USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Ділок жирує. Міліція кришує? ФАКТИ. ФОТО

25 Серпня 2013 13:15
Юні хлоп’ята з Нововолинська вже незабаром можуть опинитись на вулиці, як бомжі. Без даху над головою! Ділок, який нібито приятелював із їхнім дідусем і дав йому під заставу житла кошти на лікування онука, зухвало видурив у родини Лук’яненків трикімнатну квартиру.
Під час виснажливої судової тяганини 60-річний Микола Лук’яненко помер. Малюки лишились із мамою й бабусею. Усі хворіють. У 3-річного Микити особливо важкий діагноз.
Кілька років поспіль і Лук’яненки, й дюжина інших ошуканих родин зверталися до міліції та прокуратури з заявами про кредитно-квартирне шахрайство, вимагання, погрози з боку Вована Мудляна (прізвище змінено), як називають ділка в Нововолинську.
Одну багатодітну маму Вован вивозив на кладовище – щоб копала сама собі могилу. А маму малюків його поплічники брутально побили.
Тільки зараз, завдяки низці викривальних публікацій на сайті «Проновік», у волинських ЗМІ, бюрократична машина зарипіла і трохи зрушила з місця. У прокуратурі й міськвиконкомі нарешті згадали про права дітей, навіть обстоювати взялися… Та поки що – безрезультатно.
Судовиконавці мали виселити Лук’яненків на початку липня. Відклали. Призначили виселення на 29 серпня.
Мама та бабуся Микити й Давида благають Нововолинський міський суд відтермінувати виконання негуманного рішення. Засідання відбудеться 30 серпня. Виконавчу службу це не обходить.
Мама Юля потрапила у важкому стані до лікарні. Бабуся тягне зараз на собі весь віз проблем – і сама заледве тримається на ногах.
Нововолинський голова Віктор Сапожников, до якого неодноразово зверталась Людмила Михайлівна Лук’яненко, привселюдно заявив на нараді у червні, що треба покласти край квартирно-кредитним оборудкам шахраїв.
Та поки що рулить Мудлян. Список ошуканих ним людей довжелезний. Є й жертви. Той згорів живцем, зачинений на кілька діб у Мудляновому підвалі. Ті передчасно померли, не домігшися справедливості у прокуратурі, міліції та судах.
У ділка, з його ж слів у суді, аж 6 чи 7 власних помешкань (точно не пам’ятає!). А також купа іншої нерухомості, яку забрав самочинно чи відсудив у своїх «боржників». Точніше – у нещасних людей, які потрапили в його кредитну пастку.

А ще у Мудляна дуже міцний «дах». Схоже, кришують махінатора доблесні правоохоронці. І не за спасибі… Саме тому хворих дітей у Нововолинську виселяють у нікуди – разом із мамою, бабусею і котом Буржуєм.
Соромно, панове судді, прокурори, міліціонери і держвиконавці! Соромно, чиновники й депутати Нововолинської міськради! Крутелик уже збився з ліку, скільки в нього квартир. А ви допустили, щоб він забрав домівку ще й у цих дітлахів.
Стоїть осторонь дитячої біди й Волинська облдержадміністрація. Заступник голови ОДА, голова координаційної ради з захисту прав дітей Олександр Курилюк запевняв Людмилу Лук’яненко, що триматиме ситуацію під контролем. Може, й тримає. Однак ситуація перемістилася під паркан…
Цьогоріч Давид має уперше піти до школи. Уже й портфелик зібрав, уже й дні полічив, що лишились до 1 вересня.
А мама й бабуся з жахом лічать дні, що залишились до приходу виконавчої служби.
Наталя Камишникова
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Лучанка Показати IP 25 Серпня 2013 13:56
І це все твориться у нас на Україні, ми що Гондурас.Гей люди, чиновники,чому ви не захищаєте бідних людей від бандидтів? У нас, що вже повністю безправ"я.Якийсь придурок знущається над людьми, а все спокійно сприймаєте, він хто Бог чи чорт.Виконавча служба заберуть шахрая і бандита виведіть на чисту воду. Видно у нас вся країна Україна - бандити.
Штефан, Луцьк до Лучанка Показати IP 25 Серпня 2013 15:00
Пані Наталіє! Ви колись були написали, що мер В.Сапожніков очолив боротьбу проти квартирної мафії. Що вже покинув?
Papik Показати IP 25 Серпня 2013 15:45
Не варто вірити у все, що Вам вкладають у вуха.
Петро Показати IP 25 Серпня 2013 17:16
А чому зразу шахрай ? Дід позичив гроші ? Позичив. Віддавати треба ? Треба. Банки сотнями забирають майно в боржників, виселяють і ніхто не бунтує бо це законна практика. Якщо захисники дітей такі добрі то хай погасять борг за діда.
le Показати IP 25 Серпня 2013 17:21
Невже це правда люди добрі? Клімчук втруться допоможи людям Терещук.
Наталя Камишникова Показати IP 25 Серпня 2013 20:57
Родина готова віддати Мудляну гроші. Неодноразово пропонувала це у судах. Він і чути не хоче. Адже та сума значно менша за вартість трикімнатної квартири в майже новому будинку, яку він під виглядом договору застави (насправді - купівлі-продажу) в них видурив.
так Показати IP 26 Серпня 2013 13:31
І в Луцьку був такий-Олег Марчук.Вже рівно рік,як в БОГА знаходиться.Нічого з собою не забрав ні квартир ні долярів,але передчасно пішов відповідати за людські сльози і втрачене здоров"я.ГОСПОДЬ БОГ довготерпеливий,але на все ЙОГО воля.
Аслан Показати IP 26 Серпня 2013 21:51
А где же начальник Нововолынской милиции Степанюк Олег? В его докладах постоянно звучит, что ситуация в городе прогнозируема... или он вместе с мером её планируют? Как смогли порочащие связи с криминальными авторитетами г. Луцка привести милиционера на такую высокую должность? Моё мнение что без Терещука и Климчука эта ситуация выхода не будет иметь.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus