леся Українка... Недалекий ти чоловік.
Дончанин до Патріот Показати IP 30 Липня 2014 09:00
Іван Франко и Леся Українка - русины. А где Тарас Шевченко указывал то, что он украинец? Он считал себя малороссом. Ведь недаром вся его проза написана на русском языке.
Патріот до Дончанин Показати IP 30 Липня 2014 09:06
Ти ж уточнив, що мова не про громадянство (Тарас Шевченко, Леся Українка - Російська імперія, Іван Франко - Австро-Угорщина), а про переконання людей. Щоб зрозуміти, ким вони себе вважали, потрібно твори їхні щоб читали. Ех...
Дончанин до Патріот Показати IP 30 Липня 2014 09:14
Ты просто забываешь о таких вещах как "Титульная нация" (кто использует этот термин?) и о том, что референдум о независимости у нас был проведен после начала АТО. До начала АТО мы требовали только автономии, и только после того, как украинская армия начала нас убивать, нам стало с вами не по пути. Ну а по поводу "переконання людей" - что писал Шевченко о менталитете украинцев? Не знаешь? Поищи, удивишься.
Дончанин до Патріот Показати IP 30 Липня 2014 09:22
Ну а теперь конкретно по Ивану Франко (Википендия): "...Один из инициаторов основания «Русско-украинской радикальной партии» (позже «Украинская радикальная партия» — УРП), действовавшей на территории Австрии." - обрати внимание на "Русско-украинской" 2)"Под влиянием писем киевского профессора Михаила Драгоманова молодёжь, группировавшаяся вокруг «Друга», познакомилась с русской литературой эпохи великих реформ и вообще с русскими писателями, и прониклась демократическими идеалами, после чего и орудием своей литературной речи избрала язык галицкого простого народа — русинский; таким образом русинская литература получила в свои ряды, вместе со многими другими талантливыми работниками, и Франко"
Патріот до Дончанин Показати IP 30 Липня 2014 10:20
Прикольно ви написали - "Википендия". А якщо серйозно, то в російському сегменті даного веб-ресурсу можна багато "цікавого" знайти. Якщо дійсно заглибитися у творчість вищезгаданих китів української літератури, все стане зрозумілим. Але ви - яскравий русофіл, тому маєте глибокі переконання у моцності Росії і всього, що з нею пов'язане.
Дончанин до Патріот Показати IP 30 Липня 2014 10:37
Только без общих фраз, что в приведенных мною цитатах не соответствует истине?
Патріот до Дончанин Показати IP 30 Липня 2014 10:54
В кожного своя правда. А щодо істини, то, як стверджував Фома Аквінський, вона є людська і божа. Чиїй істині відповідають ваші коментарі? Не знаю.
НІНА ЛОГІКА до Дончанин Показати IP 30 Липня 2014 08:58
Ти ідіот видно в школі хрєново вчився. Я вчила програму історіїї з 5-8 різних книг різних авторів і змогла дати гідну оцінку для себе хто є хто. А ти тільки русофобством тут розпинаєшся - не знаєш - не чеши! П.С. Маю російське коріння!
Дончанин до НІНА ЛОГІКА Показати IP 30 Липня 2014 09:02
Училась по учебникам, в которых пишется, что украинская нация появилась раньше биологического вида "Человек Разумный"?
Анонім до Дончанин Показати IP 30 Липня 2014 13:51
коментар було видалено
Дончанин до НІНА ЛОГІКА Показати IP 30 Липня 2014 10:40
Пардон, сразу не заметил. Ниночка, ты, прежде чем вступать в дискуссию, разберись хотя бы в том, что обозначают слова "русофоб" и "русофил".
Лучанка Показати IP 30 Липня 2014 08:52
Читаю "Волинські новини" кожен день в надії нарешті прочитали рядки проти війни. Вже просинаються області України, вже матері і дружини виходять на захист своїх рідних, проти братовбивчої війни. Да подивіться ви, нарешті, безліч відео, де самі армійці говорять про безлад в армії, про зраду, про безглуздість цієї війни! Ні, мої земляки все ще рвуться захищати територію, де їх ніхто не чекає, де вони гарантовано стануть гарматним м'ясом. Що для вас, шановні земляки, УКраїна? Землі? Чи люди, які проживають на цій землі? Якщо люди, то зупиниться і почуйте, спробуйте розібратися що ці люди хотіли, а не вбивайте їх! Бо вони у відповідь вбивають вас! Кому це потрібно? Спробуйте розібратися. Ще можна зупинитися, але коли рахунок піде на тисячі вбитих з обох сторін, вже буде повний розвал країни...
Дончанин до Лучанка Показати IP 30 Липня 2014 09:35
По поводу прекращения войны (может быть, но...): "Президент Белоруссии Александр Лукашенко по просьбе президента Украины Петра Порошенко сделает Минск площадкой для переговоров по урегулированию украинского кризиса, сообщили в пресс-службе белорусского президента."
Анонім до Лучанка Показати IP 30 Липня 2014 09:36
Через таких ДУР усі проблеми! Такі ж самі на сході виходили скандувати, а тепер ЩО мають? Ти теж цього ХОЧЕШ? Але інші не хочуть!!! Так що, не бунтуй народ, ДУРА!
Анонім до Анонім Показати IP 30 Липня 2014 09:40
ти шановний інші не множ на мільйони.... вали на передову... диванний патріот з липовим військовим квитком... і покажи як любиш батьківщину!!
Лучанка до Анонім Показати IP 30 Липня 2014 09:52
А Ви , шановний, пропонуєте перебити половину населення Донбасу і кращий генофонд Волині? Заради чого? Заради цього марсианського пейзажу на Сході з обгорілими остовами бронетехніки ( до речі більщість цієї техніки- української армії. І подивіться, що стало з тими, хто там був. Є шокуючи відео, відзняті саме бійцями української сторони)? Заради того, щоб тих, хто загинув у лавах української армії навіть учасниками військових дій не рахували? Олігархи рахують копійочки, в їх розрахунки не входить виплачувати холопам, кількість яких зростає, досить пристойні суми. Ви живете десь в іншому вимірі. Патріотизм має бути, але він не має бути замішаний на ідіотизмі.
Анонім до Лучанка Показати IP 30 Липня 2014 10:17
Влучно сказано, особливо про патріотизм на основі ідіотизму. Дійсно, складається враження, що нам пропагують ідіотизм, а називають це патріотизмом.
МВ до Лучанка Показати IP 30 Липня 2014 09:38
розвал на яву..... тільки я не бачу тієї школоти і студентоти... які зимою кричали : ЛУЦЬК ВСТАВАЙ... РЕ-ВО-ЛЮ-ЦІЯ... щось на передових вони з сумками медсестер не бігають.... і не надають першу медичну допомогу у бою.... Гірко,що ми самі докотилися до цього... і багато в чому дончанин правий,... бо патріотизм виховується не з ненависті до інших народів, а з любові до свого!!!!
Анонім Показати IP 30 Липня 2014 10:27
А в нас взагалі насаджуються перекручені поняття про патріотизм: то ти маєш вишиванку шанувати(це зі слів Яценюка. Мабуть, перш за все треба батьків шанувати, а не одяг. А якщо комусь не подобаються деякі вишиванки, то він що, вже не патріот? ), то росіянин ненавидіти, то прапором обмотатись і по вулицях так бігати, то скрізь кричати Слава Україні або на коліна перед Україною. Колись було таке гасло: Патріотизм - це праця на благо Батьківщини. По-моєму - це більш схоже на патріотизм. А ще можна сказати: Патрітизм - це поважати людей, які біля тебе, не зважаючи на мову і національність, Патріотизм - це порядність, чесність, відповідальність і т.д.
Льоня Показати IP 30 Липня 2014 10:43
Росія з Україною де- юре не воює, а тому бійці в ніякий полон не здавалися, а зробили військовий маневр по території Росії , відчепіться від них всі придурки, а себе покажіть на ділі, замість цих хлопців, яких треба відправити у відпустку з відповідною психологічною реабілітацією, а не пресувати їх військовими прокурорами та осуджуючими відгуками в соцмережах. . Просто уявіть на їхньому місці себе або своїх дітей, вони не просто молодці, вони герої! Я не розумію, де наші журналісти, де їхні незалежні розслідування? Де патріотика? Про цих хлопців треба писати і фільми знімати.Підтримаємо морально всі разом наших українських солдат, вони цього заслуговують і конче потребують! Тримайтеся, хлопці, ми за вас!
Анонім до Льоня Показати IP 30 Липня 2014 10:55
А ЖУРНАЛІСТИ ТЕЖ ПАТРІОТИ КАБІНЕТНІ.... НІ ОДИН З ВН навіть і не думав поїхати за репортажем на схід...
Анонім до Анонім Показати IP 30 Липня 2014 11:09
Журналістам туди не можна, щоб вони не бачили правди про армію. Коли не бачиш правди, тоді легше писати статті типу "як у нас все добре". Ну це ще з Радянського Союзу тянеться, який зараз всі ганять, хоча методи лишились ті самі.
комбат Показати IP 30 Липня 2014 13:49
Розмовляв особисто з одним із них: хлопці вмирали, без їжі і боєприпасів, зв'язувались з командуванням і просили аж ніяк не про якесь відступання - а допомоги у вигляді підкріплення, боєприпасів та харчів, так як воювати фактично не було чим. Але ніякої реакції не послідувало. Їх просто там кинули, як скот на забій, під градові обстріли без можливості відповісти. Хлопці змушені були відступити, зберегти своє життя. Хто скаже, що вони повинні були вмерти там без зброї, через халатне та безвідповідальне командування, то хотілось би побачити як біля вас зірветься бодай один снаряд "граду", побачив би що ви скажете тоді, патріоти. Виходячи з цього, постає питання, хто насправді ЗРАДНИКІ - брехливе командування чи хлопці які в таких умовах, голими руками боронили державу?.
S.V. Показати IP 1 Серпня 2014 00:23
Наші хлопці нікого не зраджували,а зрадили їх.І нехай про них кажуть що завгодно,для мене вони герої!Тому що,вижити в такому пеклі- це вже подвиг.Складається враження,що нашій владі було б легше нагородити їх посмертно,а ніж пояснювати людям, чому нашим військовим не було надано вчасно підкріплення,чому їм не вистачало боєприпасів.Адже тоді відповідати прийшлось би вищим чинам.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus