USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Депутати поновили Вусенко на роботі і знову звільнили

6 Липня 2017 14:32
На виконання постанови Львівського апеляційного адміністративного суду міська рада більшістю голосів депутатського корпусу скасувала рішення щодо звільнення екс-секретаря міськради Юлії Вусенко. Водночас, більшістю голосів, як це і передбачено чинним законодавством, її звільнили з займаної посади.

Про це стало відомо під час позачергової 27 сесії Луцької міської ради.

Виконуючи постанову, міськрада вирішила, що рішення сесії Луцької міськради від 15 березня 2017 року «Про припинення повноважень секретаря Луцької міської ради Юлії Вусенко» втратило чинність.

Разом з тим, більшістю голосів, як це і передбачено законодавством, депутати достроково припинили її повноваження та звільнили з посади секретаря від 6 липня 2017 року на підставі пункту 5 частини 1 статті 41 КзПП України.

Як повідомив депутат Євгеній Ткачук, таким чином міська рада виконала рішення суду, як цього вимагає закон – рішення, яке суд назвав незаконним, скасували.

Секретар ради Григорій Пустовіт пояснив, що постанова суду вимагала саме скасувати вищезгадане рішення.

«Мене не дивує рішення суду, ми бачили, як там все відбувалось», – зазначив Григорій Пустовіт та зауважив, що в раді не може бути два секретарі, а саме більшість депутатів призначає та обирає кандидатуру на цю посаду.

Депутат Ігор Поліщук пояснює, що міська рада змушена виконати рішення суду, відтак, визнає нечинним рішення ради про звільнення Вусенко, як цього і вимагалось в ухвалі. Натомість, з його слів, в штатному розписі міської ради не передбачено 2 посади секретаря. А так як депутати вже обрали секретарем Григорія Пустовіта, то Юлію Вусенко вирішили звільнити відповідно до чинного законодавства – більшістю голосів ради.

Нагадаємо, за 2,5 місяці роботи на посаді секретаря Юлія Вусенко отримала 114 тисяч гривень.

Під час таємного голосування більшість підтримала проект рішення – 23 депутати висловили своє небажання бачити Вусенко на посаді.

До слова, для того, щоб вибори Луцького міського голови врешті відбулися, їх має призначити Верховна Рада України. Рішення про звернення до ВРУ з проханням про якнайшвидше призначення дострокових виборів мера депутати Луцької міської ради прийняли на сесії ще 29 березня. Своєю чергою, 7 червня Комітет із питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування ВРУ, очолюваний Сергієм Власенком, запропонував провести вибори в Луцьку 24 вересня.

МІСЬКРАДА ВИМАГАЄ У ВР ПРИЗНАЧИТИ ВИБОРИ У ЛУЦЬКУ: «САМОПОМІЧ» І БПП НЕ ГОЛОСУВАЛИ

На засідання Верховної Ради, однак, досі не внесли на порядок денний питання про вибори міського голови, що, аби вибори відбулися восени, потрібно зробити до 15 липня, поки не розпочалася перерва в роботі Верховної Ради. Чи винесуть питання на порядок денний - невідомо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 18
Ахахахаха Показати IP 6 Липня 2017 14:37
Ахахахахаха
Патріот до Ахахахаха Показати IP 6 Липня 2017 18:32
Нормальна зарплата в неї-55.000грн.за 1 місяць=2.000$.Це не дивно що так вцепилася да посаду секретаря.В неї нічого вже не залишилось-ні стида-ні совісті.В неї просто вже совість спаляна до тла!
Патріот до Ахахахаха Показати IP 6 Липня 2017 18:51
Нормальна в неї зарплата-55.000грн.-2.000$.!Не дивно що вона так вцепилася зубами за посаду секретаря.В неї вже нічого хорошого не залишилось-ні стида-ні совісті.ЇЇ совість вже спаляна остаточно!Нехороша вона людина!І це факт.Якби була б нормалною то б також як і Поліщук зробила б.Щоб було б по чесному-і ні тому і ні тому!От так і сталося-ніхто з них не секретар-а секретар третя людина-Пустовіт.
Анонім Показати IP 6 Липня 2017 14:48
Зря на суд потратилась)
мінона до Анонім Показати IP 6 Липня 2017 15:05
Да не зря. Отримає відшкодування за вимушений прогул і знов подасть до суду.
ruf Показати IP 6 Липня 2017 14:59
Пані Вусенко, чи Ви незнали що так буде??? Навіщо цей цирк???
почитайте кзпп до ruf Показати IP 6 Липня 2017 17:30
При звільненні за новою підставою — «припинення повноважень посадових осіб (п. 5 ст. 41 КЗпП)» запис у трудовій книжці не міститиме конкретизації, чим саме обумовлена потреба у розірванні трудового договору з працівником (на відміну від таких підстав, як звільнення за втрату довір’я, за вчинення аморального проступку тощо). При цьому, в якості компенсації для захисту інтересів посадових осіб, законодавчо встановлено мінімальний розмір вихідної допомоги при розірванні трудового договору у зв’язку із припиненням повноважень посадової особи в розмірі середньої заробітної плати за шість місяців (ст. 44 КЗпП).
Анонім до почитайте кзпп Показати IP 6 Липня 2017 23:26
Це що? Новий вид заробітку? Влаштовуйся на роботу. Доводь до того, що б тебе звільнили. Потім добивайся відновленням. Відновлювлюешся і звільняєшся і отримуеш за період не роботи.?
Волинянин до ruf Показати IP 6 Липня 2017 18:55
Вона давно вже не пані!Всі вже зрозуміли хто вона дивлячись на її поведінку!
Луцьк Показати IP 6 Липня 2017 15:04
Ну геть д......и скасувавши рішення про звільнення Вусенко вона стає секре м і вона ж має вести сесію
Княгининок до Луцьк Показати IP 6 Липня 2017 16:26
І це правильно
Шуберт до Луцьк Показати IP 6 Липня 2017 19:11
Невже вам не ясно написали в статті?Луцька міська рада скасувала своє рішення на вимогу суду.Як суд зобовязав-так вони і зробили!І також рада має право звільнити секретаря голосами депутатів-що вони і зробили.Все по закону.Вони поновили Вусенко і відразу ж звільнили її з щойно поновленої посади.Одним словом-МОЛОДЦІ депутати.УКРОП не допустить що Вусенчиха була секретарем-і це ПРАВИЛЬНО!Вона просто не достойна даної посади.З такою поведінкою яку вона показала протягом останніх місяців-то вона не варта бути навіть депутатом міської ради.
123 Показати IP 6 Липня 2017 15:22
Как уже эти пауки в банке задолбали!
па Показати IP 6 Липня 2017 16:15
у неї після поновлення є право вето яе ВО мера і для її звільнення треба 2\3 голосів а в більшості їх немає... Вусенко далі секретар ради
апо до па Показати IP 6 Липня 2017 17:24
знову в суд піде, але це ой скільки часу, так що навряд чи вона секретар ради.
Ніла Показати IP 6 Липня 2017 16:51
заводіло вусенко, вчепилась зубами за ту посаду і не відірвеш, видно класно таке бобло отримувати і язиком чесати, нічого при цьому не роблячи, ні совісті, ні честі.
Любі свині Показати IP 6 Липня 2017 17:03
На... їх там усіх!
Юзік Показати IP 6 Липня 2017 22:34
Вона шукає вимикач на свою не дуже апетитну дупу, мабуть скоро знайде...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus