USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.90

Діти-сироти отримали квартиру у Луцьку. ФОТО

10 Листопада 2013 18:25
Ключі від нової двокімнатної квартири трьом дітям, позбавленим батьківського піклування, вручив Уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко.

Під час свого візиту у Луцьк 10 листопада, Юрій Павленко спільно з представниками місцевої влади вручив ключі від соціального житла у новобудові на вулиці Арцеулова Анастасії Устіновій, Олені Осійчук та їхньому брату Назару Устінову.








«Я не очікував, що нам дадуть двокімнатну квартиру. Тут житиму я та мої дві старші сестрички. Раніше ми жили тісно, але дружно, а зараз найголовніше, що є нове велике житло», - зізнався Назар Устінов.



«Раніше восьмеро ми мешкали в однокімнатній малосімейці площею 17 метрів квадратних. Зараз діти матимуть де жити. Вони вже дорослі та можуть мешкати окремо. Ми дуже раді, квартира гарна», - розповіла опікун Оксана Фрончко.






У подарунок від обласної, міської та державної влад мешканці нової квартири отримали пральну машину, холодильник та газову плиту. Устінови з часом матимуть право приватизувати житло.

Як повідомив голова Волинської облдержадміністрації Борис Клімчук, кошти на придбання квартири виділили 50 на 50 з міського та обласного бюджетів. З його слів, на Волині ще приблизно сотня дітей, позбавлених батьківського піклування, цьогоріч отримають своє перше житло. Воно різне – хтось отримає великий будинок в селі, хтось квартиру. Наразі в області мають своє житло 255 дітей-сиріт, ще 139 потребують власне помешкання. Цьогоріч житлом забезпечили 25 дітей-сиріт.




Раніше Устінови мешкали у соціальній однокімнатній квартирі на вулиці Кравчука, у якій відтепер мешкатимуть ще двоє дітей, позбавлених батьківського піклування - Іван Капустинський та Михайло Макарчук.



Юрій Павленко зазначив, що волинська Програма забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування одна з «найбільш конкретних» в Україні, незважаючи на те, що в області один із найменших відсотків дітей-сиріт. Він повідомив, що загалом в Україні приблизно вісім тисяч дітей-сиріт досі потребують житла.






Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
ххх Показати IP 10 Листопада 2013 23:15
Не впевнений, але раніше дівчата мешкали не по Ковельській, а по Кравчука
читач до ххх Показати IP 11 Листопада 2013 09:50
Писати треба про те, в чому впевнений.
Ваня Показати IP 11 Листопада 2013 10:38
Одним дали, а мільйони живуть в бідноті і ніхто не дасть таку квартиру,де все зроблено.Простий люд ніколи не купить такої квартири за зарплату, яку платять нам.А сиріт ой як багато.Це все піар,одним везе треба вміти видерти в держави. Хто наглеле тот умнее.Вчіться
Гость Показати IP 11 Листопада 2013 10:44
Правильно батьки алкаші, а держава дає на халяву житло, а нормальні батьки не мають змоги заробити такої квартири.Або наклепають по 9 штук, щоб ми платили податки,щоб ця нищета жила в гарних квартирах, а самі не маємо змоги купити. У нашій дибільній країні добре живеться псіхам,які одержують по дві пенсії і тим,хто клепає за гроші по 10 дітей, а їм ще житло безоплатно. Страна чудес.А нормальні батьки з вищими освітами не можуть знайти роботи достойної їх інтелекту і купити собі житло,зато справно платять податки для таких ледацюх, ноги розставляти не лопатою махати,щоб гарно жили.Абсурд
я Показати IP 21 Січня 2014 11:51
а дети чем виноваты?
Лучанка Показати IP 18 Квітня 2016 10:57
В нову квартиру чи хату потрібно вперше заходити з іконами,а не запускати першого кота, це Російський звичай , а не Український і це не правильно.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus