USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.00

Держслужбовців вчили, як поводитися зі скаржниками

18 Вересня 2013 15:01
Найбільше до чиновників люди звертаються аби вирішити злободенні питання, які стосуються комунального господарства, соціальної сфери. Це найчастіше проблеми місцевого значення, тож вчасна реакція на громадські запити формує добрий імідж органів місцевої влади, підвищує авторитет серед населення.

У обласному Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади та органів місцевого самоврядування для держслужбовців усіх районів провели селекторний семінар за участю фахівців апарату облдержадміністрації. Таку форму роботи почали практикувати віднедавна, аби не витрачати час фахівців на приїзд у відрядження до Луцька.

Заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Станіслав Ющик зазначив, що чимало людей звертаються з приводу питань, які мали б знати через засоби масової інформації, роз’яснювальну роботу з населенням. Є й постійні «любителі» поскаржитися. Та до кожного відвідувача потрібно ставитися толерантно, підкреслив чиновник.

«Є постійні скаржники. Це особлива категорія людей. Але зі всіма потрібно поводитися толерантно. До мене часто приходять і скаржаться, що жити в Україні погано, люди бідні. Я тоді кажу: подивіться у вікно – дороги перейти ніде, скільки машин. Хто хоче – той працює, хто не хоче – шукає причину. Я не маю на увазі соціально незахищених людей, непрацездатних. Як правило, такі речі кажуть люди середнього працездатного віку», - розповів Ющик.

Багато проблем, каже керівник апарату облдержадміністрації, можна вирішити звертаючись до місцевих бюджетів, діючих державних програм. Головне – треба проявляти ініціативу. Державний службовець мусить уважно, об’єктивно і своєчасно розглядати звернення громадян і обов’язково пояснювати людям причину відмови, якщо їх питання не можна вирішити.

Ще одна форма роботи держслужбовців зі зверненнями – звітність. Начальник відділу роботи зі зверненнями громадян апарату облдержадміністрації Оксана Матвійчук зазначила, що працівники органів державної влади часто неуважно ставляться до цих обов’язків.

«У звітах ви подаєте суху статистику. Скільки до вас звернулось людей, скільки питань вирішили і все. А має бути аналіз роботи, порівняння з попереднім роком. Це ж обличчя вашого управління. Часто у фахівців є заздалегідь приготовлені шаблони, куди тільки підставляють цифри. Навіть закінчення не міняють», - зауважила Матвійчук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
цікаво Показати IP 18 Вересня 2013 15:18
А Оксана Матвійчук Ромчика Матвійчука (заступника Ющика) дружина?
Тося до цікаво Показати IP 18 Вересня 2013 16:06
Колишня, Зараз в нього нова
Луцьк Показати IP 18 Вересня 2013 15:24
Хто хоче – той працює, хто не хоче – шукає причину.Як можна таке говорити. А ти чиновнику, як попав у своє тепле кріселечко. Невже ми простий люд,потрапимо туди.Ні. Скільки людей у Луцьку з двома вищими освітами і дісно розумні, не можуть знайти достойної роботи. Невже в цих супермаркетах людям платять? За кого вони нас мають? За цю мізерію,що нам дають не жити, а здохнути не можна.Але ж ми не дурніші тебе пане.Яку зневагу ви дерпжавні чирновники,багатії маєте.Звільни місце я піду на твоє працювати і не буду красти ,а дійсно служити людям
Правозахисник Показати IP 19 Вересня 2013 07:17
УВАГА!!! Відносно Невірця, Біляка та Поторася таки буде порушено кримінальне проваддження , так постановив 16 вересня 2013 року Апеляційний суд Волинської області за ч. 3, ст. 364 КК України. У кого є докази протипранвих дій цих панів, надсилайте інформацію на сайт Громадської організації "Захист прав".
Вася Показати IP 19 Вересня 2013 10:25
г*вно г*вно вчило як нас за г*вно мати, чинуші противні!!!
Коментатор Показати IP 19 Вересня 2013 10:34
Цікаво таке читати: "До мене часто приходять і скаржаться, що жити в Україні погано, люди бідні. Я тоді кажу: подивіться у вікно – дороги перейти ніде, скільки машин..." Невже не соромно таке казати? Ось так просто людина прийде до чиновника скаржитися, що жити в Україні погано??? Якщо вже і приходять то, мабуть-таки з проблемними питаннями, а не поскаржитися пану Станіславу Ющику, що в Україні люди бідні. І що він із такими скаржниками зробить? Дасть грошей зі своєї кишені? Просто сміх та й годі.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus