USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Дірявий дах, проїзд, двори: з якими проблемами звертаються у Луцькраду

16 Березня 2018 11:39
Щоразу під час особистого прийому до першого заступника Луцького міського голови Григорія Недопада звертаються лучани із найрізноманітнішими проблемами, прохаючи відновити пільговий проїзд, виділити житлову площу або й навіть перенести смітники. Усі звернення людей розглядаються, прохачі отримують відповіді й роз’яснення, більшість звернень по можливості вирішуються.

Днями Григорій Вікторович провів черговий прийом, під час якого допомагав містянам розібратися із їх наболілими питаннями.

Так, одна із відвідувачок просила допомогти вирішити питання бездіяльності керівників одного із ОСББ Луцька, оскільки, на її переконання, робота в будинку ведеться незадовільно, а територія очищується несвоєчасно і неякісно.

Жінку направили до компетентних осіб, які допоможуть знайти вихід у ситуації, яка є доволі неоднозначною, оскільки частина мешканців цього будинку підтримують керівників даного ОСББ.

Інша прохачка звернулася із вимогою про терміновий ремонт покрівлі у будинку по вул. Соборності, 32б.

«Нам ніхто не хоче крити, – скаржилася жінка. – Більшість мешканців мають субсидії, ми вже придбали руберойд, а квартиру постійно «топить».

Причини у затримках перекриття даху виявилися у боргу, що наявний у мешканців будинку, а також у необхідності виготовлення проектно-кошторисної документації. Григорій Вікторович повідомив, що питання триматиме під контролем, а ремонтні роботи будуть здійснені після виготовлення проектно-кошторисної документації.

Мешканець будинку по вулиці Конякіна, 9а звернувся із проханням про благоустрій прибудинкової території: «У нас немає на окрузі депутата і ми так і не включені в перелік вулиць, на яких відбудеться ремонт. Дороги у нас дійсно в жахливому стані».

Григорій Недопад зауважив, що проблема дворових територій, які не мають свого депутата у міській раді, доволі актуальна, але міська рада бере до уваги такі двори, багато з яких включені до переліку прибудинкових територій, на яких заплановані роботи протягом 2018-2019 років. Двір по вул. Конякіна у цей перелік не входить, однак Григорій Вікторович запропонував підготувати звернення про проведення на цій території поточного ремонту із виправленням найбільш пролемних зон цієї території.

Схоже звернення і у мешканця будинку по пр. Перемоги, 26, де існує нагальна потреба у ремонті будинку й дворової території. За словами чоловіка, у будинку є небезпечні тріщини, територія навколо запущена і потребує термінового ремонту. Григорій Недопад пояснив, що ремонт цього будинку можливий за програмою співфінансування 50% на 50%. А при виконанні капітального ремонту прибудинкової території будинку №22 по пр. Перемоги планується провести ремонт проїжджої частини будинків 24 і 26.

Серед звернень людей були і прохання про організацію пільгового проїзду, про надання житлової площі та чимало іншого.

«Кожен особистий прийом громадян – це розгляд життєво важливих питань, починаючи від пільгового проїзду й ремонту дахів, і закінчуючи справжньою бідою, коли люди шукають підтримки й розради, і часто виливають душу, ділячись сокровенним, – розповів Григорій Недопад. – Щиро хочеться допомогти кожному, і для цього використовуємо усі існуючі можливості. Але найважче під час таких зустрічей – бачити очі людей, які звертаються із наболілим, із питаннями особистого характеру, із сімейними конфліктами й важкими проблемами. Часто відвідувачі приходять із дітками, просять допомогти із житлом чи вирішенням складних сімейних ситуацій. Радує те, що сьогодні черга на пільгове житло уже рухається, квартири отримують соціально незахищені, діти-сироти, учасники бойових дій та сім'ї загиблих. На прийомі поспілкувався із багатодітною мамою, черга якої на житло вже зовсім близько, і свою квартиру вона таки отримає, хай навіть через певний проміжок часу, але він доволі незначний.

Міська рада може забезпечити пільговий проїзд лише в межах міста

– Дуже часто люди звертаються із питаннями щодо пільгового проїзду в маршрутках, зокрема і за межами міста, – зазначив Григорій Вікторович. – Варто зауважити, що можливість пільгового проїзду Луцька міська влада може забезпечувати лише в межах міста для чітко визначених категорій населення. Це питання гостре і хвилююче для багатьох, однак міська рада не може брати на себе фінансування усіх наявних категорій пільговиків, тим більше мешканців області. Інакше грошей просто не вистачить на інші потреби. Для прикладу, витрати на тролейбусний транспорт міста протягом року сягають близько 40 млн грн. А це – лише один із численних пунктів видатків міської казни.

Хвилюють людей і питання своєчасного вивозу сміття, проблеми в діяльності ОСББ, необхідність проведення ремонтних робіт, незадовільний стан дворових територій, особливо у тих округах, які не мають своїх депутатів. На жаль, близько 40% дворів у місті не закріплені за жодним із депутатів. Звісно, ми будемо працювати, аби охопити ці території, частина з яких уже включені до переліку запланованих ремонтних робіт, що відбуватимуться у 2018-2019 роках.

Кожен особистий прийом запам’ятовується історіями людей, які могли б стати сюжетами для кінофільмів. Радує те, що багатьом дійсно вдається допомогти реальними справами, і жодне зі звернень людей не залишається без уваги.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus