USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Квіти, «втеча» заступників мера та «Оскар» для депутата Яручика: 21 сесія міськради у фото

30 Березня 2017 21:25
Історичний момент, квіти для Григорія Пустовіта, відставка заступників міського голови, засудження провокації та вручення «Оскара» найкращому «виконавцю ролі депутата»: чергова сесія міськради була менш драматичною, ніж попередня, але не менш яскравою.

На 21 сесію міськради 29 березня зібралися, попри палкі дискусії, представники усіх депутатських фракцій. З’явилася у залі засідань і екс-секретар міськради Юлія Вусенко, яка наразі судиться з депутатом Григорієм Пустовітом, оскаржуючи його право підписувати рішення міськради. Розпочали сесію з вручення букету квітів саме Григорію Пустовіту, який святкував день народження. Поряд зі святкуванням згадали й про сумне – хвилиною мовчання депутати вшанували пам'ять загиблих на сході бійців.

Не лишили без уваги й подію, що сколихнула мирний Луцьк напередодні сесії – теракт на території Генерального консульства Республіки Польща. Нагадаємо, у ніч з 28 на 29 березня в Луцьку обстріляли будівлю Генконсульства, яке знаходиться за адресою: вулиця Дубнівська, 22-Б. Постріл здійснили з дороги на перехресті вулиць Дубнівська та Глушець. Саме там знайшли задню кришку тубуса від гранатомета, який і став знаряддям обстрілу. У СБУ офіційно назвали обстріл Генерального консульства Польщі в Луцьку терористичним актом, а в діях зловмисників правоохоронці вбачають чіткий слід російських провокаторів. У зв’язку з терактом, усі польські консульства в Україні припинили роботу.

Депутати у зверненні до Міністра внутрішніх справ та глави Служби безпеки України закликали взяти розслідування резонансної справи щодо обстрілу Генерального консульства Республіки Польща у Луцьку на особистий контроль, терміново здійснити перевірку обставин збройного нападу, провести об’єктивне розслідування та притягнути винних до відповідальності. На засідання прибув і нардеп Сергій Євтушок. Він зазначив, що приїхав до Луцька у зв’язку з терактом в місті.

Затвердивши актуальне звернення, перейшли до проекту рішення, що став історичним – депутати нарешті офіційно припинили повноваження міського голови Миколи Романюка. Попри те, що секретар міськради Ігор Поліщук пропонував колегам підтримати проект рішення без коментарів, знайшлося чимало охочих висловити свої зауваження. Так, перешкодити розгляду питання спробувала депутат Юлія Вусенко. Вона зазначила, що проект рішення начебто неправильно внесли до порядку денного. З її слів, комітет Верховної Ради може мати претензії до того, чому не профільна комісія розглядала проект рішення. Також вона стверджувала, що проект рішення повинен бути внесений «згідно з регламентом».

На це депутат Сергій Була зауважив, що здивований, адже саме Юлія Вусенко виносила аналогічний проект рішення на 19-ту позачергову сесію міськради, не бачачи жодних перешкод. Також він нагадав, що фракція «Самопоміч» не скористалася своїм правом винести проект рішення на 20-ту чергову сесію. Обранець громади зауважив, що тут помітно, хто «тримається за крісло обома руками». Своєю чергою, депутат Євгеній Ткачук зазначив, що Вусенко усіляко намагалася раніше протиснути це рішення, аби лише отримати право вето для себе. Він наголосив, що, зважаючи на ставлення Юлії Вусенко до міського голови Миколи Романюка впродовж останніх півроку, вона не має права спекулювати іменем покійного мера.

А на думку одного з найдосвідченіших депутатів міськради Андрія Козюри, такого цинізму та зловживань регламентом «як кобила возом» від одного з екс-секретарів міськради, він не зустрічав у минулій каденції.


Історичності сесії додало також рішення про звільнення першого заступника мера Тараса Яковлева та заступників міського голови Сергія Григоренка і Юрія Моклиці. Сергій Була зауважив, що хотів би почути звіти посадовців, які вирішили звільнитися з посад, адже ті наразі просто проігнорували звіт перед бюджетною комісією міськради. Потрібні конкретні цифри та результати роботи, і пояснення, чому «втікають з корабля, який тоне», оскільки те, що вони «оголошували журналістам, це популізм», вважає депутат. Утім, обранці громади ухвалили рішення про звільнення трьох заступників мера без заслуховування звітів – посадовці навіть не з’явилися у залу засідань.

Секретар міськради Ігор Поліщук повідомив, коли після підписання рішення про дострокове припинення повноважень міського голови, він стане виконувачем обов’язків мера, то внесе кандидатури на вакантні посади заступників. Всі кандидатури обговорять у комісіях і наступного тижня розглянуть під час позачергового засідання сесії міськради.

Ще однією особливістю цієї сесії стала раптова активність депутата, виступів якого впродовж понад року майже не чули у стінах Луцькради. Йдеться про члена фракції «Солідарність» Андрія Покровського, який підготував звернення про якнайшвидше призначення дочасних виборів Луцького міського голови.

«Це приниження фракції «Солідарність». Ми віримо у ВРУ і те, що найбільша фракція виконає свої обов’язки», - зауважив на таке звернення Григорій Пустовіт.

Кумедності ситуації додало те, що Андрій Покровський, заявивши, що «не планує піаритися», наполіг, аби зачитати звернення не з місця у залі, а з трибуни.

На прохання керівника ДКП «Луцьктепло» депутати проголосували за тимчасове призупинення подачі теплоносія у квартири лучан. Оскільки температура тримається на рівні вище 8 градусів впродовж трьох діб, опалювальний сезон вирішили призупинити достроково.

Розглянувши декілька господарських питань та десятки земельних, перейшли до депутатських запитів. Цього разу запити стосувалися найрізноманітніших проблемних питань – від гральних закладів і сміттєзвалища на місці футбольного поля до хаотичного паркування на пішохідній вулиці та в’їзду у Луцьк, за який «соромно перед іноземцями».

Буденну робочу атмосферу у залі засідань вже надвечір розбавило вручення символічного «Оскара» за краще виконання ролі депутата позафракційному Миколі Яручику. Нагадаємо, під час попередніх сесій депутат цитував вірші Ліни Костенко, говорив, що вирушає білити дерева замість участі у сесії. А під час останнього засідання наголошував, що вже протягом шести років розклеює у мікрорайоні ЛПЗ поіменні результати голосування за свої запити. Сам власник статуетки сказав, що залишить її в міській раді, бо ж це «золото». Натомість колеги порадили йому просто задекларувати подарунок.


На цій гумористичній ноті депутати завершили сесію, розглянувши усі питання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
556 Показати IP 30 Березня 2017 22:31
А Данильчук живіт наїв, революція пройшла!?!
Дяхан до 556 Показати IP 31 Березня 2017 03:56
А т, 556-ий, виведи глисти, і в тебе з"явиться :)
Микола Показати IP 31 Березня 2017 01:46
Козюра на Міронова дужє СХОЖИЙ

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus